12 comportamente care te-ar putea împiedica să găsești dragostea

Te-ai săturat să mergi la nenumărate întâlniri și tot nu găsești persoana potrivită? Te-ai trezit vreodată răsfoind aplicațiile de întâlniri și întrebându-te de ce ești încă singur? Ei bine, ar putea fi timpul să te uiți mai atent la propriile comportamente și să vezi dacă acestea ar putea fi motivul pentru care ești încă singură.

Găsirea persoanei potrivite poate părea o sarcină imposibilă. Dar dacă ți-am spune că unele dintre propriile tale comportamente te-ar putea împiedica să găsești dragostea?

Când vine vorba de întâlniri și relații, unele comportamente pot fi de fapt împotriva ta. Dacă te afli încă singur după ce îți dorești o relație de mult timp, este posibil să cazi în capcane comune care te împiedică să găsești dragostea.

În acest articol, ne vom uita la 12 comportamente care te-ar putea ține singură fără să-ți dai seama. Aceste comportamente pot părea inofensive, dar în secret îți pot sabota șansele de a întâlni persoana potrivită.

12 comportamente comune care ar putea să te țină singură

1. Ești prea pretențioasă

Deși ar trebui să avem cu toții standarde, nu trebuie să uităm că nimeni nu este perfect. Da, atracția fizică este importantă, dar să te concentrezi prea mult pe aspectul exterior este o rețetă pentru o relație eșuată.

Căutați pe cineva cu o personalitate, trăsături, valori și interese compatibile. Trebuie să acordăm oamenilor o șansă și să ne concentrăm pe găsirea compatibilității, mai degrabă decât să căutăm iluzia perfecțiunii. Nu uitați, dragostea înseamnă să îmbrățișezi imperfecțiunile.

2. Ești prea critică

Atunci când ești prea pretențios în privința potențialului tău partener, poți începe să-i judeci ușor pe ceilalți. Dacă vă grăbiți să îi judecați pe ceilalți pe baza aspectului sau a trecutului lor, s-ar putea să ratați niște oameni extraordinari. Oferiți tuturor o șansă corectă.

3. Căutarea constantă a validării

Este în natura umană să dorești validare, dar atunci când validarea devine o necesitate, aceasta poate împiedica relațiile noastre. Este important să ne cultivăm încrederea în noi înșine și să ne bazăm pe propriile opinii în loc să căutăm în mod constant validarea din partea altora.

4. Nu te iubești suficient

Este grozav să acorzi prioritate găsirii iubirii, dar nu uita să îți oferi și ție dragoste, valoare și validare. Prioritizează-ți propriile nevoi, pasiuni și creștere.

Singurătatea poate fi o ocazie extraordinară de a te concentra pe dezvoltarea personală, de a explora noi hobby-uri și de a cunoaște oameni noi. Învățați să vă oferiți dragostea pe care o căutați de la ceilalți. Nu uitați, o viață împlinită îi atrage pe alții!

5. Ești prea negativistă

Să recunoaștem, negativismul este un factor de respingere major. Faptul de a te plânge constant sau de a fi pesimist poate respinge potențialii parteneri. În schimb, concentrați-vă pe pozitivitate și adoptați o mentalitate de recunoștință. Energia dvs. pozitivă va fi contagioasă și va atrage persoane care gândesc la fel. Așadar, încercați să vă concentrați pe aspectele pozitive și fiți optimist.

6. Petrecerea prea mult timp singură

Dacă îți petreci tot timpul acasă uitându-te la televizor sau jucând jocuri video, nu vei cunoaște pe nimeni nou. Cel mai bun mod de a găsi pe cineva este să te pui în mișcare și să cunoști oameni noi. Ieși din zona ta de confort și încearcă lucruri noi, mergi la sală, înscrie-te în cluburi sau grupuri care te interesează și extinde-ți cercul social.

7. Verificarea constantă a telefonului

Dacă ești mai interesat de telefon decât de persoana care stă în fața ta la o întâlnire, meriți să fii singur. Verificarea constantă a telefonului în timpul întâlnirilor și atunci când ieșiți cu prietenii vă face să păreți dezangajat și neinteresat de ceilalți. Puneți telefonul deoparte și acordați-i toată atenția dumneavoastră întâlnirii.

8. Depinzi prea mult de alții

Dacă ești singur de mult timp, poți avea tendința de a te atașa ușor de cineva care îți place și poți deveni chiar lipicios. Dar nimeni nu vrea să fie cu cineva care este în mod constant nevoiaș și pretențios. Învață să fii independentă, să ai o viață proprie și să îi oferi partenerului tău spațiu.

9. Vorbești prea mult despre foștii tăi iubiți

Să vorbești negativ despre foștii tăi iubiți poate însemna sfârșitul relației tale actuale. Aducerea în discuție tot timpul a relațiilor trecute face să pară că ești încă agățat de ele. Nimeni nu vrea să audă despre relațiile tale anterioare la prima întâlnire. Păstrați conversația concentrată pe prezent sau riscați să rămâneți singură pentru mult timp.

10. Ești egocentrică

Empatia, compasiunea, respectul, încrederea și maturitatea se află la baza oricărei relații sănătoase. Dacă te concentrezi prea mult pe tine și nu pe partenerul tău, s-ar putea să ajungi să rămâi singur pentru o perioadă lungă de timp. Atunci când vorbești doar despre tine, partenerul tău își va pierde rapid interesul. Arătați un interes autentic față de partenerul dvs. și puneți-i întrebări.

11. Ești pasivă

Evitați să faceți primul pas? Dacă nu sunteți dispus să luați inițiativa sau dacă așteptați prea mult timp pentru a invita pe cineva în oraș sau pentru a face planuri, riscați să pierdeți oportunități potențiale sau să trimiteți un mesaj greșit. Asumați-vă alegerile și faceți pasul.

12. Teama de respingere

Respingerea este o parte naturală a procesului de întâlnire și se întâmplă tuturor. Da, să fii respins de cineva pe care îl placi poate durea foarte mult, dar este întotdeauna mai bine să cunoști adevărul și să mergi mai departe decât să trăiești într-o lume imaginară. Nu lăsați teama de respingere să vă rețină de la a vă pune în evidență.

Și iată 12 comportamente care ar putea să te țină singură. Nu vă descurajați dacă nu găsiți imediat persoana potrivită. Continuă să încerci, continuă să înveți și să te dezvolți. Nu uitați, niciodată nu este prea târziu să vă schimbați și să vă îmbunătățiți șansele de a găsi persoana potrivită.