16 semne că ai de-a face cu o persoană rea

Cu toții ne intersectăm cu oameni toxici la un moment dat, dar cum să-i identificăm? Mai jos sunt 16 semne de avertizare ale unei persoane rele și cum să le evitați.

Răul poate fi definit, dar este greu de stabilit. Pur și simplu: o persoană rea este cineva care se angajează în comportamente răuvoitoare.

Unii susțin că sunt imorali, bolnavi, depravați sau răi, dar aceste cuvinte sunt greu de definit.

Imoralitatea pentru unul este normalitate pentru altul. Dar când întâlnești o persoană rea, nicio cantitate de definiții îndoielnice nu te va face să te răzgândești.

Adevărul este că o vei ști când o vei vedea. Oamenii răi vin din tot felul de locuri, adesea unele la care nu te-ai aștepta.

Îi găsim în școlile noastre, în bisericile noastre și în locurile noastre de cult, în casele prietenilor noștri; oriunde ne uităm. Există o singură soluție pentru oamenii răi din viața noastră.

Iată 16 semne că ai de-a face cu o persoană rea

1. Bucuria nenorocirea altora

Căile răuvoitoare ale oamenilor răi îi lasă adesea atât de răsuciți și întoarși pe dinăuntru, încât se simt bine când văd nenorociți.

Ar putea fi un dezastru la știri sau o situație dramatică în fața lor. Ei par să se bucure de nenorocire, să savureze sentimentele rele ale altor oameni.

Tot timpul când o persoană rea a fost rănită în viața sa dispare atunci când lucruri rele se întâmplă altor oameni.

Pericolul real aici este că ar putea crea situații proaste pentru tine și pentru alții din viața lor, pentru a se putea bucura de nenorocirea pe care o creează.

Este important să recunoști cine sunt înainte ca lucruri teribile să ți se întâmple ție și oamenilor pe care îi iubesc. Dacă lucrurile oribile care se întâmplă sunt tot ceea ce îi poate ajuta să se simtă mai bine, nu îi poți salva sau salva.

2. Probleme de control

Oamenii răi au asta în comun: controlează. Dar nu este vorba doar de a te controla. Ei se simt adesea de-a dreptul inconfortabili și neputincioși dacă nu dețin controlul asupra fiecărui aspect al vieții lor.

Oamenii răuvoitori sunt adesea atât de cruzi cu lumea și cu oamenii din jurul lor, încât nu pot încredința nicio parte a vieții lor unei alte persoane. Din cauza acestei obsesii, ei pot părea politicoși, conciși și punctuali.

Dar când îi lași să se apropie, încep să-ți controleze și viața, făcându-te la fel ca ei. Sfidarea dorințelor unei persoane rele nu duce întotdeauna la acțiuni rele directe înapoi la tine. Se poate simți subtil. Nu o palmă peste față, ci o lovitură peste inimă.

Scopul persoanei rele este să controleze modul în care te simți în interior, acum cum te simți în exterior.

3. Necinstea ca un obicei

Să fim serioși. Toată lumea minte. Cu toții o facem. Unele sunt minciuni mici, altele sunt minciuni mari, mari.

Dar, în timp ce toată lumea minte, nu toată lumea este mincinoasă. Un mincinos este o rasă cu adevărat specială. Ei mint patologic, constant și, uneori, fără să-și dea seama.

Un mincinos rău va minți adesea atât de mult încât minciunile sale sunt cele care formează realitatea lor. Trăind o viață de minciuni, propriile lor minți devin prizoniere ale propriilor comportamente rele.

Unii oameni răi mint doar puțin, poate întinzând adevărul pentru a se face să pară mai puternici, mai inteligenți sau mai buni.

Unii oameni răi mint despre tine și alții. Dar un lucru este sigur, sunt mincinoși.

Minciunile servesc ca un instrument pentru a manipula o realitate care nu le servește așa cum și-ar dori. Când sunt prinși într-o minciună, probabil că vor încerca să te lumineze cu gaz.

Să te facă să pui la îndoială realitatea așa cum este și să te facă să continui să te uiți la ei ca la o sursă de putere atunci când tot ceea ce sunt cu adevărat sunt mincinoși.

4. Te simți foarte ciudat în jurul lor

S-a demonstrat destul de bine că fiecare dintre corpurile noastre emite un câmp energetic.

De ce este așa, nu suntem complet clari. Ar putea servi ca un sistem intuitiv de apărare.

Dar, în același mod în care dacă mănânci mâncare proastă, se vede pe pielea ta, dacă ești rău în interior, se vede în câmpul tău energetic.

Acesta ar putea fi motivul pentru care oamenii răi îți dau un sentiment înfiorător fără ca ei să-ți fi făcut de fapt ceva rău.

Cine sunt ei în interior poate fi preluat în câmpul lor de energie subtilă de către câmpul vostru energetic. De multe ori, cel mai sigur semn că cineva este rău este că pur și simplu nu te simți bine în preajma lui.

Ai sentimente înfiorătoare și nu poți pune degetul pe ele. S-ar putea să sune nebun pentru oamenii care te ascultă vorbind despre asta, dar nu nega modul în care oamenii răi din lumea noastră te fac să te simți.

Ai încredere în instinctul tău și nu-ți face griji că te va îndruma greșit. Dacă ai un sentiment greșit despre cineva, cere-ți scuze. Dar mai bine în siguranță decât îmi pare rău.

5. Inducerea în eroare

Controlul realității este ceea ce îi dă unei persoane rele cea mai mare parte a puterii sale. În acest fel, ei sunt capabili să o facă să se conformeze dorințelor și dorințelor lor meschine.

Acesta este motivul pentru care oamenii răi au un cuvânt de spus: te induc în eroare să te gândești într-un fel sau altul la ei, la oamenii din viața ta deja și la tine însuți.

Această inducere în eroare poate veni în multe forme diferite, cum ar fi citarea greșită, minciuna sau întinderea adevărului și răstălmăcirea faptelor. Rezultatul final este o lume a creației lor și o lume pe care aveți probleme să o înțelegeți sau să credeți.

Aceasta este o modalitate de a identifica o persoană rea, mai ales una vicleană: căutați modalități prin care îi induc în eroare pe alții. Dacă îl vedeți, mergeți imediat în cealaltă direcție.

6. Fără remușcări

Să acoperim ceea ce am vorbit până acum. Oamenii răi controlează. Sunt mincinoși.

Ei se bucură de nenorocire. Te fac să te simți ciudat în interior.

Știi cea mai rea parte din toate? Nu le pare niciodată rău pentru lucrurile pe care le fac și pentru modul în care te fac să te simți. Oamenii răi nu au cu adevărat nicio remușcare.

Dacă îi presezi pe faptul că nu își cer scuze pentru comportamentul lor răuvoitor, ei vor devia, vor împinge asupra ta și te vor face să crezi că realitatea despre care știi că este adevărată nu este de fapt adevărată.

În realitate, tot ce vor să facă este să-și mențină calitatea actuală a vieții controlându-te, iar o scuză ar indica failibilitatea. Cei răi din lumea noastră vor să vedeți perfecțiunea pentru a vă ține înfășurați în jurul degetelor lor.

Recunoașterea greșelii ar spulbera acea imagine pe care au cultivat-o cu grijă.

7. Cruzimea

Până acum, am vorbit despre oamenii răi și despre modurile subtile în care își exprimă dorințele malefice interioare. Nu tuturor oamenilor răi le place să fie vicleni în legătură cu asta. Unii aleg să fie în exterior cu ea. Și un mod în care fac acest lucru este prin cruzime.

Acest lucru poate veni sub forma de a intra în lupte, rănind pe cei dragi; soții, copiii, prietenii sau chiar animalele rănite.

Oamenii răi sunt adesea victime ale închisorilor pe care le-au construit pentru ei înșiși, motiv pentru care iau atât de multă bucurie din nenorocire și durere.

Atenuează durerea pe care fiecare o are în inimile lor. Dar asta nu înseamnă că o justifici sau că rămâi lângă oameni răi.

Dacă ești cu cineva care se exprimă în moduri atât de crude, găsește modalități de a scăpa cât mai curând posibil. Într-o zi, s-ar putea să-și împingă cruzimea prea departe și să facă într-adevăr niște daune grave.

8. Lipsa de responsabilitate

O persoană rea nu are nici un fel de busolă morală. Ei vor face ceea ce doresc și nu se vor simți niciodată responsabili pentru durerea pe care au provocat-o altora. Dacă simt că orice fel de vină vine în calea lor, vor începe să o redirecționeze imediat.

Le place să arunce vina asupra altora și nu înțeleg ce este o scuză. Ei cred că a-ți cere scuze este pentru cei slabi. Ar prefera să te facă să-ți ceri scuze pentru greșelile LOR.

9. Avertismente de la prieteni

De cele mai multe ori, unul dintre primele semne că o persoană este cu adevărat rea este dacă „prietenii” și familia vă emit avertismente. Ar putea vorbi despre un fost iubit sau o iubită care a fugit de ei.

S-ar putea să respingă ocazional problemele cu relațiile anterioare și să găsească scuze pentru persoana rea din viața lor. Acesta este un fel de manipulare, dar poate fi văzut și ca un semn de avertizare al unui dezastru iminent.

Într-un fel, acești oameni îți spun că ceva nu este în regulă și că este responsabilitatea ta să faci ceva în legătură cu asta.

Alteori, oamenii din viața lor îți vor spune direct că persoana rea nu este sănătoasă și că ar trebui să o eviți cu orice preț.

În ambele cazuri, nu ignora semnele unei persoane cu adevărat rele, mai ales atunci când oamenii care se presupune că o iubesc îți dau sfaturi despre asta.

10. Prieten de vreme frumoasă

Dacă o persoană rea vine în ajutorul tău, să știi că o face cu un scop.

În alte cazuri, ele vor fi acolo doar atunci când lucrurile merg bine pentru tine. Odată ce lucrurile încep să se înrăutățească, nu mai sunt de găsit.

11. Rasismul, sexismul, homofobia sau bigotismul

ăul prosperă atunci când binele este divizat. Acest lucru i-a făcut pe unii dintre cei mai răi oameni din lume, de la Hitler la Stalin și Osama bin Laden, să aibă un succes atât de sălbatic.

Au luat diferențele mărunte dintre oameni și le-au folosit pentru a semăna rupturi din ce în ce mai mari care sfârșesc în dezastru.

Adesea, ei folosesc bigotismul, homofobia, sexismul, rasismul și fascismul, în general, pentru a ține oamenii buni la distanță și pentru a crește mai mulți oameni răi în lume.

Nu vom toci cuvinte aici: suprematiștii albi sunt răi. Rasiștii sunt răi. Homofobii/transfobii sunt răi. Și bigoții, deși nu de fiecare dată, sunt răi destul de des. Fiți conștienți de aceste tipuri de oameni. Unele sunt doar înșelătoare, dar multe sunt de-a dreptul răuvoitoare.

12. Manipulatorul

Oamenii răi sunt la fel de capabili să arate bunătate ca orice comportament răuvoitor, dar ceea ce îi diferențiază cu adevărat este prețul care vine cu bunătatea lor.

Adesea, oamenii răi vor fi buni cu tine doar pentru a obține ceva de care au nevoie de la tine mai târziu, fie că este vorba de bani, sex, servilism sau mai rău.

Clarificați dacă încearcă să vă manipuleze pe baza bunătății lor din trecut, că bunătatea nu vine cu un preț.

Nu aveți nevoie de nicio motivație sau stimulare pentru a face ceea ce trebuie și pentru a fi buni unul cu celălalt.bOamenii cu adevărat buni sunt buni fără să se aștepte să primească ceva în schimb.

13. Înjosirea

Una dintre cele mai grave manipulări ale unei persoane rele sunt manipulările emoționale.

De obicei, acest lucru vine sub forma de a fi minimalizat.

Belittling-ul vine și într-o mulțime de forme diferite. Poate fi jocul victimei atunci când nu ai făcut nimic greșit. Ridiculizarea aspectului tău, a corpului tău, a intereselor tale, a speranțelor tale, a hobby-urilor tale, a obiectivelor tale, a prietenilor tăi, a casei tale, a viselor tale – orice poate fi cu adevărat minimalizat în ochii unei persoane rele.

Nu lăsa oamenii răuvoitori să-ți schimbe părerea despre tine și despre deciziile pe care le-ai luat. Pur și simplu spune: „Îmi pare rău că nu ești fericit cu acea parte a vieții mele, dar este importantă pentru mine”. Și atât.

14. Confuzie și conflict

În același mod în care oamenii răi folosesc tacticile menționate mai sus pentru a diviza oamenii buni, ei vor folosi haosul, confuzia și conflictul în beneficiul lor.

Cu cât ești mai împrăștiat, speriat și nesigur, cu atât mai multă putere vor avea asupra ta.

Poți lupta împotriva acestui lucru fiind echilibrat și sigur pe tine, chiar și atunci când nu înțelegi pe deplin ce se întâmplă în viața ta și în lumea ta.

De multe ori, oamenii răi sunt cei care pun toată confuzia și conflictul în viața ta în primul rând. Nu cădea în capcana lor.

Indiferent ce se întâmplă, păstrați-vă un comportament rece. Utilizați o abordare echilibrată pentru a gestiona conflictele și confuzia din viața voastră.

15. Vieți duble

amenii răuvoitori nu îți vor dezvălui niciodată adevărata lor viață. A spune că duc vieți duble este o subestimare uriașă. Ei duc sute de vieți. Ei sunt oricine trebuie să fie pentru a obține ceea ce vor.

Ei sunt o persoană diferită de toată lumea. Ei au o istorie și o imagine bine concepute pe care încearcă să le înfățișeze. Singurul lucru comun despre toți este că nimeni nu știe cu adevărat cine sunt.

16. Fără limite

Oamenii răi sunt persistenți, gregari, intensi, lipicioși și falși. În multe feluri, sunt ca niște bumeranguri. Indiferent cât de tare le arunci din viața ta, ele sfârșesc întotdeauna prin a se întoarce la tine.

Dar numai dacă le lași. Vezi tu, o persoană rea va încerca să te manipuleze să deschizi ușa și să o lași să intre.

Dar există consecințe grave în a face acest lucru, iar o persoană răuvoitoare își va scoate bucuroasă jacheta, își va scoate pantofii și se va parca în fața televizorului dacă o lăsați înapoi (ca să spunem așa).

Un lucru este sigur: indiferent de ce se întâmplă atunci când dai afară o persoană rea din viața ta, ea va încerca întotdeauna să-și croiască drum înapoi. Este inevitabil, dar poate fi prevenit.

Cum să te descurci cu o persoană rea?

Nu-ți fie frică să le elimini din viața ta!

Indiferent cât de persistentă, gregară, intensă, lipicioasă și falsă este o persoană rea, ea poate fi întotdeauna întotdeauna eliminată din viața ta pentru totdeauna.

Vor folosi toate instrumentele pe care le au la dispoziție pentru a vă forța să-i lăsați să rămână.

Vor manipula, vor minți, se vor preface că sunt drăguți, vor ataca și vor minimaliza, vor induce în eroare și vor controla.

Dar un lucru este sigur, indiferent de ce s-a întâmplat atunci când ai sunat să le dai cizma din spațiul tău, din cercul tău și din viața ta, nu te poți întoarce niciodată la ea.

Vor încerca să te facă să te răzgândești, dar singura modalitate de a te elibera de ei este să-i lași în urmă.

O persoană rea se poate schimba, dar o poate face doar pe cont propriu. Și nu-i poți forța să se schimbe.

Ei se pot schimba doar atunci când inimile lor sunt deschise, sunt gata să ispășească pentru ceea ce au făcut și sunt gata să muncească din greu pentru a-și reforma căile răuvoitoare.