12 motive pentru care fericirea este importanta in viata

Există mai multe motive pentru care trebuie să fii fericit. Și, având în vedere cât de sumbră a devenit lumea, a devenit necesar, acum mai mult ca oricând, să avem această conversație. Voi aborda una dintre întrebările care mi se pun foarte des, și anume: este important să fii fericit?

Este important să fim fericiți, deoarece oamenii fericiți trăiesc, în general, o viață mai bogată și mai plină de satisfacții. De asemenea, nu vă face bine nici dumneavoastră, nici celor din jur, atunci când nu sunteți fericiți. În plus, fericirea este întotdeauna la îndemâna ta și este o posibilitate mereu prezentă.

Ar trebui să urmăriți în mod activ și conștient fericirea. Cu toate acestea, există o mulțime de aspecte, pe care ar trebui să le cunoașteți, care înconjoară și determină fericirea unei persoane sau lipsa acesteia. Continuați să citiți pentru a afla.

 

Ce este fericirea și de ce este importantă?

Fericirea este sentimentul pozitiv de bucurie, mulțumire și împlinire adus de satisfacție. Ea este adesea descrisă ca fiind starea de amețeală caldă în care te afli atunci când obții ceea ce îți dorești. Este, de asemenea, un sentiment general de bunăstare sau de calitate a vieții pe care îl simte o persoană.

În mod fundamental, fericirea apare în viața unei persoane atunci când aceasta simte că a dobândit tot ceea ce și-a dorit vreodată, fie că este vorba de lucruri materiale sau de altă natură.

De asemenea, o persoană poate simți fericire după ce a acceptat ceea ce este sau ceea ce este menit să facă în viață, mai ales dacă până atunci a avut probleme în acest sens.

Fericirea poate fi privită în două moduri. Se poate referi la un sentiment de bucurie trecătoare pe care o persoană îl are pe moment și care poate să nu dureze prea mult.

De exemplu, un elev se poate simți temporar fericit pentru că a rezolvat o problemă de matematică în clasă, la fel ca și un copil care primește o jucărie de ziua sa. Acest tip de fericire durează atât timp cât durează emoția de a fi realizat sau primit acel lucru.

Apoi, există un tip de fericire mai permanentă, care este o perspectivă generală asupra vieții. De obicei, acest tip de fericire nu se bazează sau nu este legată de un anumit lucru. El emană din mentalitatea conform căreia fericirea este o alegere deliberată și personală pe care o persoană trebuie să o facă în mod conștient.

Oricare ar fi cazul, fericirea este un sentiment bogat și sănătos, care are un efect în lanț asupra capacității unei persoane de a duce o viață împlinită și de succes. Atunci când alegeți să fiți fericiți, vă veți găsi trăind viața și luând decizii care vă mențin fericiți și mulțumiți.

De ce fericirea este considerată foarte importantă în viață

Mulți oameni umblă pe pământ în căutarea fericirii; își petrec zilele făcând lucruri care speră că le vor aduce fericire și satisfacție, dar de ce anume este fericirea considerată foarte importantă în viață?

Fericirea duce la o viață de succes.Sentimentul de fericire poate contribui în mare măsură la succesul unei persoane.

Atunci când sunteți fericiți, este mai probabil să aveți performanțe mai bune în tot ceea ce faceți. Dacă fericirea este o stare de mulțumire și bucurie, rezultă că este și o stare a minții favorabilă pentru productivitate.

Oamenii fericiți au mai multe șanse de a primi sprijin din partea celorlalți decât oamenii triști și melancolici. De asemenea, este mai probabil ca aceștia să primească evaluări favorabile atunci când sunt supravegheați.

Chiar și în calitate de manageri și lideri, oamenii fericiți emană o atitudine care inspiră încredere în cei din jurul lor.

1. Fericirea duce la o viață lipsită de stres

Fericirea are un mod de a elibera și de a gestiona tensiunea corporală sau mentală care provine dintr-o zi lungă și plictisitoare.

Deoarece oamenii fericiți au o perspectivă mai bună asupra lucrurilor din jurul lor, ei nu se agită prea mult și, prin urmare, nu trebuie să se confrunte cu stresul. Stresul slăbește capacitatea organismului de a se apăra de boli, ca atare; o viață fără stres este și una foarte sănătoasă.

2. Fericirea stimulează creativitatea

Oamenii au adesea cele mai bune idei atunci când sunt fericiți și se află într-un loc stabil. Cineva care este trist poate întâmpina dificultăți în a valorifica creativitatea inerentă din cauza tuturor distragerilor și îndoielilor care vin odată cu acest sentiment.

Opusul este cazul persoanei fericite. Acestea experimentează un flux liber de idei creative și inovatoare. Mulți dintre noi pot atesta acest fapt.

3. Fericirea ajută la susținerea relațiilor noastre

Oamenilor le place să fie înconjurați de pozitivitate, așa că nu este de mirare că oamenii fericiți sunt mai capabili să își mențină mai bine relațiile cu ceilalți. Oamenii fericiți sunt mai predispuși să întâlnească și să se implice cu persoane noi și sunt, de fapt, mai sociabili și mai sociabili.

Oamenii fericiți au experiențe mai bune în relații importante, cum ar fi căsnicia, creșterea copiilor și relațiile dintre angajator și angajat.

Există o corelație între fericire și satisfacție în relații. De asemenea, persoanele fericite sunt mai puțin predispuse să fie violente sau periculoase în relațiile cu ceilalți.

4. Fericirea ne prelungește viața

Din moment ce am stabilit că fericirea este un sentiment pozitiv și sănătos, este de la sine înțeles că ea ne prelungește și durata de viață.

În primul rând, oamenii fericiți își doresc să trăiască o viață lungă și, prin urmare, iau decizii conștiente în acest sens. O persoană fericită care se bucură de viață se va gândi, de exemplu, de două ori înainte de a-și pune viața în pericol.

5. Fericirea ne menține tineri

Fiind o persoană fericită, este probabil să zâmbești mult, să fii mai deschis la joacă și la petrecerea timpului liber și să uiți din când în când de griji și de temeri. Toate acestea contribuie la un aspect tânăr și proaspăt. Credeți sau nu, fericirea este un elixir al tinereții.

6. Fericirea ne face mai utili pentru cei din jur

Oamenii fericiți sunt deseori dornici să îi ajute pe cei din jurul lor. Sunt mai generoși cu timpul, banii, cuvintele de sfat etc.

Oamenii fericiți îi fac pe cei din jurul lor să se simtă mai bine. Chiar și atunci când nu se străduiesc să facă ceva pentru alți oameni, energia lor pozitivă se răsfrânge asupra lor.

7. Fericirea aduce o perspectivă optimistă

Oamenii fericiți privesc lumea ca pe un loc plin de posibilități, iar acest lucru îi ajută să învingă îndoielile care altfel i-ar fi reținut.

De exemplu, o persoană fericită care dorește să înceapă o afacere va aborda noua afacere cu o încredere și o siguranță pe care o persoană tristă nu le poate avea.

În calitate de proprietar al unei mici afaceri, afacerea mea s-a confruntat cu o perioadă critică, în care aproape s-a prăbușit, într-un moment în care eram nefericit și copleșit de numeroase probleme.

Nu puteam să gândesc limpede și să iau decizii importante. De asemenea, nu am fost în stare să întrețin conversații de impact sau să creez prietenii semnificative.

Petreceam ore întregi meditând asupra lucrurilor care ar fi putut fi și asupra lucrurilor care nu contau și, în cele din urmă, am început să dezvolt o perspectivă nedorită asupra vieții. Acest lucru a avut un efect negativ asupra bunăstării mele emoționale, sănătății mentale, finanțelor, familiei și stilului meu de viață în general.

Din fericire, cu timp și efort, am reușit să ies din rutina mea. Am găsit plăcere în lucruri de impact care mi-au îmbunătățit starea de spirit și m-au făcut mai fericită. Cu o minte fericită a venit optimismul și, cu timpul, am reușit să-mi transform viața la un nivel cu totul nou de pozitivitate.

8. Fericirea atrage favoruri

Atunci când emanați fericire, este mai probabil ca oamenii să vă favorizeze. Ei vă admiră dispoziția veselă și vor să facă tot ce pot pentru a vă ajuta, chiar și atunci când nu este convenabil. Acest lucru se datorează faptului că fericirea este un sentiment atât de magnetizant.

9. Fericirea creează oameni apreciativi

Oamenii fericiți tind, în general, să fie mai recunoscători și mai apreciativi față de cei din jur.

Acest lucru îi ajută nu numai să înțeleagă cu adevărat valoarea oamenilor și a lucrurilor din jurul lor, ci și să își exprime această apreciere față de ceilalți. Din nou, din moment ce cunosc valoarea lucrurilor pe care le au, este mai puțin probabil să le piardă.

10. Fericirea îi ajută pe oameni să facă față din punct de vedere emoțional

Oamenii fericiți sunt mai bine pregătiți pentru a face față emoțiilor decât oamenii triști și melancolici.

Oamenii fericiți își pot dezvolta maturitatea emoțională fără dificultăți, deoarece este mai ușor să navighezi prin emoții pozitive decât prin cele negative. Fericirea ajută la crearea unor persoane mature din punct de vedere emoțional.

11. Fericirea aduce pace și satisfacție

Oamenii fericiți, care se simt satisfăcuți și împliniți, vor experimenta cu siguranță pacea interioară care, la rândul ei, va duce la pace și ordine în mediul și relațiile lor.

O astfel de persoană se va strădui să mențină această pace interioară prin evitarea relațiilor nesănătoase sau toxice și prin rezolvarea cu atenție a conflictelor din jurul său.

12. Fericirea duce la o lume mai bună

Cu cât sunt mai mulți oameni fericiți într-o societate, cu atât mai bine pentru acel loc. Toate beneficiile personale pe care fericirea le are asupra indivizilor se reflectă din plin într-o societate.

Imaginați-vă o societate în care toată lumea are succes, este sănătoasă și lucrează în mod conștient pentru a îmbunătăți viața celorlalți din societate. Aceasta este o societate în care merită să trăiești.