14 moduri de a-ți calma mintea, corpul și sufletul

În agitația vieții noastre moderne, găsirea unor momente pentru a ne calma este un dar prețios. Cu toții ne confruntăm cu stresul, dar cheia constă în modul în care îl gestionăm. Știți cum să vă calmați?

De aceea, este esențial să cunoști câteva metode care te pot ajuta să-ți relaxezi mintea. Folosirea acestor tehnici în viața de zi cu zi ar putea să vă ajute să vă mențineți mintea relaxată atunci când vă confruntați cu situații dificile.

14 sfaturi pentru a te calma.

Nu ezitați să încercați aceste sfaturi pentru a vă ajuta data viitoare când simțiți că starea dumneavoastră mentală este în haos.

1. Exerciții de respirație

Aceste tehnici de respirație relaxantă pentru stres, tensiune și anxietate durează doar câteva minute și pot fi făcute cu ușurință oriunde. Pentru a obține cele mai bune rezultate, încercați să le faceți în mod regulat ca parte a rutinei zilnice.

O puteți face în picioare, stând pe un scaun, întins pe un pat sau pe un covoraș de yoga pe podea sau chiar culcat. Fă-te cât mai confortabil posibil. Desfaceți orice îmbrăcăminte care vă restricționează respirația. Dacă stați întinsă, puneți brațele pe lângă corp, cu palma mâinii în sus.

Dacă stați jos, puneți-vă brațele pe cotierele scaunului. Puneți picioarele pe podea. Dacă stați în picioare, așezați brațele deasupra biroului sau mesei. Așezați picioarele la o distanță aproximativ egală cu cea a șoldurilor.

Lăsați respirația să curgă cât mai adânc posibil în burtă, fără a o forța. Numărați de la 1 la 5 bucățele de ajutor. S-ar putea să nu reușiți să ajungeți la 5 la început, apoi lăsați-le să curgă ușor. Faceți acest lucru timp de cel puțin cinci minute.

2. Recunoaște-ți anxietatea

Stresul poate fi recunoscut foarte ușor ascultându-vă corpul. Pentru a reduce efectele negative ale stresului, trebuie să determinați ce vă provoacă stresul și cum faceți față acestuia.

A fi atent este o modalitate de a deveni mai conștient de ceea ce se întâmplă în corpul, mintea și mediul înconjurător.

Concentrându-vă asupra prezentului, în loc să vă întoarceți la tiparele obișnuite de evitare sau obsesie, atenția vă permite să alegeți cel mai bun răspuns la momentul prezent.

3. Eliberați stresul

Devenim nerăbdători din cauza cerințelor și presiunilor de la locul de muncă. Suntem nerăbdători, impulsivi și grăbiți, ceea ce ne face să ratăm sau să trecem cu vederea lucruri evidente.

Exercițiile fizice obositoare sunt o modalitate extraordinară de relaxare. Faptul de a vă putea ridica și de a vă mișca, vă va ajuta să rămâneți calmi, distrăgându-vă atenția pentru un moment.

Este dificil să te concentrezi asupra unor lucruri plictisitoare atunci când corpul tău este ocupat să fie fizic. Acesta este motivul pentru care îndepărtarea de un mediu stresant și ieșirea la o plimbare este o tehnică excelentă pentru a rămâne înclinat.

Folosirea corpului și exersarea corpului într-un fel sau altul pare să liniștească zgomotul din capul tău. Ar trebui să vă abțineți de la exprimarea fizică a furiei, cum ar fi țipatul sau lovirea pereților.

4. Gândește-te la un tu mai bun

Puteți să vă folosiți imaginația și să vă imaginați o versiune mai liniștită a dumneavoastră. Gândirea pozitivă vă poate ajuta să vă gestionați stresul și, eventual, să vă îmbunătățiți sănătatea.

Schimbându-vă mentalitatea cu una mai pozitivă, nu ignorați stresul, ci îl priviți dintr-o altă perspectivă. Atunci când puteți aborda ideile cu o mentalitate încrezătoare, întregul proces devine mai plăcut.

5. Relaxează-te pentru o clipă

Se poate simți ca și cum fiecare mușchi din corpul tău este încordat atunci când ești anxios sau iritat (și probabil că așa este). Practicarea exercițiilor de relaxare musculară ar putea să vă ajute să vă calmați și să vă găsiți pacea interioară.

Întindeți-vă pe sol și întindeți brațele în lateral pentru a efectua acest lucru. Asigurați-vă că mâinile nu sunt în pumn și că picioarele nu sunt încrucișate.

Începeți prin a vă spune să vă eliberați tensiunea începând de jos în susul capului. Pe măsură ce urcați încet pe corp, spuneți-vă să dați drumul fiecărei părți a corpului până când ajungeți la cap.

6. Masajul mâinilor

Un simplu masaj al mâinilor este una dintre cele mai ușoare modalități de a vă distrage atenția și de a vă calma atunci când vă simțiți stresat. Puteți efectua acest lucru fie pe dumneavoastră, fie cereți ajutorul unui partener sau unui prieten. Concentrează-te asupra punctelor în care simți cea mai mare tensiune.

Spațiul dintre degetul mare și degetul mic poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap, așa că asigurați-vă că acordați o atenție sporită acestei zone. Desigur, dacă aveți timp și bani, un masaj corporal complet este unul dintre cele mai bune tratamente pentru oricine se simte stresat.

7. Închideți ochii

Uneori, tot ce avem nevoie pentru a scăpa de stres este să ieșim din spațiul în care ne aflăm pentru câteva momente.

