De ce este bine să râzi?

Râsul nu costă nimic, nu se epuizează, iar efectul lui este întotdeauna pozitiv. Este util atât pentru cel care dă, cât și pentru cel care primește. Gândirea pozitivă este o caracteristică constantă, dar are și multe alte beneficii. Să vedem o listă cu ele fără a pretinde că sunt complete.

Sănătate

Din ce în ce mai multe cercetări demonstrează că râsul are un efect bun asupra sănătății noastre. Dacă râdem mult, ne este mai greu să fim atacați de viruși și bacterii. Când râdem, mulți dintre mușchii noștri lucrează foarte mult, ritmul cardiac crește, iar respirația noastră devine mai frecventă.Ca urmare a tuturor acestora, aportul de oxigen către țesuturile noastre crește în mod benefic. Fluxul sanguin va fi mai puternic, ceea ce îmbunătățește, de exemplu, alimentarea cu sânge a creierului nostru și poate preveni, de asemenea, problemele de vasoconstricție.

Calmant

Cu râs, putem scăpa de poverile mentale, putem lăsa în urmă lucruri pe care le-am purtat cu noi de multă vreme și care ne-au făcut viața mizerabilă.Daca zambim mult, aceste poveri vor fi mai usoare, iar tensiunile se vor dizolva din ce in ce mai mult. 

Analgezic

În timpul râsului se eliberează hormoni endorfine, care măresc sentimentul de fericire din noi, și în același timp reduc senzația de durere.
Datorită acelorași, sistemul imunitar al celor care râd mult este și el întărit. 

A consuma

Râsul mișcă atât de mulți mușchi și arde atât de multe calorii încât, dacă râdem în medie 15 minute pe zi, ardem la fel de multe calorii cât o mică tabletă de ciocolată.

Întoarcere

Zâmbetele și buna dispoziție sunt de obicei lipite de oameni.Prin urmare, dacă zâmbim mult, și împrejurimile noastre vor zâmbi mai mult, așa că buna dispoziție va reveni la noi.

O viață mai fericită

Viața noastră va fi mai relaxată, mai ușoară și, prin urmare, mai fericită dacă zâmbim mult.Există un rezultat al cercetării conform căruia au fost examinate pozele cu femei americane făcute în anuar și au constatat că femeile care zâmbeau în fotografii trăiau o viață mai fericită decât omologii lor cu fețe severe.

Evocă emoții

Bebelușii pot zâmbi chiar și la vârsta de câteva săptămâni sau luni. Primul lucru căruia îi zâmbesc în mod evident sunt părinții lor, pentru care această expresie involuntară a emoției începe un atașament pe viață față de copilul lor.
În momentele sincere, fericite, izbucnim mereu în râs, ceea ce spune mai mult decât orice cuvinte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *