20 de lucruri esențiale pe care să începi să le faci pentru propria fericire

Răbdarea nu înseamnă să aștepți, ci capacitatea de a-ți păstra o atitudine bună în timp ce muncești din greu pentru ceea ce crezi.

Pe măsură ce treceți prin zilele și săptămânile care urmează, amintiți-vă că este nevoie de aproximativ 66 de zile pentru a forma un obicei, în medie. Așadar, în următoarele nouă săptămâni și jumătate, profitați în mod conștient de memento-urile acționabile de mai jos pentru a privi partea mai bună a vieții dumneavoastră și vă veți reconfigura treptat creierul.

1. Începeți să vă stabilizați cu ritualuri simple.

Atunci când viața pare un roller coaster emoțional, liniștiți-vă cu ajutorul unor ritualuri simple. Faceți patul. Udați plantele. Clătiți-vă bolul și lingura. Simplitatea atrage calmul și înțelepciunea.

2. Începeți să filtrați zgomotul din viața voastră.

Aveți grijă cui dați microfonul și scena în viața voastră. Nu ascultați doar vocea cea mai puternică în fiecare zi. Ascultați-o pe cea mai adevărată .

3. Începeți să alegeți altfel pentru propria bunăstare.

O mare parte din viața ta este rezultatul micilor alegeri pe care le faci în fiecare zi. Dacă nu vă place o anumită parte a vieții dumneavoastră, este timpul să începeți să modificați lucrurile și să faceți alegeri mai bune în zilele și săptămânile următoare.

4. Începeți să fiți un pic mai productiv decât sunteți ocupat.

Există o mare diferență între a fi ocupat și a fi productiv. Dacă aveți de gând să munciți astăzi, nu confundați mișcarea cu progresul. Un cal care se balansează continuă să se miște, dar nu avansează niciodată. Cu alte cuvinte…

5. Începeți să dedicați timp în fiecare zi pentru a face progrese semnificative.

Dacă aveți doar cincisprezece minute la dispoziție, nicio problemă – faceți ca aceste cincisprezece minute să fie semnificative. Concentrează-te pe pași zilnici mici. Și chiar și atunci când lupta este reală, reamintiți-vă că întotdeauna este mai bine să vă simțiți epuizat de faptul că ați făcut un mic pas înainte, decât să fiți obosit că nu faceți absolut nimic.

6. Începeți să vă îndreptați spre lucruri, nu să vă îndepărtați de ele.

Cel mai bun mod de a te îndepărta de ceva negativ este să te îndrepți spre ceva pozitiv.

7. Începeți să faceți ceea ce este corect, chiar dacă nu este cea mai ușoară opțiune.

Doar pentru că poți, nu înseamnă că trebuie să o faci. Doar pentru că este ușor, nu înseamnă că merită să faci asta. Fă ceea ce este corect, nu ceea ce este mai ușor acum. Este un mod de viață mai puțin stresant pe termen lung.

8. Începe să te compari cu tine însuți (și cu nimeni altcineva).

Uitați ce au alții și unde se află. Nu mergi în pantofii lor și nu vei putea niciodată să mergi confortabil în pantofii tăi dacă te tot compari cu ei. Așa că concentrează-te pe ceea ce este mai bine pentru TINE și pentru circumstanțele tale unice. Ce trebuie să faci în continuare pentru propriile priorități și obiective? Faceți-o! Nu vei fi distras de comparații dacă ești captivat de un scop.

9. Începeți să fiți mai toleranți cu cei care văd lucrurile diferit.

Implică-te cu oamenii, inclusiv cu cei care gândesc diferit. Puneți întrebări, ascultați cu atenție și nu uitați că modul în care tratăm oamenii cu care nu suntem de acord este cea mai bună dovadă a ceea ce am învățat cu adevărat despre dragoste, respect și bunătate.

10. Începeți să lăsați harul să aibă ultimul cuvânt.

Pierdem cu adevărat doar micile dispute pe care mândria noastră insistă să le câștigăm. Atunci când este mai important să câștigăm mici dispute decât să iubim oamenii, trebuie să o luăm de la capăt cu credința, harul și prioritățile noastre.

11. Începeți să dăruiți fără așteptări.

Vei sfârși foarte dezamăgit dacă te aștepți ca oamenii să facă întotdeauna pentru tine ceea ce tu faci pentru ei. Nu toată lumea are aceeași inimă, valori sau priorități ca și dumneavoastră. Păstrați-vă centrat. Faptul că poți să plantezi o sămânță și ea devine o floare, să împărtășești un pic de cunoaștere și ea devine a altuia, să zâmbești cuiva și să-i dai speranță, este dovada că generozitatea face minuni în spatele scenei. Așadar…

12. Începeți să fiți diferența pe care doriți să o vedeți în lume.

Fii schimbarea. Ceea ce oferiți unei alte persoane este de fapt ceea ce vă oferiți vouă înșivă. Atunci când îi tratezi pe ceilalți cu dragoste, înveți că și tu ești de iubit. Așadar, continuă să îți faci treaba astăzi cu cât mai multă bunătate, umilință și onestitate. Fă ceea ce faci, nu pentru o răsplată sau pentru o aplaudare, ci pentru că așa este corect. Uită de popularitate și concentrează-te doar pe bunătate și sinceritate pentru tot restul lunii și în continuare.

13. Începeți să fiți mai prezenți.

Gadgeturile sunt grozave, dar pot să te încurce dacă nu ești atent. Controlați-le astfel încât ele să nu vă controleze pe voi. Puneți telefonul jos atunci când socializați. Nu evitați contactul vizual. Nu vă ascundeți în spatele unui ecran. Fiți prezenți. Întrebați despre poveștile oamenilor. Ascultați. Implică-te.

14. Începeți să vă lăsați acțiunile să vorbească celor pe care îi iubiți.

Puneți lucrurile pe primul loc în viața de zi cu zi. Relațiile noastre cele mai apropiate sunt vitale pentru pacea și fericirea noastră generală. Și, în timp ce le spunem celor pe care îi iubim că îi iubim, nu trebuie să uităm niciodată că cel mai mare compliment nu este să rostim cuvinte, ci să le trăim.

15. Începeți să găsiți mai multă recunoștință.

Secretul pentru a fi recunoscător nu este un secret. Tu alegi să fii recunoscător. Când uitați, începeți din nou.

16. Începeți să vă plângeți mai puțin.

Exersați înlocuirea expresiei „trebuie să” cu „pot” ori de câte ori vă prindeți că începeți să vă plângeți. Atât de multe activități de care ne plângem sunt lucruri pe care alții și-ar dori să aibă ocazia să le facă.

17. Începeți să vă deschideți către noi experiențe și oportunități.

Nu lăsa ca faptul că nu știi cum se va termina să te împiedice să începi din nou chiar acum. Dacă îi permitem acest lucru, incertitudinea ne alungă în aer liber, unde ne așteaptă adevărata magie a vieții. Mergeți într-un loc nou și nenumărate oportunități apar brusc. Faceți ceva diferit, și tot felul de noi posibilități minunate apar. Păstrați-vă mintea deschisă și distrați-vă cu viața în zilele și săptămânile care urmează.

18. Începeți să lăsați deoparte micile frustrări ale vieții.

Nu lăsați micile drame prostești ale fiecărei zile să vă deprime. Bucuria începe în interior. Exersați concentrarea asupra a ceea ce contează cu adevărat și renunțați la ceea ce nu contează. Folosiți-vă frustrările pentru a vă motiva, mai degrabă decât pentru a vă enerva. Sunteți în control asupra concentrării voastre și asupra modului în care alegeți să vă alocați energia.

19. Începeți să îmbrățișați lecțiile pe care viața vă învață.

Sunteți o lucrare în curs de desfășurare, ceea ce înseamnă că veți ajunge acolo puțin câte puțin, nu deodată. Cu adevărat, tot ceea ce se întâmplă te ajută să crești. De multe ori, experiențele dificile ne învață lecții de viață neprețuite pe care nu credeam că trebuie să le știm. Dacă aveți probleme, nu este un lucru rău. Înseamnă că încerci să faci lucruri, că faci pași și că faci progrese. Singurii oameni care nu au probleme sunt cei care nu fac absolut nimic.

20. Începeți să vă concentrați (doar) pe ceea ce puteți controla.

Nu forțați lucrurile. Dați tot ce aveți mai bun și apoi lăsați-le să fie. Dacă așa trebuie să fie, așa va fi. Nu te reține cu lucruri pe care nu le poți controla. Nu uitați, nicio carte nu este doar un capitol. Niciun capitol nu spune întreaga poveste. Nicio greșeală nu definește cine suntem. Continuă să întorci paginile care trebuie să fie întoarse.