15 lucruri pe care să le faci pentru a-ți proteja liniștea

A-ți proteja liniștea înseamnă să ai grijă de sănătatea ta fizică, emoțională și mentală. Înseamnă să-ți protejezi bunăstarea și să creezi un mediu în care să te poți dezvolta, să te vindeci, să fii tu însuți autentic și să trăiești o viață mai împlinită și mai plină de sens.

Nu am realizat cu adevărat cât de important este să îți protejezi liniștea până când nu am ajuns în cel mai de jos punct al vieții mele.

Întotdeauna am fost vinovată de faptul că m-am întins prea mult față de alte persoane doar pentru a obține validarea și aprobarea lor și doar pentru a simți că sunt demnă.

Ani de zile, am fost blocată în acest ciclu toxic de a mă forța în mod constant până la epuizare emoțională, pentru a le face pe plac altora. Am continuat să spun da nevoilor lor fără să țin cont de cum și ce simt eu.

A fost obositor și obositor din punct de vedere mental. După ce am ajuns la fundul sacului, am realizat că viața este de departe prea efemeră și prețioasă pentru a o petrece nefericită și blocată în zgomotul constant al oamenilor care fac pe plac și care urmăresc validarea.

Această realizare bruscă, dar mult așteptată, m-a făcut să învăț în sfârșit cât de crucial este să-ți protejezi liniștea, mai ales în lumea de astăzi, unde este atât de ușor să te lași prins în zgomotul opiniilor altora despre tine și în haosul vieții.

Protejarea liniștii nu numai că vă permite să vă petreceți zilele în mod mai util, dar vă ajută și să trăiți o viață mult mai fericită.

În această postare, voi împărtăși cu voi lucrurile și pașii pe care i-am făcut și care m-au ajutat enorm în călătoria mea spre găsirea păcii și protejarea ei. Sper că acest lucru te va ajuta și pe tine în călătoria ta!

15 lucruri de făcut pentru a vă proteja pacea

1. Este în regulă să spui nu

O parte din învățarea modului de a-ți proteja liniștea este să înveți cum să spui nu. Vă rog să-mi permiteți să vă întreb următorul lucru: de câte ori ați spus da unor lucruri pe care nu ați vrut să le faceți de la bun început doar pentru că vă este frică să nu-i dezamăgiți pe ceilalți?

De câte ori ai spus da, chiar dacă ești extrem de epuizat, doar pentru a le face pe plac altora?

Să fiu sinceră, nu aș putea număra pe degetele de la o mână (sau chiar de la ambele mâini) de câte ori am făcut acest lucru.

Un lucru pe care l-am învățat din faptul că am fost vinovat de acest lucru este că, cu cât spui mai mult da unor lucruri pe care nici măcar nu voiai să le faci, cu atât mai mult îți spui nu ție însuți, nevoilor tale și sănătății tale mintale.

Amintiți-vă că este în regulă să spuneți nu. Oamenii care te iubesc cu adevărat și țin la tine vor înțelege. Le va păsa mai mult de nevoile și bunăstarea ta.

2. Nu mai comparați

Dacă vrei să-ți găsești și să-ți protejezi pacea, compararea constantă a ta și a călătoriei tale cu alți oameni nu te va ajuta.

Cei mai mulți dintre noi se fac vinovați de a cădea în capcana comparațiilor. Mai ales în ziua de azi, când este ușor să ne uităm la viețile altora pe rețelele de socializare și să le comparăm cu ale noastre.

Nu sunt străin de acest sentiment. Când am ajuns la fundul sacului, am învățat că, cu cât mă compar mai mult cu alte persoane și cu cât de „perfecte” par a fi viețile lor, cu atât mai mult îmi distrageam atenția de la a mă concentra asupra călătoriei mele și asupra acțiunilor pe care trebuia să le întreprind pentru a-mi îmbunătăți viața.

Să te compari în mod constant cu alte persoane este obositor. Nu numai că îți răpește pacea interioară, dar te împiedică să te bucuri de fiecare moment al vieții tale.

Te împiedică să te concentrezi asupra propriei tale vindecări și creșteri și să te îmbunătățești.

Este important să ne amintim că toți avem drumuri diferite de urmat și, dacă doriți să vă trăiți viața departe de haos și zgomot, trebuie să învățați să vă acceptați călătoria.

Concentrează-te pe propria ta creștere. Singura persoană cu care ar trebui să te compari vreodată este cea cu care ai fost ieri.

3. Stabiliți limite sănătoase

Stabilirea unor limite sănătoase este o parte crucială pentru a vă proteja liniștea.

Dacă ești vinovat de faptul că te suprasoliciți în mod constant față de alte persoane, că ești mereu de acord cu anumite lucruri chiar dacă nu ai vrut, te rog să știi că nu ești singur.

Sunt vinovat de acest lucru de foarte mult timp.

Și, ca să fiu sinceră, uneori încă mă mai găsesc căzând în acest tipar, dar partea bună este că acum îmi recunosc comportamentul și, cu cât o fac mai repede, cu atât mă retrag imediat din el.

Stabilirea unor limite sănătoase este vitală pentru sănătatea ta mintală. Acest lucru vă va permite să vă faceți în sfârșit o prioritate și să vă ocupați de nevoile dumneavoastră pe primul loc.

Vă permite să le comunicați celorlalți care vă sunt limitele și să le respectați. Dacă nu o fac, atunci poate că este timpul să te gândești din nou dacă chiar ai nevoie de ei în viața ta.

4. Fii mai blând cu tine însuți

Ești și tu vinovat de faptul că te bați constant cu tine însuți? În prima parte a acestei postări, am împărtășit faptul că protejarea păcii tale constă în crearea unui mediu sigur în care ți se permite să te dezvolți și să te vindeci.

Ei bine, să te bați constant și să critici fiecare aspect al vieții tale nu este cu siguranță un mediu sigur. Știu cât de ușor este să-ți vorbești de sus.

Este ușor să ne criticăm în mod constant fiecare mic defect, fără să ne dăm seama că astfel ne afectăm negativ stima de sine și valoarea de sine.

Făcând acest lucru, ne lăsăm să credem că nu suntem suficient de buni. Ne lăsăm să credem că nu suntem demni.

Acest lucru nu numai că ne afectează sănătatea emoțională, dar ne împiedică să ne dezvoltăm, să ne îmbunătățim și să găsim pacea și fericirea autentică.

Așa că, în loc să ne vorbim de sus, haideți să încercăm ceva nou. Să încercăm să recunoaștem și să sărbătorim toate victoriile noastre, mari și mici.

Haideți să scăpăm de autoironia negativă și să începem să fim propriile noastre majorete.

5. Aveți grijă de nevoile dumneavoastră

Atunci când se întâmplă atât de multe în jurul nostru, grija pentru nevoile noastre poate fi ultimul lucru pe care îl avem în farfurie.

Ei bine, uneori, nici măcar nu se află pe lista noastră de lucruri de făcut. Mai ales atunci când îți trăiești constant viața pe repede înainte.

Întotdeauna te grăbești de la o sarcină la alta, refuzând să încetinești suficient de mult pentru a asculta ceea ce îți spune corpul.

Cei mai mulți dintre noi se fac vinovați de faptul că ne împingem spre epuizare și epuizare.

Să ne luăm mereu nevoile ca atare, fără să ne dăm seama cât de mult ne afectează productivitatea, sănătatea mentală și fericirea.

Nu putem continua să funcționăm în fiecare zi dacă refuzăm să ne punem nevoile pe primul loc. Cred cu adevărat că a avea grijă de nevoile noastre înseamnă supraviețuire.

Trebuie să continuăm să avem grijă de noi înșine și să ascultăm ceea ce ne spune corpul nostru pentru a putea continua să avem grijă și de ceilalți oameni.

Nu trebuie să continuăm să ne punem nevoile pe plan secundar. Trebuie să le facem o prioritate.

Acest lucru nu numai că vă ajută să respirați și să vă reîncărcați, dar va face minuni și pentru sănătatea dumneavoastră mentală.

6. Nu vă fie teamă să luați o pauză

Acest lucru merge mână în mână cu ceea ce am menționat mai sus. Dacă vrei să-ți protejezi liniștea trebuie să ai grijă de sănătatea ta mentală, am învățat acest lucru pe calea cea mai grea.

Obișnuiam să fiu vinovat de faptul că mă împingeam spre epuizare. Nu voiam să iau o pauză gândindu-mă că dacă o fac îmi voi sabota planul de a trăi o viață confortabilă și fericită.

Ironia este că aș fi putut alege să fiu fericită în acea perioadă, în schimb am continuat să o urmăresc, forțându-mă să muncesc în fiecare zi până când sănătatea mea mintală nu a mai putut suporta.

Am cedat și am ajuns în cel mai jos punct al vieții mele. Acum am învățat că încetinirea, acordarea unei șanse de a respira și luarea unei pauze nu este un lucru rău.

Da, este important să muncești din greu pentru a-ți atinge obiectivul, dar și să iei o pauză.

Luarea unei pauze poate fi chiar un lucru bun pentru productivitatea și motivația dumneavoastră.

7. Renunță la control

Acesta este cu siguranță un lucru cu care încă mă lupt. Vedeți, am fost întotdeauna vinovată de faptul că încerc să controlez fiecare aspect al vieții mele.

Întotdeauna am un plan A, un plan B și chiar un plan C, gândindu-mă că, atâta timp cât fac asta, voi putea împiedica lucrurile să se destrame. Pot preveni ca lucrurile să meargă prost.

Dar realitatea este că, indiferent cât de mult am încerca, nu vom putea niciodată să controlăm totul. Pur și simplu nu este posibil.

Chiar dacă ne petrecem tot timpul încercând să controlăm până și cel mai mic detaliu al vieții noastre, tot nu putem garanta că lucrurile vor merge întotdeauna așa cum am plănuit.

Nu facem decât să ne pierdem timpul și ne conducem la multă frustrare și suferință dacă lucrurile se destramă.

Ne provoacă doar atât de mult stres și anxietate și, la sfârșitul zilei, nu merită.

Trebuie să învățăm să renunțăm la control. Trebuie să acceptăm faptul că viața va fi întotdeauna incertă și că lucrurile și circumstanțele se pot schimba cu ușurință într-o secundă.

În loc să ne concentrăm toată energia pentru a încerca să controlăm totul, să ne concentrăm atenția asupra lucrurilor pe care le putem controla și schimba. Făcând acest lucru va fi mult mai satisfăcător.

8. Nu-ți fie teamă să simți

Lucrul pe care l-am învățat când am început această călătorie de a găsi pacea interioară și de a o proteja este că poate fi dezordonată. Nu este vorba de a-ți ține emoțiile la distanță, de a ascunde ceea ce simți cu adevărat și de a afișa o fațadă calmă și liniștită.

Am învățat că, pentru a-ți putea proteja pacea, trebuie mai întâi să-ți permiți să înfrunți sentimentele și emoțiile de care ai fugit.

O parte din protejarea păcii tale este să-ți permiți să te vindeci și să mergi mai departe, iar noi nu vom putea realiza acest lucru dacă vom continua să ne înăbușim emoțiile și să fugim de ele.

Nu e nicio rușine să fii vulnerabil. Vulnerabilitatea pentru mine necesită mult curaj și putere.

A-ți simți emoțiile nu te face slab, ci te face și mai puternic.

Nu vă fie teamă să vă lăsați să simțiți. Plângeți, apelați la cineva în care aveți încredere și discutați cu el, descărcați-vă și țipați dacă trebuie.

Acest lucru nu numai că vă va ajuta să ușurați povara pe care o purtați de atât de mult timp, dar vă va permite să vă vindecați, să creșteți și să mergeți mai departe.

9. Fii recunoscător

Nu veți putea să vă protejați pacea dacă vă permiteți să vă concentrați doar asupra răului și a negativului.

Trebuie să înveți să fii recunoscător. Chiar și pentru lucrurile mici și mărunte și bune care ți se întâmplă.

Nu trebuie să fie ceva măreț. Ar putea fi la fel de simplu ca șansa de a ne trezi dimineața, de a-i vedea zâmbind pe cei pe care îi iubim sau de a petrece timp cu animalele noastre de companie prețioase.

Știu că, uneori, a fi recunoscător poate fi dificil, mai ales atunci când totul în jurul tău se destramă.

Am fost martoră directă a acestui lucru și mi-am permis să fiu amărâtă de toate lucrurile care merg prost în viața mea.

M-am concentrat doar asupra aspectelor negative și, dați-mi voie să vă spun, acest lucru nu m-a făcut să mă simt mai bine și nici nu mi-a schimbat și îmbunătățit viața.

M-a făcut să mă simt și mai rău. M-a făcut să mă simt și mai deznădăjduit și problemele și mai copleșitoare.

Învățând să practicați zilnic recunoștința, vă protejați și pacea. Începeți prin a spune cel puțin trei lucruri pentru care sunteți recunoscător, în momentul în care vă treziți și înainte de a merge la culcare.

Faceți acest lucru în fiecare zi, timp de cel puțin 30 de zile și veți vedea diferența pe care o face!

10. Aveți curajul de a pleca

Îndepărtarea de situațiile toxice poate fi înfricoșătoare și intimidantă. Știu că, uneori, putem avea impresia că este mai bine să rămânem în situația respectivă decât să plecăm, deoarece schimbarea poate fi înfricoșătoare și ne este teamă că lucrurile ar putea să nu meargă pentru noi.

Știu cum te simți. În urmă cu cinci ani, eram blocată într-o situație toxică care mă făcea să mă simt epuizată, secătuită și atât de nefericită în fiecare zi.

Am vrut să fac o schimbare și să plec, dar mi-a fost frică. Mă gândeam că era mult mai ușor să rămân și să fiu nefericită decât să o iau de la capăt și să fac o schimbare atât de drastică.

Dar într-o zi, nu știu ce m-a apucat, am plecat pur și simplu. Nu voi minți că primele luni au fost grele, au fost zile în care am început să-mi pun la îndoială decizia.

Au fost zile în care am plâns atât de mult și am început să regret. Au fost zile în care am fost atât de copleșită și am simțit că nu pot respira.

Dar acum sunt mai mult decât recunoscătoare pentru ceea ce a făcut trecutul meu eu, pentru că dacă nu îndrăznea să facă această schimbare. nu aș fi fost aici acum, mai fericită și mai împăcată cu mine însămi.

Ideea este că viața este prea scurtă și mult prea prețioasă pentru a o petrece nefericit.

11. Începe să te iubești mai mult pe tine însuți

Acceptarea și iubirea față de tine însuți este un pas important pentru a învăța cum să-ți protejezi pacea. Dacă te urăști pe tine însuți, nu vei putea niciodată să fii împăcat cu tine însuți.

Știu că am auzit sau am citit cu toții termenul „iubește-te mai mult”, dar totuși, este mult mai ușor de spus decât de făcut.

Am crescut fiind constant comparată cu alți oameni. Simțeam că, indiferent de ceea ce fac, nu voi fi niciodată suficient de bună, demnă sau merituoasă și am dus acest sentiment cu mine atât de mult timp.

Am continuat să încerc să fiu altcineva, gândindu-mă că doar așa mă voi simți acceptată și validată, deoarece credeam că nu sunt demnă.

Acest lucru nu numai că m-a privat de o viață mai plină de sens, dar m-a făcut și foarte nefericită. Vă rog să știți că nu trebuie să vă prefaceți că sunteți cineva care nu sunteți.

Ești suficient și vrednic așa cum ești acum.

12. Fă-ți mai mult timp pentru oamenii și lucrurile care îți dau atâta bucurie

Petrecând mai mult timp cu oamenii pe care îi iubiți și făcând mai multe lucruri care vă umplu inima de bucurie, nu numai că faceți ca fiecare zi să conteze , dar vă protejați și pacea.

Este ușor să considerăm că oamenii pe care îi iubim și lucrurile pe care ne place să le facem sunt de la sine înțelese. Este timpul să nu le mai punem pe plan secundar și să începem să le facem prioritare.

Fă-ți mereu mai mult timp pentru oamenii care îți umplu viața cu atâta bucurie și fericire, oameni care îți ridică instantaneu moralul.

Este timpul să faceți mai mult din ceea ce vă face fericiți și încântați să vă treziți dimineața.

Planificați o escapadă de weekend sau petreceți timp cu ei. Reaprindeți-vă dragostea pentru un vechi hobby. Făcând acest lucru nu numai că va face ca fiecare zi să aibă mai mult sens, dar este, de asemenea, atât de benefic pentru bunăstarea ta generală.

13. Învață să lași telefonul jos din când în când

Indiferent cât de mult negăm acest lucru, deseori există prea multă negativitate și toxicitate în Social Media, care nu numai că este dăunătoare pentru sănătatea noastră mintală, dar ne răpește și posibilitatea de a ne petrece timpul în mod mai util.

Este important să lăsați telefonul jos din când în când și să vă petreceți timpul făcând ceva ce vă place. Mergeți la o plimbare afară.

Petreceți timp conștient cu oamenii care vă iubesc, ascultând cu adevărat ceea ce vă spun, în loc să vă derulați pe telefon.

Protejați-vă liniștea și începeți să faceți o detoxifiere digitală din când în când. Luați cel puțin o masă conștientă în fiecare zi.

14. Învață să renunți la gândurile negative

Ești și tu vinovat că lași tiparele de gânduri negative să-ți conducă viața?

De câte ori ați refuzat o oportunitate care vă plăcea cu adevărat pentru că vă spuneați deja că veți eșua?

Este atât de ușor să ne prindem în capcana acestor gânduri negative și să le lăsăm să dicteze toate deciziile pe care le luăm în viața noastră.

Trebuie să învățăm să renunțăm la aceste gânduri negative și să le înlocuim cu unele pozitive pentru a putea găsi pacea și a o proteja.

15. Fă lucruri care să-ți calmeze mintea

Acest lucru merge mână în mână cu ceea ce am menționat mai sus. Este ușor să lăsăm gândurile anxioase, grijile și gândirea negativă să ne conducă viața.

Uneori chiar ne ține treji noaptea și ne face zilele mult mai stresante.

Lucrul care m-a ajutat cu adevărat să lupt cu aceste gânduri a fost să fac ceva care să mă bazeze, și anume meditația.

Nu am crezut niciodată în meditație. Credeam că cheia meditației este golirea minții și mă gândeam, cum aș putea să-mi golesc mintea când simt că mintea mea funcționează cu gânduri anxioase 24 de ore pe zi?

Dar am învățat că nu era vorba de fapt de golirea minții. Era vorba de a-ți recunoaște gândurile, de a le lăsa să vină, dar nu de a le lăsa să te măture.

Faptul că fac acest lucru în fiecare zi m-a ajutat să-mi liniștesc mintea și mi-a făcut zilele mai puțin stresante. Nu trebuie să fie doar meditație. Poate fi și yoga. Orice lucru care te ajută să te centrezi și să-ți calmezi mintea.

Gânduri finale

Dacă vreți să vă protejați liniștea, este important să vă amintiți că nu este ceva ce puteți face astăzi și să uitați de asta a doua zi.

Este un lucru pe care trebuie să-l alegeți în fiecare zi.

Lumea va fi mereu plină de zgomot din partea altor oameni și uneori este ușor să te lași purtat de oameni și situații negative.

Atunci când se întâmplă acest lucru, amintiți-vă că aveți puterea și tăria în voi de a opri și de a preveni ca acest lucru să se întâmple din nou.