13 Lucruri care fac îți fac viața grea

Te regăsești suspinând și frustrat de viață, vrând să strigi: „De ce este viața atât de grea!”.

S-ar putea să dai vina pe circumstanțele exterioare – viața personală, finanțele, relațiile tale și să te gândești că, până când „ei” nu se vor schimba, viața ta va rămâne la fel și va continua să fie grea.

Dar credeți-mă, nu este așa.

Atâta timp cât credeți că ei sau aceste lucruri trebuie să se schimbe, nimic din ceea ce faceți nu vă va face viața mai ușoară.

Singura cale de ieșire este înăuntru. Viața este pur și simplu ceea ce este și a fost ceea ce este din cauza modului în care ați gândit și ați acționat.

Starea noastră mentală, gândirea și convingerile noastre sunt cele care ne fac viața ușoară sau grea.

Știu că niciunul dintre noi nu-și dorește o viață grea și ai putea spune: „Dar eu nu o fac grea”.

Dar crede-mă, nu tu ești de vină, ci obiceiurile tale, gândirea și credințele tale care fac să fie așa.

Suntem antrenați să gândim prea mult, suntem antrenați să nu avem încredere ușor în ceilalți, suntem antrenați să credem că pentru a obține ceva valoros trebuie să folosim tactici și strategii.

Așa că astăzi, după ce am observat mult oamenii și experiențele din jurul meu și din propria experiență de viață, vreau să menționez câteva lucruri care fac viața grea.

Dacă vă întrebați „De ce este viața atât de grea?”, atunci acestea sunt cele mai posibile motive care vă fac viața grea.

Sunt adevăruri destul de simple și cunoscute despre viață, dar avem tendința de a le uita. Așadar, permiteți-mi să reiterez aceste puncte unul câte unul.

1. Viața este grea atunci când crezi că viața te va ajunge din urmă

Dacă credeți că viața este grea și complicată, va fi exact așa.

Dacă crezi că toată lumea vrea să te prindă, atunci oamenii și circumstanțele vor apărea astfel.

Dacă credeți că viața este plină de probleme una după alta, atunci, într-adevăr, vor fi și mai multe probleme care vor veni una după alta pentru voi.

Tot ceea ce gândești și crezi că este adevărat va face ca viața să fie exact așa.

Viața exterioară nu face decât să reflecte gândurile și credințele tale cele mai profunde.

Dacă devii atent în momentul în care te bucuri și ești fericit și te gândești: „Nu ar trebui să fiu atât de fericit. S-ar putea să se întâmple ceva rău”, atunci această convingere și acest obicei negativ va atrage răul și negativul pentru tine sau vei vedea chiar și lucrurile simple și obișnuite într-o lumină negativă.

Pe de altă parte, dacă crezi că viața îți iese întotdeauna bine, dacă crezi că în viață există doar lecții de învățat și lucruri de exersat, atunci viața îți va fi mult mai ușoară.

2. Viața este grea atunci când nu ai încredere în oameni

Când eram copii, am fost învățați să nu avem încredere cu ușurință în oameni și în străini, iar la acea vârstă, probabil că acesta era lucrul cel mai corect de făcut.

Dar, ca adulți, trebuie să renunțăm la ideea că oamenii nu sunt demni de încredere.

Dacă te îndoiești în continuare de intențiile tuturor și crezi că ar putea avea intenții negative în spatele a ceea ce fac tot timpul, atunci asta îți face mai mult rău decât oricine altcineva.

Când nu ai încredere în oameni, lași îndoiala să se instaleze în inima ta și, odată cu îndoiala, apar îngrijorarea, stresul și gândirea excesivă.

Toate acestea fără niciun motiv, ci doar pentru că nu ai suficientă încredere în cineva.

Da, unii oameni nu sunt demni de încredere. Dar, în general, CELE MAI MULTE persoane sunt.

Chiar dacă se întâmplă să vă încalce încrederea, nu voi sunteți de vină, ci ei.

Ți-ai deschis inima în fața lor și ai avut încredere deplină în ei. Inima ta a fost cea care ți-a permis să faci acest lucru.

Dacă o încalcă, este responsabilitatea lor și nu a dumneavoastră.

Nu lăsați să vă împiedice să aveți încredere în oameni și să construiți îndoieli și limite inutile cu oamenii.

Într-o epocă în care suntem deja din ce în ce mai izolați, faptul de a nu avea încredere în oameni și de a avea limite cu toată lumea nu va face decât să ne facă mai izolați și mai singuri, iar acest lucru ne face viața mai grea.

3. Viața este grea atunci când ești consumat de trecutul tău

Ceea ce s-a întâmplat în trecut este trecut.

Cel mai prețios moment este chiar acum, iar schimbarea începe din acest moment.

Fiind mereu consumat de trecutul tău, resemnat de ceea ce ai făcut sau de ceea ce ți-a făcut cineva, îi dai trecutului mai multă putere decât merită.

Oricum ar fi, prezentul este mai puternic decât trecutul, dar trebuie să alegi să îl faci puternic.

Nu vă lăsați păcăliți de mintea voastră alergând înapoi.

Acceptă ceea ce s-a întâmplat în trecut și învață lecțiile din el pentru a face un viitor frumos.

Prezentul este alcătuit din toate acțiunile din trecut pe care le-ați făcut până acum.

Dar viitorul este în mâinile dumneavoastră. Toate acțiunile pe care alegi să le faci acum și toate gândurile pe care ești dispus să le gândești acum sunt cele care vor forma viitorul tău.

Ceea ce alegeți să faceți acum și cum alegeți să trăiți acum este ceea ce vă va crea viitorul.

Alegeți să renunțați. Alege puterea. Alege iertarea. Alege creșterea și permite-ți să te vindeci, să te dezvolți și să trăiești o viață minunată.

4. Viața este grea atunci când nu investești în dezvoltarea ta personală

Cred cu adevărat că ne naștem aici pentru a deveni mai buni și pentru a ne perfecționa, iar acest lucru ar trebui să continue până în momentul în care murim.

Toată viața este o practică pentru a deveni o ființă umană mai bună.

Viața aceasta este o sală de sport, cea mai mare universitate în care cineva ar putea fi vreodată și nu este o întâmplare că ai fost admis în ea.

Suntem aici prin meritele noastre.

S-ar putea să simți că te descurci foarte prost în această Universitate a Vieții, dar asta pentru că nu ai investit în creșterea și învățarea ta.

Fii un bun student al vieții și viața ta se va schimba și va înceta să mai fie dificilă.

Pentru că te-ai născut, ți s-a dat o șansă să fii mai bun.

Nu contează unde v-ați născut, în ce condiții sau cine v-au fost părinții.

Atâta timp cât ești în viață, ai ocazia să te dezvolți și să faci tot ce este posibil.

La fel și obiectivele. Aveți determinare și disciplină.

Dar când nu te dezvolți și când nu investești activ în îmbunătățirea ta, viața va fi grea.

Adevărata bucurie și fericire în viață vin din creștere și din mersul înainte.

Folosiți fiecare luptă ca pe o piatră de hotar. Permiteți noroiului să facă să înflorească lotusul inimii voastre. Nu-l lăsați să vă murdărească spiritul.

Ești menit să crești și să te îmbunătățești.

5. Viața este grea atunci când faci doar lucrurile ușoare

Ca ființe umane, suntem înclinați să ne ferim de pericol și de incertitudine. Este ceea ce ne ține departe de foc sau este motivul pentru care ne uităm întotdeauna în ambele direcții atunci când traversăm strada.

Este, de asemenea, ceea ce a ajutat rasa umană să crească și să evolueze atât de drastic pe măsură ce am învățat cum să facem focul, cum să facem mâncare, cum să construim clădiri și cum să ne ferim de adversitățile naturii.

Vrem ca lucrurile să fie cât mai simple posibil. Toate descoperirile din domeniul științei și al tehnologiei sunt menite să ne ajute să facem lucrurile dificile mai ușor.

Dar atunci când suntem tentați să facem doar lucrurile ușoare, viața devine grea.

