12 adevăruri pe care le uităm adesea în momentele dificile

Nu puternic – înțelept, pentru că nu forța te ajută să treci peste momentele grele. În schimb, deciziile înțelepte sunt cele care te ajută să rămâi pe drumul cel bun și să ajungi pe partea cealaltă.

Iată douăsprezece adevăruri care vă vor ajuta în acest demers.

Răbdarea este adesea o alegere mai bună decât încercarea de a o repara în panică.

Dar viața mea este în flăcări! Mi-am pierdut prietenii! Relația mea se destramă! Mi-am pierdut slujba! Nu mai am timp de răbdare!

Ba da. Și s-ar putea să aveți mai puțin de ales decât credeți.

Există pur și simplu momente în care nu poți face nimic. Oamenii simt adesea că trebuie să facă ceva în momentele dificile. Dar, uneori, o acțiune pripită poate înrăutăți situația.

S-ar putea să nu știți ce să faceți în acest moment. Poate că este o situație în care trebuie să așteptați și să vedeți.

Ați supraviețuit deja unor vremuri dificile.

Ați mai supraviețuit unor vremuri grele și, fără îndoială, vă veți confrunta cu altele în viitor.

Uiți repede cât de rezistent ești atunci când te îneci și gâfâi după aer, încercând să-ți menții capul deasupra apei.

Luați-vă timp pentru a reflecta la alte situații dificile pe care a trebuit să le depășiți. Sigur, situația de acum poate fi mai gravă decât cea pe care ați trăit-o înainte, dar aceleași instrumente care v-au ajutat atunci vă pot ajuta să treceți peste ea acum.

De asemenea, puteți învăța noi abilități și strategii pentru a trece peste aceste momente dificile. Amintiți-vă că sunteți puternic și rezistent.

Acest lucru va trece.

Nimic nu durează o veșnicie și asta include și momentele dificile.

Viața este alcătuită din suișuri și coborâșuri, la fel ca un rollercoaster. Când urcă și în vârf este palpitant, dar coborârea poate fi înfricoșătoare.

Un rollercoaster este constant, în sensul că continuă să meargă până la sfârșitul cursei. Mai devreme sau mai târziu, punctul de jos se termină și începeți să urcați din nou. Poate dura ceva timp, dar veți ajunge la acel punct.

Există mai multe soluții la o problemă.

Dificultățile vieții ne fac adesea să fim hiper-fixați pe problemă. Este posibil să o priviți și să vă blocați în încercarea de a găsi o soluție. Cu toate acestea, există multe abordări pentru a rezolva o problemă.

Vestea bună este că aveți o mulțime de informații la îndemână! Cineva, undeva, a mai avut aceeași problemă și a reușit să o rezolve.

Prin cercetare, puteți obține indicii despre o altă soluție sau idei despre cum să abordați mai bine situația. Cu toate acestea, nu vă fixați atât de mult pe o singură soluție încât să nu mai vedeți alte soluții.

Nu sunteți singur.

Acum ar fi un moment bun pentru a primi ajutor de la prieteni, familie sau de la un expert în această fază dificilă.

Simplul fapt de a vorbi despre asta poate fi eliberator, deoarece îți ia o parte din povara emoțională de pe umeri.

Dar dacă nu ai pe nimeni la care să apelezi și un expert nu este o opțiune pentru tine? Din păcate, acest lucru se întâmplă uneori. Uneori suntem singuri în cele mai grele momente din viața noastră.

O soluție pentru dumneavoastră ar putea fi să căutați grupuri de sprijin locale sau online. Există o mulțime de astfel de grupuri care vă pot ajuta cu diverse probleme.

Aceste grupuri sunt deseori bucuroase să accepte noi membri și nu trebuie să spuneți nimic până când nu vă simțiți confortabil și gata să vă alăturați, sau chiar deloc. Așadar, nu vă faceți griji că vă veți alătura și vă veți vărsa imediat inima în fața unor străini.

Chiar dacă este vina ta, dacă te învinovățești nu faci decât să înrăutățești lucrurile.

Este ușor să iei momentele dificile personal. Și da, uneori este personal.

Uneori faci o greșeală care are consecințe negative pentru tine, la care poate nu te-ai fi așteptat.

Uneori te uiți în oglindă și te pui la pământ pentru că ai făcut o greșeală atât de gravă.

Dar nu faceți asta. Nu ar trebui să faci asta.

Faptul de a te pune la pământ nu ajută nici situația, nici pe tine.

Sunteți doar un om, așa că veți face greșeli. Toată lumea le face. Așa este viața. S-ar putea să nu le poți repara, dar poți trece peste ele.

Îngrijirea de sine vă poate atenua suferința.

Momentele dificile și stresante din viață pot consuma multă energie mentală și emoțională. Se poate întâmpla cu ușurință ca anumite lucruri sănătoase să fie lăsate deoparte.

De exemplu, mulți oameni mănâncă junk food în loc să facă efortul de a pregăti o masă sănătoasă.

De asemenea, nu este neobișnuit ca depresia temporară sau tulburările de anxietate să ducă la autoizolare.

Cu toate acestea, dacă vă îngrijiți cât mai bine, vă puteți ajuta să vă mențineți o atitudine pozitivă. Astfel, nu veți avea de lucru în plus atunci când faza dificilă se va încheia.

Momentul prezent este cel mai important lucru.

Uneori este bine să rămâi în prezent. Atenția este un bun instrument împotriva depresiei cauzate de trecut și de teama de viitor.

Te blochezi rapid în bucle de gânduri negative despre ceea ce ai făcut greșit în trecut sau despre ceea ce ai fi putut face mai bine.

Iar de cealaltă parte a spectrului, există teama de necunoscut. Cum mă afectează aceste vremuri dificile?

Să fiu sincer, niciunul dintre ele nu este de ajutor în acest moment.

Sigur, vă puteți gândi la viitor și puteți încerca să vă faceți câteva planuri, dar există un punct în care acest lucru nu mai este productiv. Și aici este momentul în care vă poate ajuta mindfulness.

Vremurile dificile au adesea o parte bună.

Dacă veți căuta partea bună a unei zile mohorâte, veți putea să vă păstrați o atitudine pozitivă și să treceți peste momentele dificile.

Cu toate acestea, uneori, nu există o rază de argint. Uneori, totul este pur și simplu un gunoi, și așa stau lucrurile. Este în regulă dacă nu găsești o parte bună. Și este, de asemenea, în regulă să vă simțiți de rahat pentru o vreme.

Emoțiile negative sunt sănătoase și bune pentru tine, atâta timp cât nu te cuprind complet. Nu vă lăsați prins în ele.

Și apoi, când ești gata să ieși din nou din groapă, caută partea bună a lucrurilor pentru a-ți schimba perspectiva.

Ai mai multe motive de recunoștință decât îți dai seama.

Recunoștința este o modalitate eficientă de a trece peste momentele dificile din viață și de a încuraja aprecierea pentru ceea ce ai.

Recunoștința este un cuvânt la modă în cercurile de auto-ajutorare, așa că mesajul din spatele ei devine puțin neclar. Toată lumea spune că ar trebui să o practici, dar rareori se spune cum beneficiezi de ea.

Adevărul este că trebuie să ne controlăm gândurile în loc să fim controlați de ele. Da, este posibil ca vremurile să fie dificile în acest moment și acesta este un lucru negativ. Cu toate acestea, nu trebuie să trăiți cu această negativitate.

Recunoștința te ajută să te concentrezi asupra a ceea ce ai și pentru care ar trebui să fii recunoscător și asupra lucrurilor pozitive din viața ta care te pot ajuta să mergi mai departe.

Vei fi mizerabil de nefericit dacă te lași prins în a rumega lucruri triste. Recunoștința vă poate ajuta să ieșiți din asta.

Abilitățile de adaptare pot schimba totul.

Aptitudinile de adaptare sunt de neprețuit pentru a trece prin momente dificile. Poate că aveți deja abilități bune de adaptare sau poate că ar trebui să începeți să căutați lucruri care ar putea funcționa pentru dumneavoastră.

Aptitudinile de adaptare nu sunt întotdeauna luate în serios, deoarece uneori sunt greu de luat în serios. Nimeni care suferă de depresie sau trece printr-o fază proastă a vieții nu vrea să i se spună să gândească pur și simplu pozitiv.

Să fiu sincer, este un pic nepoliticos și insensibil să spui asta altora. Dar păstrarea unor astfel de abilități de adaptare în minte poate fi de ajutor.

Abilitățile de adaptare, cum ar fi gândirea pragmatică, exercițiile fizice, alimentația sănătoasă, meditația, yoga și multe altele, vă pot ajuta să vă descărcați, ceea ce, la rândul său, vă îmbunătățește starea de spirit.

Vremurile dificile sunt adesea cele mai bune momente pentru a râde și a ne distra.

Este adevărat că vremurile grele pot dura ceva timp. Dar, ca și în cazul recunoștinței, nu trebuie să vă blocați în această mlaștină.

Întotdeauna vor exista ocazii de a vă distra și de a râde cu prietenii și familia.

Este foarte tentant să anulezi toate aceste lucruri pentru că sunt vremuri grele și nu vrei să fii un sac trist. Dar, de fapt, cel mai bine este să faci aceste lucruri atunci când ești la pământ. Distracția și râsul alături de alții îți pot ridica moralul, cel puțin pentru o vreme.

Reducerea poverii emoționale vă poate ajuta să treceți mai ușor peste momentele dificile. Nu uitați: vor veni vremuri mai bune.