Bărbaților le pasă puțin de ceea ce spun femeile. Diferența reală dintre bărbați și femei

Diferența dintre bărbați și femei a fost probabil o preocupare a omenirii încă de la începutul timpurilor, dar rareori reușește cineva să vorbească despre subiect fără să deschidă un cuțit în buzunarul cuiva.

Am selectat acum gândurile unei femei psiholog care au apărut pe PsychologyToday.com și le vom completa cu propria noastră opinie – în primul rând, ar fi desigur imposibil să scriem o afirmație care să se dovedească adevărată în orice situație. , pentru fiecare bărbat sau pentru fiecare femeie .

Bărbaților nu le pasă

Bărbaților le pasă prea puțin de ceea ce spun femeile , în timp ce femeilor, dimpotrivă, le îngrijorează prea mult părerile sau cuvintele bărbaților, scrie profesorul Gina Barreca.

El adaugă, de asemenea, că, în mod interesant, acest lucru nu este adevărat – vreau să spun, preocuparea femeilor – atunci când vine vorba de un bărbat care are putere reală , cum ar fi un lider într-o comunitate, iar deciziile sale pot avea un impact real asupra noastră personală. vieți.

Ce credem? Chiar nu este ușor să găsim un echilibru atunci când suntem încă propriii noștri stăpâni, ne decidem propriul destin, dar suntem și capabili să-i ascultăm și să-i luăm pe alții în serios. Poate că ar trebui să ne străduim pentru asta, indiferent de sex.

Întrebarea zâmbetului

Potrivit autorului, zâmbetele bărbaților nu depind de situație, ei pur și simplu zâmbesc. Pe de altă parte, femeile zâmbesc mult timp , chiar dacă nu sunt fericite, până când de mai multe ori ajung în punctul în care nu o mai fac și nici măcar nu zâmbesc în fotografii – nu se mai prefac. . În același timp, atunci când sunt cu adevărat fericiți, pot râde în hohote.

Pe baza acestora, zâmbetul este o calitate distinct feminină.

Ce credem? Există studii care au arătat că într-un mediu profesional, femeile zâmbesc mai puțin, înstrăinându-și astfel latura feminină de situație, pentru a fi luate mai în serios.

Dacă vrei să afli mai multe despre puterea zâmbetului unei femei , află cum au reacționat femeile turce când vicepremierul lor a spus că nu este moral pentru ei să se distreze în public!

Consecințe diferite

Dacă un bărbat provoacă o femeie, fie că este un duel mental sau fizic, tachinări inocente sau arătându-și puterea, ar trebui să se teamă că ar putea fi considerat violent sau nepoliticos . Dacă o femeie îi face același lucru unui bărbat, în funcție de locație, de factori religioși și istorici, s-ar putea să fie nevoită să se teamă de a fi ucisă cu pietre în piața satului, subliniază scriitorul.

Ce credem? Este clar ce credem despre faptul că, în unele țări, o persoană născută ca femeie nu are atâtea drepturi ca o capră. În același timp, trebuie să fim foarte atenți ca, în timp ce luptăm pentru egalitatea de gen în țările dezvoltate (mai este de lucru…), să nu o facem cu un comportament pasiv-agresiv împotriva bărbaților. Feminismul nu este despre preluarea puterii, ci despre egalitatea de șanse!

Alcool și emoții

O femeie le poate spune prietenilor săi că îi iubește și apoi, după câteva pahare de alcool , pot începe să se tachineze unul pe celălalt. Pentru bărbați, se întâmplă invers.

Ce credem? În timp ce băieții sunt învățați că plânsul sau copilul este un lucru pentru fete și este mai bine să -și îngroape emoțiile în adâncul sufletului , în timp ce fetele sunt învățate să fie întotdeauna blânde și grijulii și să nu facă niciodată o scenă dacă cineva este nepoliticos cu ele sau să recunoască asta, dacă palma cuiva pur și simplu mâncărime, atunci ambele sexe vor avea o mulțime de probleme în a învăța să-și gestioneze deschis și corect emoțiile .