11 OBICEIURI PUTERNICE PENTRU A DEVENI PUTERNIC MENTAL ȘI FĂRĂ FRICĂ

În viață, te vei confrunta cu multe momente în care puterea ta mentală va fi pusă la încercare. Probabil că ați trecut deja prin experiențe care v-au făcut să vă dați seama de importanța unei minți rezistente.

Unele dintre greutăți v-au învățat să fiți mai îndrăzneț, altele v-au făcut să reflectați asupra abilităților dumneavoastră de a face față situațiilor dificile.

Răspundem diferit la diferite provocări. Dar dacă sunteți puternici din punct de vedere mental, vă este mai ușor să treceți prin problemele pe care altfel le-ați putea considera imposibil de gestionat.

O persoană puternică din punct de vedere mental nu se lasă intimidată de situațiile incerte. Au încredere în ei înșiși, o încredere de nezdruncinat că, indiferent ce se întâmplă, vor fi bine.

Dar cum reușesc acești oameni să fie atât de rezistenți în fața provocărilor? Răspunsul este mai simplu decât ați putea crede.

Cum poți deveni puternic din punct de vedere mental

Oamenii puternici din punct de vedere mental își dezvoltă obiceiuri bune care îi ajută să reacționeze cu înțelepciune la problemele de zi cu zi. Acești oameni sunt fericiți în viață și nu sunt deranjați de circumstanțe surprinzătoare.

Ei își îngrijesc sănătatea mintală prin practici de conștientizare, care îi ajută să profite de situația lor, în loc să se concentreze pe aspectele negative.

Această informație este aur curat, deoarece ne spune că forța mentală poate fi perfecționată cu ajutorul intențiilor corecte și al unor obiceiuri solide.

Vom aborda 11 obiceiuri bune care te vor ajuta să devii puternic din punct de vedere mental și fără frică în viața de zi cu zi.

Dacă ești gata să faci câteva schimbări puternice în ceea ce privește sănătatea ta mentală, continuă să citești.

11 obiceiuri care te vor face puternic din punct de vedere mental

1. Practicați Mindfulness – Arta de a trăi în momentul prezent

Atenția este definită ca o conștientizare a momentului prezent.

Multe dintre gândurile noastre de autosabotaj provin fie din amintirile din trecut, fie din gânduri prea mari legate de viitor. Ambele sunt obiceiuri inutile.

Trecutul tău nu poate fi schimbat. Poți doar să înveți din el și să nu mai fii obsedat de el. Iar viitorul nici măcar nu este încă aici.

Singurul lucru sigur este prezentul tău. A trăi în prezent ar trebui să fie o alegere pe care să o faci de bună voie, deoarece este starea supremă de a fi care îți va oferi fericire, precum și putere mentală.

M-am luptat mult timp cu acest lucru, până când am citit ” The Power Of Now ” de Eckhart Tolle, după ce un prieten mi l-a recomandat.

Este o carte care m-a salvat într-o fază întunecată a vieții mele și nu o pot recomanda îndeajuns de mult. Dacă vrei să stăpânești mindfulness, aceasta este cartea pe care o vrei pe raftul tău.

2. Petreceți mai mult timp cu voi înșivă

O persoană care se bucură de propria companie ar numi momentele sale private „timp pentru mine”. Dar pentru o altă persoană care urăște să fie singură, aceleași momente de singurătate s-ar transforma în „singurătate”.

Din motive evidente, doriți să vă încadrați în prima categorie de persoane.

În loc să așteptați ca viața să vă forțeze momentele singuratice, începeți să vă faceți timp pentru voi înșivă de bunăvoie.

Petreceți câteva minute în fiecare zi pentru a vă scrie gândurile în jurnal, bucurați-vă de sesiuni de ceai seara, stând în locul preferat din casă, și ieșiți la întâlniri solo în timpul weekendurilor.

Fă aceste lucruri pentru a te cunoaște mai bine, pentru a te îndrăgosti de tine și pentru a realiza că ești suficient.

3. Gestionează-ți stresul zilnic

Oamenii au devenit prea confortabili cu prezența stresului, fără să-și dea seama că această emoție nesănătoasă le secătuiește energia mentală.

În viața de zi cu zi, s-ar putea să vă confruntați cu o serie de lucruri care vă provoacă stres. Ar putea fi ceva legat de locul de muncă, de viața personală sau chiar de expunerea la lumea exterioară pentru o perioadă lungă de timp.

De aceea, managementul stresului trebuie să devină o parte obișnuită a vieții tale.

Meditația, yoga, autoîngrijirea, autocunoașterea pozitivă și scrierea unui jurnal sunt câteva dintre practicile zilnice simple care pot ajuta la reducerea stresului.

De asemenea, adoptați o abordare mai simplă a vieții pentru a evita să vă stresați din prima. Nu mai luați lucrurile prea în serios și îndepărtați acea încruntare de pe fața dumneavoastră.

Atunci când ai posibilitatea de a fi ușor și lipsit de griji, ar trebui să o faci fără să te gândești prea mult și să îți păstrezi o energie optimistă în loc să lași stresul să te doboare.

4. Fiți conștient de sine

Aristotel spunea: „Cunoașterea de sine este începutul oricărei înțelepciuni”. Sunt întru totul de acord.

Conștiința de sine este abilitatea de a vă recunoaște propriile gânduri, comportamente, tipare și motivații. Este unul dintre obiceiurile cruciale pentru a deveni puternic din punct de vedere mental și mai încrezător în sine.

Fiind conștient de tine însuți, poți lucra asupra punctelor tale forte și a celor slabe fără să te judeci.

Puteți să vă creșteți conștiința de sine cu ajutorul auto-reflecției, al introspecției, al ascultării sfaturilor bune și al unei mai mari deschideri la feedback.

Analiza trecutului vă poate oferi o mare perspectivă asupra sinelui vostru cel mai profund și vă poate ajuta să faceți alegeri mai bune în viitor.

Fiți dispuși să vă schimbați, să vă adaptați și să vă îmbunătățiți, dar, cel mai important, fiți buni cu voi înșivă. Autocompătimirea vă va înfrumuseța bunăstarea mentală și ar trebui practicată fără greș.

5. Urmați un stil de viață sănătos

Toate femeile sănătoase pe care le cunosc sunt puternice din punct de vedere mental, iar aceasta este o dovadă suficientă că o minte sănătoasă se află într-un corp sănătos.

Mai mult, am observat că atunci când urmez o rutină sănătoasă, mă simt mai calmă, mai puternică și mai pregătită din punct de vedere mental pentru a face față tuturor provocărilor care se ivesc.

Nu este nevoie să vă transformați într-un pasionat de fitness în toată regula pentru a fi mai sănătos. Micile obiceiuri pot face toată diferența.

Treziți-vă la timp și urmați o rutină de dimineață sănătoasă. Beți două pahare de apă caldă, faceți un duș, practicați îngrijirea pielii și luați un mic dejun satisfăcător.

Păstrați-vă corpul activ pe tot parcursul zilei și acordați cel puțin o jumătate de oră pentru a face mișcare. Ieșiți afară pentru plimbări lungi și planificați activități distractive în aer liber cu prietenii.

Răsfață-ți pofta de dulce și bucură-te de mâncarea de tip fast-food, dar nu uita să adaugi și multe fructe și legume la mesele tale. Urmați aceste obiceiuri pentru a deveni puternic din punct de vedere mental și pentru a vă face corpul fericit.

6. Fiți mai optimist

Când vine vorba de a alege între gândirea pozitivă și cea negativă, câștigătorul este evident.

Avem tot felul de gânduri care ne trec prin cap pe parcursul zilei, și este normal. Dar gândurile pe care alegi să te concentrezi determină cursul sănătății creierului tău.

Gândurile negative te împiedică să fii cel mai bun om al tău, în timp ce gândurile pozitive te încurajează să prosperi și să dai tot ce ai mai bun.

Poți fi mai optimist prin practicarea recunoștinței, încurajarea unui discurs pozitiv despre tine însuți, gestionarea corectă a emoțiilor și adoptarea unui ton pozitiv în vorbire.

O viziune optimistă asupra vieții vă va stimula sănătatea mentală și vă va face să vă simțiți mai confortabil și mai împăcat cu gândurile dumneavoastră.

7. Stabiliți limite sănătoase

Tehnologia modernă a facilitat foarte mult interacțiunea cu oamenii, dar acest lucru vine cu propriile sale dezavantaje, mai ales în ceea ce privește limitele mentale.

Este bine să fii sociabil, dar ar trebui să existe o graniță clară în mintea ta pentru a separa viața personală de restul lumii. Acest lucru este necesar pentru a vă proteja pacea interioară.

În primul rând, învățați să refuzați planurile la care nu vreți să participați. Învingeți-vă teama de a pierde ceva, stabilind priorități clare și respectându-le.

Fă o detoxifiere mentală la fiecare câteva zile pentru a elimina orice energie externă pe care ai putea-o reține și, te rog, pentru binele tău, ia pauze regulate de la social media.

Nu vă mutați granițele mentale pentru persoanele persistente. Nu este nimic greșit în a dori spațiu și timp pentru a vă satisface nevoile personale.

De fapt, limitele sănătoase ajută la dezvoltarea personală și vă ajută să vă gestionați mai bine relațiile.

8. Dezvoltarea unor mecanisme sănătoase de adaptare

Este tentant să vă îngropați problemele pentru mai târziu, pentru a evita disconfortul temporar, dar acesta nu este modul corect de a face față vieții.

Vei sfârși prin a-ți înăbuși emoțiile, ceea ce ar putea duce la o mulțime de probleme mentale mai târziu.

De aceea, fiecare persoană ar trebui să aibă câteva mecanisme de adaptare sănătoase pentru a face față problemelor sale. Unele dintre cele mai bune opțiuni sunt:

Meditația, exercițiile fizice, discuțiile cu un prieten, căutarea ajutorului unui profesionist, scrierea gândurilor pentru a le clarifica, practicarea unui hobby și petrecerea timpului în natură.

Nu poți fugi de probleme și cu siguranță nu poți evita durerea. Dar modul în care te ridici din aceste situații este în mâinile tale.

Așadar, fiți inteligenți și faceți față cu bine. Mintea ta îți va mulțumi pentru asta.

9. Fii prieten cu persoanele potrivite

În vremurile de astăzi, a devenit important să ai un sistem de sprijin puternic și este la fel de important să te asiguri că cercul tău este format din oamenii potriviți.

O persoană poate fi foarte bună, dar asta nu înseamnă că este bună pentru tine. Când vine vorba de prietenii și relații, contează compatibilitatea emoțională.

Alege-ți prietenii cu înțelepciune și îndepărtează-te de persoanele care sunt toxice pentru viața ta. Fă-ți timp pentru oamenii care contează pentru tine și nu ezita să-ți arăți dragostea și sprijinul pentru ei.

Ai nevoie de oameni în jurul tău care să te motiveze și să te încurajeze și pentru care tu să faci același lucru. Oamenii potriviți vor acționa ca niște piloni ai vieții tale și te vor face mai puternic și mai curajos din punct de vedere mental.

10. Să fie orientat spre creștere

Fiecare persoană crește cu timpul, învățând lecții pe parcurs care o schimbă în bine. Dar gândește-te la ce impact mare poți avea asupra ta însuți căutând în mod activ să te dezvolți.

În loc să aștepți ca viața să te învețe ceva, începe să lucrezi asupra ta din acest moment.

Deveniți orientat spre creștere făcând lucruri care vă provoacă. Învățați lucruri noi, perfecționați-vă în ceea ce privește abilitățile pe care le dețineți deja și fiți în căutarea oportunităților care vă pot ajuta să vă dezvoltați.

Citirea acestei postări pe blog este un exemplu în acest sens. Verificând obiceiurile pentru a deveni puternic din punct de vedere mental, te pregătești deja să depui efectiv eforturi pentru a deveni mai puternic.

Alte câteva sfaturi pentru creșterea de sine:

  • Stabiliți obiective realiste, clare și semnificative.
  • Nu vă fie teamă să eșuați.
  • Acceptați noile schimbări cu brațele deschise.
  • Înconjurați-vă de oameni care au o mentalitate de creștere.
  • Acționați în legătură cu obiectivele dvs. în loc să le amânați.
  • Nu mai urmăriți perfecționismul.
  • Sărbătoriți-vă realizările.
  • Fiți mândri de cât de departe ați ajuns.

11. Citește cărți care îți înfloresc mintea

Nu este niciun secret că cărțile te fac inteligent, dar în ultima vreme, cărțile au câștigat popularitate și în domeniul bunăstării mentale (din motive întemeiate).

Cărțile bune îți oferă o schimbare pozitivă a percepției tale. Ele îți hrănesc creierul cu hrană pentru gândire, făcându-te să-ți reevaluezi punctele de vedere pentru a vedea lucrurile într-o lumină mai luminoasă.

Dacă vrei să te faci mai puternic din punct de vedere mental și intelectual, citește cărți în fiecare zi și alege-le pe cele care îți oferă lecții noi la fiecare pagină.