Când nu ne provocăm, când facem doar lucrurile pe care le știm deja, viața devine plictisitoare.

Iar o viață plictisitoare devine în cele din urmă o viață grea.

Trebuie să învățăm să ieșim din zona noastră de confort. Faceți lucruri care vă solicită curajul, ambiția și determinarea. Lucrăm din greu la obiectivele noastre și îndrăznim să visăm și să credem.

Atunci când începem să facem lucrurile dificile, atunci are loc creșterea, iar viața începe să devină simplă și ușoară și nu vei mai avea timp pentru lucruri care nu au sens pentru tine.

6. Viața este grea atunci când nu-ți acorzi suficientă iubire de sine

Imaginează-ți că stai într-o casă cu cineva care te învinovățește mereu, care crede că nu ești suficient de bun indiferent de ceea ce faci, care te va certa mereu și va spune lucruri rele despre tine.

Ai vrea să rămâi aproape de această persoană?

Dar, la fel, imaginează-ți că trăiești cu cineva care este bun și care te face să vezi lecțiile din greșelile pe care le-ai făcut.

Această persoană te va încuraja atunci când ești la pământ și care îți va vorbi lucruri pozitive. Îți va oferi sprijin și înțelegere și îți va cere să te iubești pe tine însuți.

Cu cine ai vrea să trăiești?

Este evident că ați dori să trăiți cu o persoană mai amabilă.

Și ai vrea să fii departe de persoana care te critică și te învinovățește pentru orice. Ai avea o relație proastă cu persoana respectivă și nu ai vrea să te întorci niciodată acasă.

Totuși, când vine vorba de noi înșine, suntem exact ca persoana cu care nu vrem să fim față de noi înșine. Ne învinovățim pentru trecutul nostru. Ne certăm și ne spunem că nu suntem buni de nimic.

Și trăim cu noi înșine tot timpul.

Cum nu ne-ar face asta viața grea?

Fără iubire de sine și compasiune față de sine, nu vei putea trăi această viață la maxim.

Trebuie să te înțelegi pe tine însuți. Trebuie să fii cel mai bun prieten al tău. Doar atunci vei începe să-ți schimbi cu adevărat viața și viața se va mișca în favoarea ta.

7. Viața este grea atunci când îți petreci prea multă energie pentru a-ți menține imaginea de sine

Dacă știi cine ești și cum ești și trăiești în mod sincer cu tine însuți, nu vei avea nevoie să îți menții atât de mult imaginea de sine.

De ce ar trebui să-ți pese atât de mult de ceea ce crede altcineva despre tine?

Oamenii au păreri despre fiecare lucru în parte. Asta fac cei mai mulți oameni pentru a-și petrece timpul, pentru că sunt plictisiți și nu au nimic de făcut.

Să încerci să mulțumești oameni pe care nici măcar nu-i placi pentru a fi plăcut de ei este o pierdere de timp.

Fiți cine sunteți și veți atrage genul potrivit de oameni care vă vor cunoaște sufletul și care vă pot fi prieteni adevărați.

Văd că mulți oameni cheltuiesc atât de multă energie pentru a-și menține imaginea de sine în fața oamenilor pe care îi consideră importanți. Pentru aceasta, ei vor strategii, folosesc tactici, scot o altă față în fața lor și își folosesc atât de multă energie mentală.

Dar, în marea schemă a lucrurilor, nu este de nici un folos.

Viața va fi grea dacă încerci să mulțumești pe toată lumea. Va trebui să minți și să mergi împotriva a ceea ce ești.

Trăiește-ți viața așa cum ești tu și nu te lăsa influențat de percepția pe care o au alții despre tine.

Lasă-i să se înșele. Nu este nevoie să o dovedim. Bucurați-vă de faptul că știți cine sunteți.

Fiți amabili cu oamenii în mod sincer și nu va fi nevoie să mulțumiți și nici să folosiți vreo strategie.

Viața este simplă dacă o faci să fie.

8. Viața este grea atunci când nu accepți lucrurile așa cum sunt

Motivul pentru care ne facem viața atât de grea este că nu acceptăm ceea ce ne oferă viața.

