11 obiceiuri zilnice ZEN care îți vor transforma viața

Este o tendință comună în zilele noastre să căutăm o evadare din agitația vieții urbane. Nu este surprinzător faptul că oamenii din această generație sunt epuizați și epuizați din mai multe fațete, toate în același timp. Cu toate acestea, practicarea anumitor obiceiuri Zen vă poate da posibilitatea să vă relaxați, să faceți o pauză și să renunțați la tot stresul și negativitatea din jurul vostru.

Obiceiurile Zen, în termeni simpli, sunt folosite pentru a reorganiza concentrarea, a aduce calmul și a reduce anxietatea viitorului pentru a trăi în pace în prezent. Implică schimbarea entităților de bază ale vieții noastre – de la modul în care ne începem ziua până la modul în care o încheiem, la modul în care interacționăm cu oamenii și la cât de mult absorbim din ea. Toate acestea se încadrează în mod colectiv sub umbrela a ceea ce este cunoscut sub numele de Obiceiuri Zen.

Ce este Zen și, în consecință, obiceiurile Zen?

Zen-ul a luat naștere ca parte a budismului care are ca scop obținerea rafinamentului și meditația ca mijloc de obținere a sfințeniei de sine. Viața și modul de viață al călugărilor zen pot fi un mare indicator pentru a afla care este mesajul colectiv al zenului.

În special, acești călugări se concentrează pe a fi prezenți în toate lucrurile, în orice moment, și pe a fi generoși cu ceilalți. Ei aderă la o valoare centrală a compasiunii și urmăresc să îi servească pe ceilalți. Prin urmare, scopul însuși al inculcării acestor obiceiuri este de a obține aceste atribute pitorești și de a deveni o versiune mai bună a propriei persoane.

Zen ca sens este disecat în mai multe interpretări de către mulți. Dar scopul final al unui stil de viață Zen este obținerea calmului, a clarității și a conștiinței de sine. Prin asumarea obiceiurilor Zen și practicarea tehnicilor asociate, se poate ajunge la o stare de liniște și pace care te face mai fericit în toate aspectele vieții.

Dar ce sunt obiceiurile Zen?

Practic, este un mod de a se comporta, de a gândi sau de a trăi care reflectă și întruchipează valorile cheie ale stilului de viață și ale filozofiei Zen.

Valorile cheie ale stilului de viață Zen menționat includ liniștea, compasiunea, autenticitatea, calmul și atenția. Unele dintre aceste obiceiuri sunt personale, altele sunt interpersonale, iar altele se referă la atitudinea noastră față de bunurile materiale. Ansamblul colectiv al tuturor acestora formează obiceiurile și stilul de viață Zen, care se bucură de o popularitate entuziastă, din toate motivele întemeiate.

11 obiceiuri zen care îți pot schimba viața

Dobândirea unui stil de viață Zen poate fi un proces eventual, pentru început. Dar, cu răbdarea cuvenită, se pot adăuga mai multe obiceiuri Zen cu timpul și se pot atinge orice obiective personale pe care și le stabilesc. Indiferent de cea pe care o alegeți, toate aceste practici Zen pot fi realizate fără cunoștințe sau echipamente de specialitate.

Tot ceea ce aveți nevoie este curiozitatea, deschiderea și dorința de a vă îndrepta spre o schimbare pozitivă. Iată câteva obiceiuri Zen utile:

1. Practicarea gândirii pozitive –

Zen ne învață să vedem obstacolele și disconfortul din viață, nu în modul negativ în care apar sau se simt. În schimb, schimbă modul în care privești suferința. Gândește-te la modul în care te dezvolți din dificultățile și obstacolele tale. La fel cum mușchii noștri se întăresc după antrenamente grele, mintea și caracterul nostru evoluează pe măsură ce trecem prin provocări. Schimbarea perspectivei noastre în acest fel ne poate face mai pozitivi.

2. A fi una cu natura

În lumea modernă, a trăi fără să te conectezi cu adevărat la lumea naturală este doar o altă zi din viața noastră. Datorită telefoanelor și computerelor, atenția noastră este concurată de aceste gadgeturi. Puțin sau deloc timp este de fapt dedicat lumii reale de afară.

Zen ne învață să ne disociem de gadgeturi pentru o vreme, să fim în lume, să simțim mirosul, soarele și să respirăm aer curat. Doar de dragul de a o face. Aceasta reface legătura cu viața reală, naturală din jurul nostru și crește recunoștința pentru viața pe care ne-a dat-o Pământul.

3. Amintește-ți să trăiești în prezent

Dacă ne gândim la trecut și suntem neliniștiți în legătură cu viitorul, pierdem din vedere prezentul, singurul lucru pe care îl putem controla. Filozofia Zen subliniază că prezentul este tot ceea ce avem și că putem prospera în el dacă apreciem fiecare moment așa cum apare în fața noastră.

4. Exerciții de respirație

Este o parte esențială a stilului de viață zen pe care ne oprim. Respirația funcționează ca un fel de tehnică de conștientizare, ajutând la o mai bună concentrare. Îți calmează corpul, îți reglează bătăile inimii și, în cele din urmă, te relaxează.

5. Păstrarea unei naturi fericite și ajutătoare

Să ajuți oamenii cu căldură și pozitivitate este esența Zen-ului. Astfel, menținerea aspectului exterior de a fi în mod deschis în slujba umanității ajută la îmbrățișarea Zen-ului.

6. Să faci câte un lucru odată

Lumea modernă ne cere să facem mai multe lucruri în același timp. Dar Zen te învață să te investești într-un singur lucru la un moment dat. Având în vedere valoarea zen a atenției, încercați să faceți o singură lucrare la un moment dat, cu toată concentrarea, atenția și timpul dumneavoastră. Atingerea perfecțiunii la o sarcină și apoi trecerea la alta, este mult mai bună decât îndeplinirea mai multor sarcini cu jumătate de inimă.

7. Auto investigați-vă

Întrebarea „Este necesar?” poate fi fundamentală pentru a ști ce este cu adevărat important în viața noastră. În mod normal, deținem o mulțime de lucruri și emoții deopotrivă, care sunt un surplus și o povară pentru noi, în plus. Reducerea supracompensării și dobândirea doar a ceea ce este necesar pentru noi și pentru fericirea noastră este cheia unei vieți ușoare, cu fluxuri libere.

8. Meditație

Integrarea meditației în viața noastră de zi cu zi. Meditația Zen nu seamănă cu cea tradițională. Conform stilului de viață Zen, aproape orice poate deveni o meditație cu o mentalitate și o atitudine corectă. Aceasta îmbunătățește concentrarea, aduce calm și îți împrospătează complet mintea.

9. Urmează o rutină structurată

Mesajul zen de a urma o rutină structurată nu înseamnă să ai un stil de viață rigid și lipsit de spontaneitate. Mai degrabă, se concentrează pe același mesaj ca și cum ai face un singur lucru la un moment dat. Concentrarea asupra perfecțiunii sarcinii pe care o avem la îndemână este scopul final, apoi putem trece la următoarea.

10. Fii minimalist

Stilul de viață Zen se învârte în jurul simplității și a trăirii așa. De cele mai multe ori, cumpărăm lucruri mai mult decât avem nevoie, spunem lucruri mai mult decât avem nevoie, lăsăm să intre în casă mai mulți oameni decât avem nevoie de fapt. Se formează un amalgam haotic în viața noastră, în toate sensurile. Un stil de viață minimalist și simplu eliberează acest accident și înlătură șansele ca toxicitatea să crească în viața noastră.

11. Stabilirea unor obiective zilnice de atins –

A ne testa pe noi înșine cu noi obiective de atins face minuni, dar numai atunci când acestea sunt realiste. Stabilirea unor obiective realiste de atins ne împlinește atât potențialul, cât și atenția acordată acestuia. Un lucru la un moment dat. Ne cere să ne cufundăm în ceea ce ne place și să atingem obiectivele, încet, dar cu grație și în pace.

Zen, în cele din urmă, ne spune să investim restul energiei noastre în recreere și în mult-necesara îngrijire de sine. Acest lucru împlinește cercul Zen ca filozofie și îl pune în aplicare ca stil de viață pentru a obține calmul și satisfacția de care această generație are nevoie și pe care le urmărește cu disperare.