12 lucruri pe care trebuie sa incetezi sa le faci dimineata

Secretul viitorului tău este ascuns în rutina ta zilnică – Mike Murdoch.

Treziți-vă dimineața poate fi o provocare pentru unele persoane, în timp ce pentru altele scularea dimineața poate fi o procedură ușoară și rapidă, mai ales cu o rutină de dimineață sănătoasă pusă la punct.

Toți ne concentrăm pe aceste obiceiuri benefice de cultivat, eliminând anumite obiceiuri care pot depreciata calitatea zilei tale, ruinându-ți starea de spirit, reducându-ți energia și pregătind terenul pentru o zi improductivă.

Trebuie să cultivi obiceiul de a profita la maximum de primele 60 de minute ale dimineții tale, eliminând unele obiceiuri conștiente și inconștiente care au avut un impact negativ atât asupra stării tale de spirit, cât și asupra performanței tale.

Ține minte acest lucru: Obiceiurile de calitate echivalează cu o viață de calitate, iar obiceiurile proaste echivalează cu o viață proastă. Așadar, știi ce să cultivi. Dimineața devreme are aur în gură, deci nu rămâne în urmă sau nu pierde oportunitatea de a realiza ceva.

Există o putere enormă în stabilirea unei rutine de dimineață excelente și în identificarea obiceiurilor improductive care pot împiedica productivitatea și nivelul de realizare.

Dezvoltarea unei rutine de dimineață minunate este esențială pentru a prelua controlul asupra subconștientului și conștientului tău. Dacă nu preiei controlul, există șanse să nu fii la fel de productiv pe cât ar trebui, deoarece rutina ta zilnică de dimineață este dezechilibrată.

Iată 12 obiceiuri care pot ruina diminețile, performanța și nivelul de productivitate și care necesită schimbare.

1.  Amanarea alarmei

Cand e somnul mai dulce, există tentația de a continua în ținutul minunilor. Uneori, după o zi lungă și plină de stres, alarma ta sună și ești departe de a te confrunta cu ziua. Există tentația de a apăsa butonul de amânare pentru a mai dormi puțin.

Ar trebui să rezisti acelei forțe de a apăsa butonul de amânare, deoarece acest lucru înseamnă amânarea sarcinilor și activităților tale. Apăsarea butonului de amânare aduce și o scădere a nivelului tău de disciplină.

De exemplu, te pregătești să te ridici la ora 5 dimineața și alarma ta sună, dar tu apeși butonul de amânare pentru a mai sta în pat. Astfel, distorsionezi nivelul tău de disciplină și unele dintre obiceiurile tale încep să se transforme în rutină.

Aceasta este un factor vital care contribuie la amânare; îți distrage atenția de la ceea ce vrei cu adevărat să realizezi. De fiecare dată când apeși butonul de amânare, intri pe căile amânării și modul în care îți condiționezi mintea va influența restul zilei tale.

Poate părea un gest mic, doar să amâni pentru o zi, dar acest obicei se transformă într-un obicei și îți condiționează mintea pentru incompetență și îți afectează nivelul de performanță.

Dacă aceasta este o obișnuință cu care te identifici, asigură-te că dezvolți o rutină benefică în seara și noaptea care să te ajute să ajustezi lucrurile pe care le faci înainte de culcare, deoarece modul în care te culci va influența cum te simți dimineața.

Eram extrem de vinovat de acest lucru și, ca rezultat, performanța mea s-a depreciat, cultivând mai multe comportamente negative. Cu toate acestea, luând timp pentru a aduce anumite schimbări în viața mea, nivelul meu de performanță s-a îmbunătățit, iar tu poți face același lucru.

2.  Statul pe telefon si social media

Cine nu este vinovat de asta? Să fim sinceri. Înainte să mă rog și să exprim recunoștință, verificarea telefonului meu era un lucru de care eram vehement vinovat. Există o dependență sau mai degrabă o puternică conexiune persuasivă care apare odată cu lumina telefonului nostru mobil.

Dorința de a derula feed-uri, tweet-uri, imagini, etc. pentru a ști ce se întâmplă și acest act înclină balanța productivității spre un sfârșit distractiv. Când te trezești și vrei mai multe rezultate, evită să verifici telefonul în primul rând.

Acesta nu este un sfat nou, dar mulți dintre noi recunosc evidența și totuși nu fac nimic în legătură cu asta. Cunoașterea nu se rezumă doar la a ști, ci și la aplicare. Știi că verificarea telefonului în primul rând dimineața nu este un obicei sănătos și productiv, atunci de ce îl practici?