Avem un ideal în cap și, atunci când acesta nu se potrivește cu realitatea, ne simțim frustrați și furioși.

Credem că suntem supărați pe viață, dar de fapt suntem supărați pe neacceptarea noastră.

Nu putem accepta lucrurile așa cum sunt și facem asta din nou și din nou și din nou și din nou.

Puteți vedea cu ochii voștri.

Data viitoare când ești furios sau frustrat, întreabă-te: „Ce anume refuz să accept că mă enervează?”.

Neacceptarea face viața grea, foarte grea.

Nu-ți mai lega fericirea de lucruri pe care ți le-ai dori în mintea ta, ci vezi bucuria și fericirea în momentul prezent.

Priviți fiecare moment așa cum este și acceptați tot ceea ce vă oferă fiecare moment.

Fă pace cu prezentul acceptând, cedând și având încredere în ceea ce ți se oferă și știind că orice se întâmplă, se întâmplă pentru binele tău cel mai înalt.

Viața nu va fi grea dacă trăiești așa.

9. Viața este grea atunci când vrei ca totul să fie perfect

Dacă tu crezi că ești perfecționist și că este un lucru bun, vreau să-ți spun că nu este așa.

Faptul că ești perfecționist te va face să crezi mereu că nu ești suficient de bun sau că nu ești suficient de bun la ceva.

Te va împiedica să încerci, pentru că te vei gândi: „La ce bun dacă nu vei fi cel mai bun?”.

Dar trebuie să știi că practica face perfecțiunea și că ai voie să faci lucruri doar pentru a le explora, pentru a vedea dacă îți place, pentru a vedea dacă poți fi bun, pentru a vedea dezastrul și pentru a te bucura în continuare de acest proces.

Să fii perfecționist nu îți va permite să faci asta.

Întotdeauna te vei agita, te vei plânge, te vei bosumfla și vei crede că orice ai crea nu este suficient de bun. Și că tu nu ești suficient de bun. Și asta face viața grea.

Bineînțeles, este bine să îți stabilești un standard și o ștachetă ridicată, dar nu cu prețul de a nu încerca și de a nu te aprecia pe tine și munca ta.

Dacă v-ați făcut partea voastră și ați făcut tot ce ați putut, acesta este un fruct în sine.

10. Viața este grea atunci când nu lucrezi la relațiile tale

O mare parte din fericirea noastră provine din relațiile noastre.

Atunci când suntem fericiți în relațiile noastre, indiferent de ce se întâmplă în viața noastră, cu sprijinul celor dragi, căpătăm putere.

Atunci când relația noastră este înfloritoare, prosperăm și noi.

Ca ființe umane, suntem înrădăcinați în iubire și aceasta este esența ființei noastre.

Dar relațiile au nevoie de muncă și de înțelegere.

În primul rând, pentru ca orice relație să prospere, ambii parteneri trebuie să crească și să accepte suișurile și coborâșurile.

Atunci când nu mai depui efort în relațiile tale și le iei de la sine înțelese, viața devine grea.

Atunci când începi să privești lucrurile doar din punctul tău de vedere și nu-ți pasă de sentimentele partenerului, distanța crește dacă nu este rezolvată.

Lucrează la relațiile tale. Învățați să comunicați și străduiți-vă să clarificați orice neînțelegeri atunci când apar.

De asemenea, menținerea relațiilor nu este foarte dificilă. Trebuie doar să vă prețuiți unul pe celălalt și să aveți grijă de inima celuilalt, rând pe rând.

Dacă reușiți să faceți acest lucru, viața va fi mult mai ușoară cu dragostea alături de voi.

11. Viața este grea atunci când nu spui adevărul

Am văzut mulți oameni care mint din obișnuință. Chiar și atunci când nu este absolut deloc necesar, ei mint.

Oamenii mint din mai multe motive…

  • pentru a acoperi o minciună
  • acoperă adevărul
  • Pentru a obține lucruri făcute de cineva
  • Pentru a câștiga ceva
  • Pentru a fi plăcut
  • Pentru a răstălmăci lucrurile

Și multe alte motive.

Am văzut oameni care devin fericiți și se bucură atunci când spun o minciună și când oamenii o cred, dar asta este o prostie.

Nu păcălești pe nimeni, decât pe tine însuți.

S-ar putea să crezi că ei nu vor ști, dar cel mai important lucru de care trebuie să te temi este că TU știi.

În adâncul sufletului tău știi întotdeauna că este greșit să minți, așa că rămâne în subconștientul tău, iar o minciună, oricât de mică ar fi, îți corupe spiritul.

Dar cu cât minți mai mult, cu atât te îndepărtezi mai mult de sinele tău adevărat.

Cu cât minți mai mult, cu atât mai mult trebuie să-ți faci griji pentru că trebuie să-ți amintești mereu ce poveste ai inventat.

Și eu am experimentat acest lucru. Fără niciun motiv, a trebuit să mă îngrijorez și să mă stresez din cauza unei minciuni pe care am spus-o.

Acum am decis să nu mă conving să spun niciodată o minciună și să nu fac niciodată lucruri care mă vor forța să spun o minciună.

Dacă ești sincer, vei fi lipsit de stres și lucrurile nu te vor deranja, iar asta îți face viața mult mai ușoară.

12. Viața este grea atunci când ești pesimist

Nimănui nu-i place să se numească pesimist, dar trebuie să ne evaluăm, să ne observăm gândurile și convingerile și să vedem cu ce lumină privim viața.

Paharul poate fi pe jumătate gol sau pe jumătate plin și ambele pot fi adevărate.

Dar paharul este un pahar, iar apa este apă. La fel este și viața.

Felul în care privești paharul devine adevărul tău despre viață.

Dacă ești mereu atât de sigur că viața nu-ți va reuși niciodată și vrei ca alții să se schimbe în loc să fii dispus să te schimbi, atunci ești pesimist.

Dacă vedeți cu ușurință defectele la alții și vorbiți numai despre alții, iar bârfa vă ocupă o mare parte din zi, atunci sunteți pesimist.

Dacă nu reușești să privești partea bună a lucrurilor și te aștepți mereu la ce este mai rău, atunci ești pesimist.

Dar să știți că nu este nicio vină în a fi pesimist.

Atunci când nu suntem conștienți de adevărata noastră identitate și nu știm cum să trăim, devenim cu toții inevitabil pesimiști. Și acesta este motivul pentru care atât de mulți dintre noi duc o viață grea.

Pentru a vindeca acest lucru, trebuie să vă inspirați, să vă hrăniți spiritul și să vă tratați mintea ca pe o grădină sacră și nu ca pe un coș de gunoi în care aruncați orice și orice.

Aveți grijă de gândurile voastre și viața va înceta să mai fie grea.

13. Viața este grea atunci când nu trăiești sincer cu tine însuți

În cele din urmă, aș spune că viața este grea atunci când nu trăiești sincer cu tine însuți.

Atunci când nu-ți realizezi pe deplin potențialul și când nu-ți dai 100% din tine în viață pentru a face ceea ce ești aici pentru a face, viața devine dureroasă și dificilă.

Ne-am născut aici pentru a ne realiza capacitățile și talentele unice.

Pentru mine, aceasta ar fi să scriu fiind sinceră cu mine însămi. Pentru tine, ar fi să faci muzică, să pictezi, să devii o bună gospodină, un om de afaceri cinstit, un părinte minunat sau orice altceva.

Atunci când facem ceea ce suntem aici pentru a face și o facem pe deplin și ne străduim să ne exprimăm indiferent de piedicile cu care ne confruntăm, viața, chiar dacă pot apărea dificultăți, nu va mai fi atât de grea.

Vei găsi bucurie în luptă și lucrurile mărunte din viață nu te vor mai deranja.

Viața nu este grea. Viața este o bucurie și a fi în viață pentru a experimenta această viață și a merge pe această planetă exprimându-ne cel mai adevărat sine este cel mai mare privilegiu pe care îl avem.

Să ne găsim bucuria în ea și să ne întoarcem acasă, la sinele nostru adevărat.