Fie că vă aflați într-un birou aglomerat sau sunteți înconjurat de copiii care țipă acasă, închideți ochii și scufundați-vă în întuneric poate face minuni pentru mintea dumneavoastră.

Folosiți acest moment pentru a respira adânc și a vă liniști înainte de a vă întoarce în spațiul în care vă aflați fizic.

8. Yoga

Yoga este unul dintre cele mai bune instrumente pentru oricine se confruntă cu stresul pe termen lung. Cu toate acestea, nu este nevoie să vă părăsiți casa sau biroul pentru a merge la o clasă de yoga pentru a vedea beneficiile imediate ale acestei practici.

Căutați videoclipuri simple de yoga pe YouTube, care vă vor oferi îndrumare dacă sunteți începător. Există, de asemenea, câteva videoclipuri grozave de yoga pe scaun, pe care le efectuați în mijlocul zilei de lucru, fără să vă ridicați de la birou.

Cursurile de yoga vă pot ajuta să scăpați de realitate pentru o oră sau două într-o zi aglomerată, așa că merită să le căutați dacă găsiți unul în zona dvs. locală. Yin yoga este ideală pentru oricine caută o clasă mai relaxantă, dar o clasă cu provocări fizice, cum ar fi Ashtanga, vă poate lua gândul de la stres.

9. Aromaterapie

Păstrarea unor uleiuri de aromaterapie în birou, pe birou, ar putea fi un lucru mic care face o diferență uriașă în ceea ce privește nivelul de stres. Încercați să găsiți un parfum care vă ajută cu adevărat să vă calmați, cum ar fi lavanda sau trandafirul.

Puteți depozita mici role de ulei în sertarul de la birou sau puteți investi într-un difuzor de aromaterapie pentru o experiență mai intensă în cameră. Indiferent de momentul zilei sau al nopții, există uleiuri care să te ajute să te trezești, să te relaxezi sau să te transpună într-un alt loc și timp.

10. Ascultați muzică

Muzica este atât de vindecătoare pentru mulți dintre noi și este o modalitate excelentă de a scăpa de stres atunci când mintea ta se simte ocupată. Cu toții avem genurile muzicale și artiștii noștri preferați, așa că creați o listă de redare pe telefon care să vă atragă gusturile muzicale.

De obicei, este mai bine să alegeți melodii mai lente și mai instrumentale atunci când vă simțiți stresat, dar unii oameni preferă să se descarce de stres și să asculte heavy metal sau rock.

Folosește-ți lista de redare pentru a avea o mini petrecere de dans atunci când te simți stresat, ceea ce te poate ajuta să eliberezi endorfine pozitive și să-ți diminuezi nivelul de stres.

11. Fii creativ

Creativitatea ne permite să evadăm din cotidian și să ne cufundăm într-o activitate diferită de cea de la locul de muncă sau din viața de zi cu zi. A fi creativ poate arăta diferit pentru fiecare, dar poate implica pictura, scrisul, coloratul sau meșteșugurile.

Gândiți-vă la perioada în care erați copil și la activitățile pe care le făceați cu cea mai mare plăcere în timpul liber. Acest lucru vă va da o idee bună despre tipul de activități creative care v-ar putea ajuta cu stresul.

Ați putea lua în considerare posibilitatea de a vă înscrie la un curs în zona dvs. locală pentru a învăța o nouă abilitate, cum ar fi olăritul sau tricotatul.

12. Meditație ghidată

Unul dintre cele mai bune instrumente pentru oricine se simte stresat în mod regulat este meditația. Această practică a devenit din ce în ce mai populară în mass-media mainstream în ultimii ani și este acum mai accesibilă ca niciodată pentru oricine să o încerce.

Vă recomandăm să descărcați o aplicație de meditație, cum ar fi Calm, dacă este prima dată când încercați să meditați. În prezent, veți găsi online nenumărate meditații ghidate, care vă vor ajuta să parcurgeți pas cu pas această practică.

Un lucru de reținut în ceea ce privește meditația este că nu trebuie să stați în liniște ore întregi pentru ca aceasta să fie eficientă. Chiar și doar un minut sau două de liniște și pace atunci când vă simțiți stresat vă poate schimba complet ziua.

13. Petreceți timp în natură

În zilele noastre moderne, mulți dintre noi își petrec întreaga zi în interior și nu apucă să vadă lumina soarelui deloc în timpul unei zile lungi de lucru.

Natura este unul dintre cei mai buni vindecători pe care îi avem la dispoziție și este complet gratuită pentru noi. Dacă vă simțiți stresat, ieșiți la o plimbare în timpul pauzei de prânz. Puteți vizita un parc local sau pur și simplu puteți sta pe iarba din apropierea casei dvs.

Încremenirea în natură poate contribui la reducerea nivelului de stres și ne poate readuce într-un loc mai centrat pentru a face față la orice ne va apărea în cale în restul zilei.

14. Ajungeți la un prieten

Nu trebuie să treci singur prin cele mai grele zile, așa că nu te teme să apelezi la un prieten atunci când te afli în dificultate. Un mesaj rapid sau un apel telefonic ar putea face o diferență uriașă în ziua ta, deoarece vei ști că cineva este acolo pentru a te susține indiferent de ce se întâmplă.

Este atât de ușor să ne izolăm de lume atunci când ne simțim stresați, dar cu cât te sprijini mai mult pe sistemul tău de sprijin, cu atât mai ușor va fi să faci față la orice se întâmplă în viitor.

De asemenea, ei vor aprecia faptul că știți că sunteți acolo pentru a-i sprijini în schimb, așa că asigurați-vă că vă deschideți inima față de ceilalți atunci când și ei au probleme.