3 moduri de a vă ajuta să luați decizii dificile

Cu toții ne putem simți puțin pierduți uneori. Există atât de multe căi diferite pe care le putem urma, încât poate fi dificil să știm dacă suntem pe cea bună.

Slujba noastră ne va face fericiți pe termen lung? Funcționează această relație? Ar trebui să încerc să mă împac cu un vechi prieten? Mutarea casei îmi va schimba averea? Din fericire, nu trebuie întotdeauna să abordăm singuri aceste decizii dificile și există câteva trucuri și tehnici despre cum să luăm decizii dificile de viață pentru a ne asigura că suntem pe calea cea bună. Deci, iată trei dintre cele mai bune modalități de a ne asigura că suntem pe calea cea bună în viață.

Organizează-ți gândurile

Cel mai bun mod de a începe să luați o decizie uriașă este să gândiți logic și să vă folosiți capul pentru a afla exact ce este implicat în luarea deciziei. Unii oameni fac liste cu avantajele și dezavantajele unei decizii și încearcă să cântărească logic dacă decizia este cea corectă. Din punct de vedere științific, această abordare vă ajută să analizați fiecare informație și să ajungeți la o concluzie care este susținută de dovezi riguroase. Atribuirea valorilor pro și contra poate ajuta, de asemenea, la echilibrarea listelor care par egale; De exemplu, un loc de muncă pe care îl luați în considerare ar putea avea colegi grozavi, în timp ce altul ar putea avea o muncă interesantă și variată. Decizia care merită mai mult vă poate ajuta să vă asigurați că nu există un impas pro / contra. Dar, unele decizii necesită mai mult decât logică pentru a decide și adesea cel mai bun lucru de făcut logic ar putea să nu fie singurul lucru pe care vrem să-l facem în cele din urmă.

Cereți ajutorul altora

A cere ajutorul altora poate prezenta adesea situația noastră într-o lumină diferită, ceea ce ne-ar putea ajuta să vedem argumentele pro și contra în detalii mai clare, fără emoțiile sentimentale atașate. A întreba un prieten sau un membru al familiei ar putea fi o opțiune, deoarece este posibil ca aceștia să înțeleagă suficient despre noi pentru a da sfaturi înțelepte. Dar uneori poate fi util să vorbim cu un loc mai îndepărtat de noi. De exemplu, citirile psihice vă pot ajuta să vă oferiți o perspectivă asupra problemelor dvs. și să vă ajutați să decideți calea de urmat. Viața este o călătorie și sfatul cuiva cu o bănuială a spiritualului poate fi capabil să vadă lucrurile dintr-un punct de vedere mai clar, ceea ce te-ar putea ajuta să ajungi la o decizie mai bună. Aceasta ar putea fi o problemă cu munca sau o relație, bani sau chiar doar direcția generală a vieții tale.

Riscați

Unele decizii sunt pur și simplu lipsite de logică și nici o cantitate de discuții în jurul lor nu ne va face să ne hotărâm exact ce ar trebui să facem. Când toate celelalte eșuează, uneori cel mai bun lucru de făcut este să le lași la voia întâmplării. Desemnați fiecărui rezultat al unei decizii fie cap, fie pajură și răsturnați o monedă. Înainte de a verifica pentru a vedea ce este, te vei găsi adesea în secret sperând că un rezultat este victorios. În acest moment, îți vei da seama că ai luat decizia.

Luarea deciziilor poate fi dificilă și unii au tendința de a le face mai repede și mai eficient decât alții. Unii pot opta pentru abordarea logică, în timp ce alții lasă lucrurile la voia întâmplării. În timp ce mulți ar prefera să vorbească despre decizie cu cei dragi sau chiar cu străinii care ar putea oferi o perspectivă mai profundă asupra a ceea ce ar trebui să facem.