Vreau să înțelegi că ceea ce faci imediat ce te trezești îți stabilește agenda de productivitate. Dacă te trezești ocupându-te de distragere și lucruri superficiale fără a face ceea ce este necesar pentru a te concentra asupra ta, nivelul tău de performanță este afectat.

Primele 60 de minute de când te trezești sunt dedicate exclusiv pentru a-ți hrăni, reîncărca și pregăti mintea pentru succes și nimic altceva.

Deci, dacă ai făcut asta până acum, trebuie să te deconectezi de această dependență sau atracție persuasivă. În loc să te întinzi după telefonul tău imediat ce te trezești, roagă-te, exprimă recunoștință, hidratează-te, meditează, fă exerciții fizice, mănâncă o masă sănătoasă pentru a te îngriji și a te hrăni înainte de a te scufunda în lumea digitală.

De asemenea, mă poți urmări pe Instagram pentru a participa la diverse provocări și activități eficiente de rutină de dimineață care te vor ajuta să construiești o rutină de dimineață sănătoasă și mai productivă.

Știu că unii dintre noi depindem de lumea socială; magazinele noastre, mărcile noastre, afacerile, etc. Și există un beneficiu enorm în a fi mereu conectat și actualizat pe parcursul întregii zile, dar expunerea la e-mailuri, mesaje, feed-uri te plasează într-o stare reactivă care te poate duce într-o poziție distractivă și cu performanțe scăzute.

3.  Saritul peste micul dejun sau un mic dejun nesanatos

Trebuie să fii atent la ceea ce consumi dimineața și să eviți să începi ziua cu stomacul gol.

Ai nevoie de suplimente adecvate pentru a te putea descurca în timpul zilei și atunci când sari peste micul dejun, prima masă a zilei, îți pregătești un drum plin de iritare pentru ziua ta.

De asemenea, trebuie să știi că cerealele obișnuite, care au fost considerate ca fiind micul dejun sănătos de bază, nu sunt bune pentru tine. Trebuie să te asiguri că mănânci ceva care îți va hrăni corpul pe parcursul întregii zile, deoarece fără sănătate nu ai nimic. Corpul tău este un conservant; dacă consumi alimente nesănătoase, te vei simți la fel de rău.

4. Luarea deciziilor spontane

Unul dintre principalele căi către succes în orice alegem să facem este planificarea adecvată. Atunci când planifici, te pregătești și îți prioritizezi activitățile, îți permite să te descurci mai bine decât să iei decizii fără o analiză, evaluare și evaluare adecvată.

Atunci când iei decizii în mod spontan dimineața, lucrezi într-o poziție dezorientată, forțându-ți corpul să proceseze semnale în câteva secunde, ceea ce poate duce la stres mental și fizic.

Când faci lucruri în mod spontan, nu ai suficient timp să-ți gândești acțiunea, ceea ce duce la rezultate slabe. Eu îmi planific și îmi stabilesc programul zilei în seara precedentă.

Pentru a-ți planifica adecvat ziua, ar trebui să faci următoarele:

  • Obține un planificator sau un caiet simplu și gol, cu suficient spațiu pentru a scrie.
  • Organizează-ți activitățile și rutinele pentru ziua respectivă.
  • Prioritizează fiecare sarcină în funcție de importanță și termen limită.
  • Stabilește un timp pentru fiecare sarcină.
  • Oferă timp suplimentar pentru activități, cum ar fi adăugarea unui minut sau doi pentru fiecare sarcină.
  • Treci la treabă.
  • Marchează sarcinile finalizate.
  • Recompensează-te pe tine însuți.

     

Planificarea și stabilirea unui program adecvat sunt extrem de utile și necesare pentru a avea o zi fără stres și productivă, deci dacă nu ai cultivat astfel de obiceiuri sau nu ai stabilit o listă de sarcini eficientă și prioritizată, acum este momentul. Încetează să iei decizii spontane!

 

5. A nu avea o rutină matinală productivă

Ceea ce faci dimineața stabilește cadrul zilei tale. Dacă te dedici activităților benefice și sănătoase în primele ore ale dimineții, ziua ta va fi energizată în mod corespunzător pentru a spori productivitatea.

Nu pot sublinia suficient importanța dezvoltării unei rutine matinale productive. Este vitală și extrem de importantă. A nu avea o rutină matinală productivă înseamnă a fi neînarmat și neprotejat în luptă, iar un războinic neînarmat pe câmpul de luptă este la fel de bun ca mort.

Când te dedici unei rutine de mare productivitate, îți suplimentezi ziua cu o cantitate adecvată de performanță.

Am scris articole extinse despre rutine care pot revigora diminețile, ritualuri matinale care încep o zi fără stres și sfaturi despre cum să îți începi ziua fără a te simți obosit, și sunt sigur că acestea vor fi de ajutor maxim, îndrumări și direcții în cultivarea rutinelor sănătoase. Fiecare sfat și ghid mi-au dat vieții mele un impuls pozitiv pe care și tu îl poți adăuga în viața ta.

6.  Inceperea zilei fara un dus

După ce te dedici rutinelor tale de dimineață, este esențial să iei o duș rece înainte de a ieși pentru activitățile zilnice.

Această acțiune mică și simplă de a te spăla activează anumite hormoni în corpul tău care te pregătesc pentru performanță ridicată. Te vei simți și mai confortabil. Nu începe ziua fără a face o baie.

7. Încetează să fii negativ

Felul în care îți condiționezi mintea va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor pe termen lung. Aceasta se referă la ceea ce consumi dimineața: ce asculți, ce vezi și ce citești.

Dacă vei consuma conținut, asigură-te că este ceva care te împuternicește și aduce valoare; cum ar fi ascultarea unui podcast important, vizionarea unor videoclipuri valoroase, lecturarea de articole de dezvoltare personală și îmbunătățire.

Nu te hrăni cu negativitate dimineața, ci mai degrabă cultivă și dezvoltă o perspectivă optimistă în loc să te plângi și să-ți hrănești neliniștea preocupându-te de lucrurile pe care nu le poți controla. Concentrează-ți energia asupra a ceea ce poți crea, fii conștient, fii recunoscător, fii pozitiv, fii autentic, fii amabil.

8. Lasă razele de soare să intre

După ce te trezești dimineața, nu lăsa draperiile trase. Stai într-o cameră întunecată sau te pregătești într-un mediu întunecat pentru o perioadă lungă trimite semnale de somnolență către corpul tău în loc să fii treaz pentru ziua respectivă.

Permițând razelor de soare să intre în cameră dimineața este o modalitate excelentă de a te trezi. Razele de soare care pătrund prin fereastra ta trezesc simțurile și îți conferă o stare de vigiliență pentru ochi.

Dacă alegi să te pregătești în întuneric, sistemul tău obișnuit poate fi confuz și poate crede că este noapte, ceea ce va seta creierul în modul de somn și te va lăsa fără energie pentru restul zilei.

9. A nu te hidrata

Mulți dintre noi uităm să ne hidratăm după ce ne trezim și ne aruncăm direct în activitățile zilnice. După ce te trezești, corpul tău are nevoie de hidratare, deoarece ai trecut printr-un lung somn fără apă și ai nevoie de revigorare.

Consumul de apă reglează nivelul de alertă, pune în mișcare metabolismul în direcția corectă. Dacă îți este greu să bei apă simplă, poți adăuga lămâie.

Băutul de apă imediat ce te trezești ajută la pierderea în greutate, stimulează sistemul imunitar, curăță organismul, menține pielea sănătoasă, ajută la formarea de noi celule sanguine, hrănește corpul, etc. Dacă nu te-ai hidratat suficient până acum, ar trebui să o faci.

10. Lasarea patului neatins

Există o creștere a organizării atunci când îți faci patul în fiecare dimineață după ce te trezești. Personal, îmi place să fac ordine și să aranjez spațiul meu înainte de a face baie, îmi place să ies din baie într-un mediu curat, astfel îmi creează spațiul necesar pentru a face lucruri.

Atunci când patul meu este făcut, camera aranjată și aspirată, mă simt în control și că pot gestiona orice. Experții afirmă că făcutul patului după trezire cultivă o atitudine organizată, care îți condiționează nivelul de performanță.

11. Trezirea la ore inconsistente

Nimic nu este mai eficient decât consistența în orice faci. Atunci când dezvolți sau cultivi rutine matinale de succes, este recomandat să ai o rutină constantă și obișnuită, cum ar fi trezirea la aceeași oră. Aceasta trimite semnale corpului tău că creierul poate ajusta și funcționa ușor.

Dacă te trezești la ore inconsistente, trimiți ritmuri negative corpului tău și perturbi modelul și calitatea somnului.

12.  Inceteaza sa te plangi

Mulți oameni se trezesc dimineața și se plâng; se plâng de cât de devreme este, se plâng de mersul la serviciu, se plâng de cât de obosiți se simt.

Am fost și eu prins în această capcană și problema cu plânsul este că cuvintele negative pe care le folosești pentru a-ți exprima nemulțumirile trimit semnale negative corpului tău, ceea ce poate perturba experiența ta zilnică.

Aceasta are un efect tangibil asupra nivelului tău de motivație, deci în loc să te trezești și să te plângi, concentrează-te și gândește-te la lucrurile pentru care ar trebui să fii recunoscător și pozitiv.