14 mantre care te pot ajuta să treci peste o despărțire

 

O despărțire este unul dintre cele mai dureroase momente pe care le poate trăi o femeie. Sentimentele de tristețe, furie, vinovăție, regret sau singurătate pot fi copleșitoare și pot afecta stima de sine, sănătatea și calitatea vieții. Pentru a te vindeca și a-ți recăpăta echilibrul emoțional, este important să îți spui niște mantre care să te încurajeze și să te motiveze.

O mantră este o frază sau un cuvânt pe care îl repeți în minte sau cu voce tare, pentru a te concentra pe un anumit scop sau a te elibera de gânduri negative. Mantrele pot avea un efect pozitiv asupra stării tale de spirit, a încrederii în sine și a rezilienței tale. Ele te pot ajuta să îți schimbi perspectiva, să îți întărești voința și să îți găsești puterea interioară.

Iată 14 mantre care te pot ajuta să treci peste o despărțire:

Sunt mai puternică decât cred. Această mantră te ajută să îți amintești că ai resurse interioare pentru a face față oricărei situații dificile. Nu lăsa despărțirea să îți scadă stima de sine sau să îți afecteze identitatea. Tu ești mai mult decât o relație și poți depăși orice obstacol.

Merit să fiu fericită și iubită. Această mantră te ajută să îți reafirmi valoarea și să îți exprimi dorința de a avea o viață plină de bucurie și iubire. Nu lăsa despărțirea să îți inducă sentimente de vinovăție, rușine sau nevrednicie. Tu meriți să fii tratată cu respect și să primești afecțiune și recunoștință.

Accept ceea ce nu pot schimba și schimb ceea ce pot. Această mantră te ajută să îți asumi responsabilitatea pentru propria ta viață și să nu te complaci în victimizare sau reproșuri. Nu poți schimba trecutul, dar poți schimba prezentul și viitorul. Acceptă realitatea despărțirii și concentrează-te pe ceea ce poți face pentru a te îmbunătăți pe tine și pe situația ta.

Mă iubesc pe mine însămi. Această mantră te ajută să îți cultivi iubirea de sine, care este esențială pentru a te vindeca și a te deschide către noi oportunități. Nu lăsa despărțirea să îți afecteze imaginea de sine sau să îți diminueze respectul de sine. Mărește-ți nivelul de încredere și de apreciere față de tine însăți, prin grijă, atenție și compasiune.

Totul se întâmplă cu un scop. Această mantră te ajută să îți găsești sensul și scopul în viață, chiar și în momentele dificile. Nu lăsa despărțirea să îți distrugă speranța sau să îți altereze viziunea. Crede că există un plan divin pentru tine și că tot ceea ce ți se întâmplă are un motiv. Învață din experiența ta și folosește-o ca o oportunitate de creștere și evoluție.

Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am. Această mantră te ajută să îți exprimi recunoștința pentru tot ceea ce ai în viață, indiferent de circumstanțe. Nu lăsa despărțirea să îți umbrească bucuriile sau să îți reducă mulțumirea. Numără-ți binecuvântările și apreciază tot ceea ce ți-a oferit relația, dar și tot ceea ce ai în afara ei. Recunoștința te face mai fericită, mai optimistă și mai rezistentă.

Mă iert pe mine și pe el. Această mantră te ajută să îți eliberezi sufletul de resentimente, ranchiună sau ură. Nu lăsa despărțirea să îți otrăvească inima sau să îți împiedice vindecarea. Iartă-te pe tine pentru greșelile pe care le-ai făcut și iartă-l pe el pentru rănile pe care ți le-a provocat. Iertarea nu înseamnă că uiți sau că aprobii, ci că te eliberezi și că te împaci cu tine și cu el.

Mă deschid către noi posibilități. Această mantră te ajută să îți menții mintea și inima deschise către noi oportunități de viață. Nu lăsa despărțirea să îți limiteze orizonturile sau să îți închidă porțile. Fii curioasă, exploratoare și aventuroasă. Încearcă lucruri noi, cunoaște oameni noi, trăiește experiențe noi. Viața este plină de surprize și de oportunități, dacă știi să le vezi și să le primești.

Mă concentrez pe prezent. Această mantră te ajută să îți trăiești viața în prezent, fără să te agăți de trecut sau să te îngrijorezi de viitor. Nu lăsa despărțirea să îți consume energia sau să îți distrugă pacea. Trăiește clipa, bucură-te de moment, fii atentă la ceea ce se întâmplă acum. Prezentul este singurul timp pe care îl ai și pe care îl poți controla. Trecutul este istorie, viitorul este mister, prezentul este un dar.

Mă înconjor de oameni care mă iubesc și mă susțin. Această mantră te ajută să îți construiești o rețea de sprijin social, care este vitală pentru a te vindeca și a te simți bine. Nu lăsa despărțirea să te izoleze sau să te îndepărteze de cei dragi. Caută compania și consolarea prietenilor, familiei, colegilor sau a altor persoane care îți sunt alături. Împărtășește-le sentimentele și gândurile tale, cere-le sfaturi și ajutor, lasă-le să te îmbrățișeze și să te asculte.

Mă ocup de mine și de nevoile mele. Această mantră te ajută să îți acorzi prioritate și să îți satisfaci nevoile fizice, emoționale, mentale și spirituale. Nu lăsa despărțirea să îți neglijeze sănătatea sau să îți diminueze calitatea vieții. Ai grijă de tine, răsfață-te, odihnește-te, hrănește-te sănătos, fă mișcare, meditează, roagă-te, citește, învață, dezvoltă-te. Fă tot ceea ce îți face plăcere și îți aduce fericire.

Mă eliberez de trecut și mă îndrept către viitor. Această mantră te ajută să îți închei capitolul trecut și să îți deschizi unul nou în viața ta. Nu lăsa despărțirea să te țină prizonieră în trecut sau să te împiedice să avansezi. Lasă trecutul în urmă, cu tot ce a însemnat el, și privește cu încredere și speranță către viitor. Viitorul este plin de posibilități și de oportunități, dacă ești pregătită să le primești.

Sunt deschisă să iubesc din nou. Această mantră te ajută să îți vindeci inima și să îți pregătești sufletul pentru o nouă iubire. Nu lăsa despărțirea să te facă să crezi că nu mai poți iubi sau că nu mai meriți să fii iubită. Iubește-te pe tine însăți și apoi iubește pe altcineva. Nu îți închide inima, nu îți pierde credința în iubire, nu îți limitează capacitatea de a iubi. Iubirea este cel mai frumos și mai puternic sentiment din lume și merită să îl trăiești din nou.

Sunt fericită și împăcată cu mine însămi. Această mantră te ajută să îți găsești fericirea și împăcarea interioară, indiferent de circumstanțele exterioare. Nu lăsa despărțirea să îți fure zâmbetul sau să îți tulbure liniștea. Fii fericită și împăcată cu tine însăți, cu ceea ce ești, cu ceea ce ai, cu ceea ce faci. Fericirea și împăcarea nu depind de nimeni și de nimic, ci doar de tine și de atitudinea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *