21 de moduri de a găsi bucurie în lucrurile mici (chiar și după suferință)

 

Cel mai bine păstrat secret de a fi fericit în viață este să găsești bucurie în lucrurile mici, mai ales dacă treci prin suferință. Bucuria pentru lucrurile mici nu va contribui doar la fericirea ta, ci te va ajuta și să te vindeci.

Îmi amintesc că atunci când eram în chinurile unei dureri severe de inimă după ce căsnicia mea a făcut implozie, nu am putut găsi bucurie nicăieri. Vedeam pe cineva făcând ceva simplu, cum ar fi citirea unui roman, ceea ce mi-a plăcut întotdeauna, și credeam că nu-mi va mai plăcea niciodată.

Durerea era imensă și nu găseam niciun gram de soare.

Încet, mi-am dat seama că trebuie să găsesc mici modalități de a mă simți bine în fiecare zi. În caz contrar, aș fi continuat să mă scufund și mai mult în întuneric.

În mod ironic, alegerea unui roman a fost ceea ce a început să-mi aducă din nou bucurie. A fost o modalitate de a mă distrage de la propria mea situație.

Am început să mă concentrez din nou pe îngrijirea de sine și am găsit un pic de bucurie ascunsă în crema mea de față. Netezirea loțiunii proaspăt parfumate m-ar face să simt că mă regăsesc. Mă întorceam la viață.

Respirația profundă, concentrarea doar asupra momentului prezent, rugăciunea, EFT (tehnici de eliberare emoțională), îmbrățișarea cu fiica mea, citirea unei cărți și coacerea cu ea au fost câteva dintre modalitățile prin care am adăugat un strop de bucurie zilei mele.

Nu vorbesc despre a sări de bucurie.

Este dificil să treci de la suferință la bucurie deplină. Este nevoie de un pic de concentrare pe găsirea unor modalități de a te simți mai puțin stresat, care te pot face să te miști în direcția bucuriei.

Te poate lua prin surprindere pentru că, pe măsură ce te concentrezi asupra lucrurilor mici, într-o zi privești în sus și inima ta se simte din nou bucuroasă.

Bucuria este dreptul tău din naștere. Este un proces continuu pe care trebuie să ne concentrăm zilnic.

Am descoperit că întoarcerea la Dumnezeu în fiecare dimineață și rugăciunea pentru voia lui Dumnezeu a fost ceea ce mi-a umplut inima de pace. Am fost întotdeauna spiritual, dar am găsit o astfel de pace și bucurie prin legătura mea conștientă cu Dumnezeu și Duhul în fiecare zi.

Aceasta este, de asemenea, ceea ce m-a ajutat în călătoria mea de durere după ce mi-am pierdut brusc mama acum un an.

Știu că nu există o modalitate mai bună de a o onora decât să continui să-mi trăiesc viața găsind bucurie în mine și în jurul meu. În unele zile este mult mai greu decât în altele. Dar îmi amintesc mereu ce și-ar dori ea pentru mine. Cea mai mare moștenire a mamei mele este dragostea pe care a avut-o pentru familia ei, care i-a adus atât de multă bucurie.

Iată câteva modalități de a adăuga bucurie zilei tale, în fiecare zi.

21 de moduri de a găsi bucurie în lucrurile mici (chiar și după suferință)

1. Rugăciunea.

Acesta este cel mai important pas pentru a găsi o ușurare a durerii imediate. Îngrijorarea și frica au fost tovarășii mei constanți după ce căsătoria mea s-a încheiat și după ce mi-am pierdut mama.

Rugăciunea pentru mine însemna să-mi duc grijile și temerile la Dumnezeu/Duh pentru a-mi ușura povara. Simțeam cum greutatea se ridica în timp ce mă întorceam zilnic la rugăciune. Asta m-a ajutat să văd din nou lumea în culori.

2. Conștientizarea momentului prezent.

Am început să mă concentrez doar pe ceea ce trebuia să fac în fiecare moment al zilei. Nu-mi permiteam să privesc înainte nici măcar noaptea, care era cea mai rea atunci când aveam dureri acute.

Anticiparea apropierii nopții întunecate m-ar face neliniștit. Așa că, în schimb, m-am concentrat doar pe ceea ce trebuia să fac în fiecare moment și am adăugat câteva lucruri în fiecare zi care m-au făcut să mă simt puțin mai bine și că va veni noaptea și voi fi bine.

3. Recunoștința.

Există multe studii care au fost făcute cu privire la puterea recunoștinței. Chiar dacă spui că nu poți găsi un lucru pentru care să fii recunoscător, chiar există.

Alegeți un lucru pe zi dacă asta este tot ce puteți veni. Lucrați până la o practică zilnică de 1-3 minute pe zi și urmăriți schimbarea perspectivei asupra vieții.

4. Felicită-te.

Felicitați-vă pentru că ați finalizat ceva ce a trebuit să vă împingeți să faceți, cum ar fi să scoateți gunoiul. De fiecare dată când faceți acest lucru, adăugați o altă crestătură la încrederea în sine.

5. Așteaptă cu nerăbdare ceva.

Planificați ceva, cum ar fi un masaj pe care îl puteți aștepta cu nerăbdare. Acest lucru nu contrazice rămânerea în prezent. Acest lucru vă poate da inimii un mic salt pentru a vă reaminti că există încă lucruri bune în lume.

6. Reformulează modul în care îți privești treburile / responsabilitățile.

Îmi amintesc imediat după ce fostul meu soț a plecat; Aș rezista să fac treburi simple. Gândul la cumpărături m-a umplut de groază. Am petrecut mai mult timp anticipând că trebuie să merg la magazin, că această corvoadă dura ore întregi.

Găsirea unor modalități de a mă „bucura” de această sarcină s-a datorat reîncadrării mele a modului în care mă gândeam la ea. Aș face o dimineață specială din asta sâmbăta.

Magazinul alimentar în care obișnuiam să fac cumpărături avea un mic dejun cald tip bufet și locuri la cafenea. Îmi luam fiica și luam micul dejun „special” și apoi ne făceam cumpărăturile. Să ies devreme din casă și să o realizez în timp ce petreceam timp de calitate cu fiica mea m-am simțit bine.

7. Petreceți timp singuri

Trezirea dimineața mai devreme decât familia ta poate fi un moment minunat pentru reflecție sau pur și simplu pentru a fi. Îmi place să fac asta cu o ceașcă fierbinte de cafea sau ceai înainte de a începe vârtejul zilei mele. Mă umple de pace care permite mici bule de bucurie să iasă la suprafață.

8. Gătește mancarea preferată.

Nu trebuie să fie o rețetă cu tone de ingrediente și un milion de pași implicați. Felul meu preferat este pastele capellini (fără gluten) cu roșii înăbușite piure cu ulei de măsline și usturoi presărat cu brânză Locatelli.

Fac asta de când eram adolescent. Obișnuia să fie o gustare după școală pentru mine. Îmi aduce confort și fac acest lucru atunci când am nevoie să-mi hrănesc inima și sufletul. Mă simt bine. Găsește-ți felul de mâncare care aduce aceste sentimente de confort și pace.

9. Luați o mașină și ascultați muzica preferată.

Îmi place să conduc și când ascult muzica mea preferată, simt că pot cuceri lumea. Este atât de puternic pentru mine. Majoritatea ideilor mele creative îmi vin când fac asta. Chiar și în timpul durerii inițiale a separării, acest lucru m-a ajutat.

10. Faceți ceva creativ.

Poate că ai avut un talent pentru ceva creativ când erai mai tânăr pe care obișnuiai să-l iubești. Începeți să o faceți din nou. Nostalgia unui moment fericit din viața ta, împreună cu bucuria de a face ceea ce iubești, îți poate umple inima cu pace și bucurie.

11. Cumpărați floarea preferată sau plantați arbustul preferat în grădina dvs.

Florile mă fac fericit. De multe ori îmi cumpăr flori proaspete și le pun în vaze pe care le-am colectat de-a lungul anilor. Când conduc, mă trezesc uitându-mă la grădinile de flori ale altora și simțind un sentiment de bucurie când văd flori viu colorate înflorind.

12. Declutter.

Alegeți o zonă a casei dvs. care provoacă stres. Inițial, s-ar putea să simțiți că smulgerea părului ar fi mai bună decât să faceți acest lucru, dar vă veți simți mult mai bine când ați terminat.

Din nou, încercați să vă reîncadrați gândurile în jurul muncii de curățare sau decluttering pentru a simți că scăpați de vechea energie de care nu mai aveți nevoie.

13. Renunță să-ți mai faci griji cu privire la ceea ce cred alții despre tine.

Acest lucru ne poate deraia bucuria. Iată un mic secret. Nimănui nu-i pasă de ceea ce faci. Asta nu înseamnă că nimănui nu-i pasă de tine. Înseamnă doar că sunt prea ocupați să-și facă griji pentru propriile vieți. Credem că alții ne judecă și vorbesc despre noi non-stop, dar nu este adevărat.

Și chiar dacă judecă din când în când, are de-a face cu cine sunt și nu are nimic de-a face cu tine. Libertatea care vine din faptul că nu-ți pasă de ceea ce cred sau spun alții despre tine este esențială pentru a găsi din nou bucurie.

14. Predați-vă circumstanțelor voastre.

Predarea în locul în care vă aflați acum vă va oferi o ușurare imediată. Scufundați-vă în acceptarea a ceea ce s-a întâmplat și dați-l lui Dumnezeu.

Nici măcar nu trebuie să știi cum să schimbi lucrurile în viața ta încă. Doar scufundarea în realizarea faptului că viața ta s-a schimbat este suficientă pentru a deschide noua ușă către pace și bucurie.

15. Găsiți modalități de a râde.

Îmi amintesc când aveam atâta durere, îmi puneam Friends și râdeam până plângeam. Râsul poate vindeca o inimă frântă. Eliberează endorfine care ne pot face să ne simțim bine.

16. Fii bun cu o altă persoană.

Dăruind altcuiva care are nevoie ne face să ne simțim bine. Încercați să practicați acte simple aleatorii de bunătate față de cineva despre care știți că are nevoie să simtă din nou bucurie.

17. Ia-ți niște soare.

Stând pe verandă sau pe punte, absorbind razele soarelui, aveți un mod de a calma spiritul. Ca să nu mai vorbim că vitamina D este considerată vitamina fericită. Doar 15 minute fără protecție solară vă pot ajuta să absorbiți necesarul zilnic de vitamina D.

18. Fii autentic și descoperă cine ești cu adevărat. Bucuria este dreptul nostru din naștere.

Când viața devine dezordonată, barierele pe care le ridicăm ne acoperă bucuria. Luați-vă ceva timp pentru a vă cunoaște pe „adevăratul” voi.

Ce îți place? Ce interese aveți? Răspunsul la aceste întrebări vă va aduce înapoi la starea voastră interioară naturală. Aici veți găsi bucuria care vă scapă.

19. Petreceți timp cu cineva din viața voastră în care aveți încredere ca un bun prieten sau frate.

Acești oameni nu ne judecă. Ele vă vor permite să fiți doar. Îmi amintesc când am avut dureri emoționale îngrozitoare, cel mai mare cadou pe care l-am primit vreodată a fost când un prieten stătea la celălalt capăt al telefonului, ținând spațiu pentru mine în timp ce plângeam.

Sunt veșnic recunoscător pentru acest act aparent „mic” de bunătate, dar îmi umple inima de bucurie de fiecare dată când mă gândesc la el.

20. Faceți o plimbare printr-o pădure.

A fi în natură și printre copaci este foarte vindecător. Acesta este un lucru pe care îl puteți face singur sau împreună cu copiii voștri. Copiii prosperă atunci când sunt în natură, deci este o situație câștig-câștig.

21. Zâmbește.

Există dovezi că chiar și falsificarea unui zâmbet poate fi benefică și încă eliberează neurotransmițătorii „simțiți-vă bine”. Încearcă. Nu ai nimic de pierdut.

Durerea unei pierderi printr-o despărțire sau divorț necesită timp, precum și pierderea cuiva drag prin moarte. Cu toate acestea, doar trecerea prin timp nu vindecă o inimă frântă. A fi proactiv în călătoria ta de vindecare este ceea ce îți poate transforma viața.

Cereți sprijin, sprijiniți-vă pe prieteni și familie și găsiți modalități de a vă vindeca inima și sufletul, astfel încât, în cele din urmă, să puteți merge mai departe cu o inimă plină de bucurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *