15 OBICEIURI CARE TE FAC MAI INTELIGENT

 

S-ar putea să nu recunoaștem cu voce tare, dar inteligența este o trăsătură pe care o dorim cu toții în secret. Dacă vi se pare relatabil, atunci iată 15 obiceiuri simple care vă vor face mai inteligenți și mai ascuțiți în viața de zi cu zi.

Nu m-aș numi cea mai ascuțită fată din această lume, dar în ultima vreme am făcut tot posibilul să devin mai inteligentă.

De ce? Pentru că te simți bine să ai o minte care clocotește mereu de idei!

Și asta, în opinia mea, este cel mai bun avantaj de a fi o persoană inteligentă. Te poți baza pe tine însuți pentru a veni cu soluții la probleme pe care alții le-ar putea găsi intimidante.

De asemenea, ați observat vreodată că oamenii inteligenți sunt straniu de calmi?

Serios, ele emană încredere și răbdare cu mare ușurință și confort, care sunt stimulente excelente pentru a construi obiceiuri care te fac mai inteligent.

Sunteți aici pentru a pune mâna pe câteva obiceiuri bune pentru a deveni mai inteligenți și nu voi dezamăgi.

Citiți mai departe pentru a descoperi câteva trucuri zilnice pentru a vă face mai inteligent, mai strălucitor și mai inteligent.

15 obiceiuri bune care te vor face mai inteligent

1. Citiți în fiecare zi

Rene Descartes a spus odată: „Citirea tuturor cărților bune este ca o conversație cu cele mai strălucite minți ale secolelor trecute”.

Și acest lucru este atât de adevărat! Există un motiv pentru care oamenii mari sunt, de asemenea, mari cititori. Este una dintre cele mai rare activități care îți hrănește mintea, sufletul și inima în același timp.

Aveți o mulțime de opțiuni din care să alegeți. De la cărți de auto-ajutorare la fantezii genial, puteți citi în fiecare zi și vă puteți da de gândit.

Vă puteți educa pe diverse probleme prin ziare, postări pe blog și articole. Și cine știe, s-ar putea chiar să te inspire să devii tu însuți scriitor.

2. Fii curios

Curiozitatea a ucis pisica, dar satisfacția a readus-o la viață. S-ar putea să nu găsiți ideea de curiozitate foarte confortabilă, deoarece căutarea răspunsurilor implică adesea ieșirea din calea voastră.

Dar dacă nu pui totul la îndoială, cum vei învăța lucruri noi?

În loc să faci presupuneri dintr-o singură privire, fă-ți creierul să ridice întrebări și apoi să caute răspunsurile lor. Un bun exemplu este să căutați semnificația expresiilor și cuvintelor care vă derutează în timp ce citiți o carte.

Făcând acest lucru, veți căuta în mod activ informații noi, iar cunoștințele dvs. vor crește în fiecare zi.

3. Faceți-vă sarcinile cu accent

Nu ai nevoie de un IQ excepțional de mare pentru a fi inteligent. Îți poți ridica nivelul de inteligență făcând un lucru simplu – acordând mai multă atenție la ceea ce faci.

Nu are rost să lucrezi cu o minte rătăcitoare. Nu este fructuos și este, de asemenea, o pierdere majoră de timp.

Indiferent de sarcina pe care o faceți – fie că este vorba de citire, crearea de conținut sau învățarea unei noi abilități – faceți-o cu cea mai mare concentrare.

Dacă aveți probleme de focalizare pentru o perioadă lungă de timp, utilizați un cronometru pentru a vă crește încet atenția. Acest obicei vă va simplifica sarcinile și vă va face mai orientat în timp ce lucrați la o sarcină.

4. Exercițiu și meditație

Dacă doriți să aveți un control mai bun asupra creierului, atunci învățați să vă comandați mai întâi respirația.

Respirația conștientă este cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a vă spori concentrarea și abilitățile de gândire, motiv pentru care ar trebui să meditați în fiecare zi fără greș.

Exercitarea este un alt obicei care te face inteligent. Este legat de o memorie mai clară și o capacitate mai bună de a comuta între sarcini.

De asemenea, a fi regulat cu antrenamentele tale este o modalitate excelentă de a te face să te simți inteligent. Este un obicei puternic care nu trebuie exclus din rutina zilnică.

5. Continuă să-ți extinzi zona de confort

Oamenii vorbesc mereu despre ieșirea din zona lor de confort pentru creșterea personală, dar există o modalitate mai bună de a privi această idee.

