12 semne că nu-ți urmezi adevărul interior

 

Ești sigur că îți urmezi adevărul interior?

„Modul în care oamenii tratează alte persoane este o reflectare directă a modului în care se simt despre ei înșiși” – Paulo Coelho

Fiecare relație pe care o avem poate fi privită ca o reflectare a relației pe care o avem cu noi înșine și stabilirea tonului pentru relațiile potrivite, depinde foarte mult de noi.

Având încredere în noi înșine, ascultându-ne adevărul interior, sentimentele și emoțiile, devenim mai autentici și acest lucru ne oferă minunata oportunitate de a ne simți confortabil în propria piele. Cu toate acestea, atunci când nu ne simțim confortabil cu cine suntem, proiectăm asupra altora ceea ce nu putem accepta de la noi înșine.

Iată semnele că nu-ți urmezi adevărul interior

12. Judeci prea mult

„Viața este o oglindă și va reflecta înapoi gânditorului ceea ce crede în ea” – Ernest Holmes

Amintiți-vă că de fiecare dată când vă loviți de cineva, fie că este în spatele sau în fața lui, întâlniți un aspect al propriei voastre umbre. Așa că întoarceți aceste cuvinte înapoi, pentru că ceea ce tocmai ați spus, este exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă vindeca, accepta și alchimiza în voi.

Lovirea limbii pe cineva cu remarci grosolane este un semn sigur că nu te simți confortabil în propria piele; Ești prea dur cu tine și îți lipsește acceptarea de sine.

Când îi judecăm pe alții, nu numai că aducem în față un aspect al nostru, dar rănim pe altcineva, fără să știm, pe baza propriei noastre percepții asupra lumii în modul în care îi vedem pe ceilalți.

11. Cauți validarea celorlalți.

Când nu suntem conștienți de adevărul interior, căutăm atenție și validare de la ceilalți atunci când lipsește ceva. Un gol care trebuie umplut și, fără instrumentele adecvate și introspecția pentru a înțelege și a atenua cauza, căutăm o reacție externă.

Voi sunteți cauza și reacția. Ceea ce căutați în lume este deja în voi, știți deja răspunsul pentru că ați pus întrebarea. Măsoară-te după propriile standarde și ridică ștacheta pentru că meriți.

10. Te-ai pus pe ultimul loc.

A face lucruri pentru alții ne poate aduce bucurie și satisfacție, dar există un egoism sacru pe care nu ne putem permite să-l ignorăm. Când ne răsfățăm excesiv oferindu-ne timpul, energia și natura noastră bună, putem crede că nu există nici un rău, dar să fim avertizați, ca o mașină pe care nu o putem rula goală și toți avem nevoie de o reumplere.

9. Faci în mod repetat lucruri care nu-ți plac.

Fie că este vorba de un loc de muncă, un stil de viață sau o relație, continuarea în același ciclu energetic care nu servește binelui tău superior nu este doar nesănătoasă, ci poate provoca afecțiuni mentale și emoționale, cum ar fi anxietatea și depresia. Înțelege-ți adevărul interior pentru a ști ce îți place.

Dacă vă simțiți ca și cum ați fi blocat pe roata șobolanului, știți deja că este timpul să coborâți. 

Nu vă va face niciun bine acum sau mai târziu, așa că aveți încredere că ceva mai bun vă va aștepta după următorul colț și o va face. Este timpul să-ți urmezi adevărul interior!

8. Ești supărat.

„Furia este un semn că ceva trebuie să se schimbe” – Mark Epstein

Ce este furia? De unde vine? Și de ce are capacitatea de a ne fierbe sângele atât de mult!

O față a ego-ului, furia poate veni să bată din mai multe motive. Furia este un semn că nu ești mulțumit de situația ta actuală, fie că este emoțională sau psihologică. Pentru a fi clar, nevoile tale de bază nu sunt satisfăcute și ego-ul tău „eu” te anunță tare și clar că trebuie să te servești puțin mai bine. Dacă îți urmezi adevărul interior și îți satisfaci nevoile, s-ar putea să nu mai fii supărat.

7. Îi lași pe alții să aibă prea mult de spus în viața ta.

„Îți poți aminti cine ai fost, înainte ca lumea să-ți spună cine ar trebui să fii?” -Danielle Laporte

Fie că este vorba de părinții noștri, de prietenii noștri, de colegii noștri sau de șefii noștri, primim întotdeauna sfaturi de undeva (indiferent dacă le cerem sau nu este o poveste diferită).

Ideea este să întreții un gând fără să-l accepți. Simțiți pentru voi înșivă dacă ceea ce vi se spune rezonează cu voi, cu adevăratul voi, cu copilul care are speranțe și vise pentru sine. Fii atent la ceea ce permiți în luarea deciziilor, aceasta este viața ta și tu ești singurul care o trăiește. Deci, este important să-ți urmezi adevărul interior!

6. Spui minciuni albe.

Chiar și cel mai mic fib, este o reflectare a propriei încrederi în sine. Nu te coborî niciodată pentru a încerca să impresionezi pe altcineva. Fii tu, fii real, ești suficient așa cum ești. Oricine nu poate respecta adevărul nu merită timpul tău.

5. Îți maschezi emoțiile.

De când eram tânăr, am privit întotdeauna sentimentele și emoțiile ca fiind separate. Am înțeles că emoțiile mele se bazau pe situații în care fusesem rănit sau nedreptățit și păcătuit din cauza momentelor adesea confuze și dificile din viața mea. În timp ce sentimentele mele erau mult diferite prin faptul că erau o cunoaștere interioară clară a cine eram cu adevărat, ce trebuia să fac și îmi serveau drept ghid de lumină în cele mai întunecate vremuri.

Prea des însă, îi văd pe alții incapabili să facă diferența între cele două și aleg să mascheze tot ceea ce simt din cauza incapacității de a înțelege sau a fricii de ceea ce ar putea găsi îngropat și ascuns în dulapurile ascunse ale minții.

Într-o încercare de a îneca emoțiile, ne spălăm instinctele elevate (intuiția) prin consumul de alcool, droguri, țigări și orice altceva care poate fi folosit ca o distragere a atenției, împiedicându-ne să ne ocupăm direct de ceea ce este la îndemână. Și cea mai mare tragedie a problemei este că atunci când am ales să uităm răul, am uitat și binele.

4. Nu poți lua răul cu binele.

Nu mai puteți adăuga apă în ceașcă dacă este deja plină. Când nu suntem capabili să ne eliberăm de experiențele trecute, lucrând prin ele emoțional, psihologic și spiritual, simțim că pur și simplu nu putem suporta un alt rău sau ne gândim: „dacă se întâmplă altceva, pur și simplu nu pot suporta”.

În mod natural, căutăm aspectele pline de distracție ale vieții și negăm orice responsabilitate. Destul de des, aceasta este cunoscută sub numele de criză la mijlocul vieții. Sunt toate lucrurile pe care le-am evitat atât de mult timp și întotdeauna la un moment dat vor merge înainte. Ori de câte ori suntem gata să ne oprim din alergare și să ne predăm propriei noastre dureri și suferințe, putem elibera strânsoarea asupra noastră și suntem gata să ne asumăm din nou. Goliți paharul. Urmează-ți adevărul interior!

„Este declarația mea solemnă că întregul scop al suferinței este de a trezi sufletul”

3. Ești dur cu tine însuți.

Este convingerea mea personală că acceptarea de sine și umilința merg mână în mână. Deși există mulți oameni care cred că toți facem greșeli, eu nu sunt unul dintre ei. Adică, suntem perfecți așa cum suntem. Dacă cineva are de gând să țină scorul – oprește-te.

Viața înseamnă să învățăm și să creștem, nu să ne calculăm karma, iar atunci când ne putem ierta pentru lucrurile pe care nu le știam atunci, pe care le știm acum, ne înălțăm în iubire și acceptare de sine și ne eliberăm de povară.

Este o greutate pe care ai purtat-o prea mult timp, scapă geanta.

2. Nu ai încredere în intuiția ta.

Cu toții avem instincte. O străfulgerare de înțelegere sau o voce interioară care ne ghidează procesul de luare a deciziilor, dar este alegerea ta dacă să asculți sau nu. Fă-l pe cel care te servește primul.

1. Nu-ți urmezi inima.

Inima ta știe cu mult înainte ca mintea ta conștientă să fi avut timp să-ți proceseze sentimentele. Veți primi întotdeauna un ghiont moale, o cunoaștere interioară, dacă ar trebui sau nu să procedați în niciuna dintre situațiile vieții. Cu toate acestea, este obișnuit ca acest ghiont să fie trecut cu vederea; De obicei, îngropat de declanșatoarele emoționale ale creierului, care întunecă mintea și te abat de la curs.

De obicei, de aceea a spus că nu ar trebui să luăm niciodată o decizie pripită și este moartă. Acordă-ți întotdeauna timp pentru a-ți separa sentimentele sau cunoașterea interioară de emoțiile tale și, odată ce ai făcut-o, ai încredere în tine. Aveți încredere în instinctele voastre și aveți încredere în a ști că în viață și în dragoste, ea găsește întotdeauna o cale.