Ce-ar fi dacă, în loc să ieși din zona ta de confort și să te simți speriat de moarte, te-ai concentra în schimb pe extinderea zonei tale de confort?

Aceasta înseamnă să faci puțin mai mult din ceea ce te sperie în fiecare zi. Ar putea învăța o nouă abilitate la care simți că nu vei fi suficient de bun sau că vei fi mai social ieșind cu prietenii.

Continuați să lucrați la domeniile vieții la care doriți să vă îmbunătățiți până când acestea se află în zona dvs. de confort.

În acest fel, vei îmbina întotdeauna zona ta de confort cu punctele tale de succes, ceea ce, dacă mă întrebi pe mine, este un mod inteligent de a crește în viață.

6. Rezolvați puzzle-uri

A fost o vreme când eram dependent de sudoku și nu ar fi greșit să spun că aceea a fost probabil cea mai inteligentă fază a mea.

Oricine (și vorbesc serios când spun oricine) poate face aceste puzzle-uri pentru a-și ascuți creierul. S-ar putea să fii lent la ele inițial, dar cu cât rezolvi mai multe puzzle-uri, cu atât vei deveni mai bun.

În plus, sunt atât de distractive încât, odată ce începi, vei fi dependent pe viață.

Puteți rezolva cuvintele încrucișate din ziar, puteți face acele puzzle-uri de cuvinte amestecate care vă vor îmbogăți vocabularul și puteți încerca mâna la sudoku pentru a vă spori abilitățile logice.

7. Nu-ți fie frică să eșuezi

Când stabiliți un nou obiectiv, creați un plan de acțiune solid și dați cea mai bună lovitură. Dar dacă, dintr-un anumit motiv, eșuezi, atunci învață din greșelile tale în loc să-ți iei eșecul personal.

A fi inteligent nu înseamnă a reuși din prima încercare. Fiecare persoană inteligentă și de succes este un începător înainte de a stăpâni o abilitate sau de a face o provocare.

Fii în regulă cu eșecul. Înseamnă că încerci, înveți și crești.

8. Îmbracă-te inteligent

Cu totii avem zile in care nu iti pasa sa te stilizezi sau sa arati ascutit, dar in majoritatea zilelor, merita sa arati elegant. Adică, dacă vrei să fii o persoană inteligentă, ai putea la fel de bine să îmbraci rolul.

Și nu, nu trebuie să fii putred de bogat pentru a te îmbrăca inteligent. Cheia pentru a construi o garderobă bună este să vă investiți banii în locurile potrivite.

Cumpărați două lucruri bune pentru garderoba dvs. în fiecare lună, în loc să cumpărați o duzină de ținute realizabile. Probați hainele înainte de a face achiziția și, dacă purtarea lor nu vă face să vă simțiți încrezători, nu le cumpărați.

Dețineți cel puțin două perechi de pantofi bine potriviți și nu așteptați ocazii speciale pentru a-i purta.

Acesta este unul dintre obiceiurile subestimate care te fac mai inteligent, dar este vital să-l iei sub centură, astfel încât să poți folosi arta de a arăta ascuțit.

9. Consumați alimente care stimulează creierul

Când eram la școală, mama îmi umplea farfuria cu alimente care stimulează creierul.

Acum, nu știu cât de mult au ajutat, dar sigur m-am simțit inteligent să le consum. A fost ca un hack secret pentru a fi inteligent care m-a făcut să mă simt în vârful jocului meu.

Iată câteva produse alimentare populare care vă vor îmbunătăți sănătatea creierului: avocado, migdale, fructe de pădure, legume verzi, nuci, ouă și ciocolată neagră.

Pentru cele mai bune rezultate, încercați să includeți cel puțin unul dintre aceste alimente în dieta dvs. în fiecare zi. Acestea sunt opțiuni bune care vă vor oferi multe beneficii pentru sănătate.

10. Îmbrățișează schimbările

Unele schimbări, cum ar fi o despărțire, trebuie să primească timp înainte de a începe să găsești binele în ele. Dar, de cele mai multe ori, schimbările, cum ar fi mutarea într-un loc nou, sunt înfricoșătoare pentru că alegeți să le priviți în acest fel.

Oamenii inteligenți se adaptează la schimbări și, de asemenea, caută garnituri de argint în orice situație. Ei nu lasă anxietatea să-i împiedice să caute noi schimbări.

Schimbarea este un semn de creștere. Trebuie să începi un nou capitol în viață, care vine cu noi oportunități pentru creierul tău să se dezvolte și să se îmbunătățească.

Îmbrățișarea noilor schimbări cu o mentalitate pozitivă este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune obiceiuri care te fac mai inteligent și mai matur.

11. Jurnalizare pentru auto-reflecție

Dacă nu dețineți un jurnal, acum ar fi momentul să obțineți unul. Există câteva obiceiuri care te pot afecta suficient de profund pentru a-ți schimba complet viața, iar jurnalul este unul dintre ele.

Trebuie să aveți zile în care vă simțiți neliniștit, dar nu puteți identifica sursa energiei nervoase. Scrierea unei intrări conștiente în jurnal vă poate indica în direcția corectă și vă poate limpezi mintea.

Cu un jurnal, ajungi să-ți pui gândurile în cuvinte, să vii cu idei noi zilnic și să explorezi părți din tine despre care nici măcar nu știai că există.

Fiecare sesiune de jurnalizare este o formă de auto-reflecție. Acest obicei vă va face mai conștienți de sine, o calitate care este foarte necesară pentru a vă face creierul mai inteligent.

12. Rămâi umil

Există o linie subțire între inteligență și îngâmfare și, pentru a vă asigura că nu treceți de cealaltă parte, practicați umilința în conversațiile voastre.

O persoană inteligentă nu-și etalează personalitatea. Sunt buni ascultători și atenți la emoțiile celorlalți în timpul conversațiilor.

Indiferent de obiectivele și ambițiile pe care le aveți în viață, rămâneți înrădăcinat în voi înșivă în timp ce depuneți munca necesară. Atitudinea ta pozitivă te va ridica și te va face cunoscut ca fiind o persoană inteligentă, dar împământată.

13. Păstrați-vă organizat

Încă nu am întâlnit o persoană inteligentă care să nu fie organizată. Starea spațiului tău este o reflectare directă a minții tale. Menținerea vieții sortate la niveluri minuscule vă poate ajuta creierul să rămână organizat.

Păstrați-vă camera și spațiul de lucru ordonate, curățând murdăria în momentul în care se întâmplă și punând lucrurile la locul lor după ce ați terminat cu ele.

Curățați-vă casa la începutul fiecărei luni, păstrați-vă rafturile organizate și dezordine dispozitivele electronice săptămânal.

Aș recomanda cu tărie să treceți la un sistem de programare pentru o gestionare mai ușoară a timpului. Google Calendars este uimitor în acest scop și vă va menține întreaga viață organizată în orice moment al zilei.

14. Începeți conversațiile

Uneori, te afli în mod natural în mijlocul unei conversații. Alteori, trebuie să fii tu cel care stimulează unul.

În timp ce vă aflați la o adunare socială, fiți cel care începe conversațiile.

Pune oamenilor întrebări despre cariera lor, spune-le despre a ta și educă-te prin magia minunată a socializării.

Creierului tău îi va plăcea să se hrănească din punctele de vedere ale altor oameni, iar împărtășirea propriilor gânduri nu ar fi altceva decât o binecuvântare.

De asemenea, nu ezitați să sunați un prieten pentru a discuta un anumit subiect pe care îl aveți în minte.

Am făcut mai mult din asta și, wow, sunt surprins de cât de interesați pot fi alți oameni să asculte idei de care credeam că nimănui nu-i pasă. Este ca un exercițiu pentru creierul meu!

Încercați-l singur și spuneți-mi ce părere aveți în caseta de comentarii.

15. Dormi bine

Am ajuns la ultimul dintre obiceiurile care te fac mai inteligent, iar acesta ar putea fi cel mai important.

Pentru a vă stimula memoria, pentru a evita oboseala și pentru a vă menține mintea activă și concentrată pe tot parcursul zilei, aveți nevoie de un somn bun.

Durata recomandată a somnului pentru un creier sănătos este de aproximativ 8 ore. Orice mai puțin decât atât te-ar putea face amețit și ți-ar putea da probleme de sănătate.

Pe lângă obținerea numărului adecvat de ore de somn, este, de asemenea, crucial să vă concentrați asupra calității somnului. Puteți folosi un umidificator, o mască de dormit și așternuturi de calitate pentru a dormi mai bine noaptea.

Răsfățați-vă cu o rutină de noapte de auto-îngrijire pentru a vă face ora de culcare mai relaxantă și mai productivă. Vă va ajuta să vă puneți gândurile la culcare și să adormiți fără griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *