11 OBICEIURI CARE ÎȚI AFECTEAZĂ ÎN MOD NEGATIV SĂNĂTATEA MINTALĂ

Află care sunt cele 11 obiceiuri proaste care îți afectează grav sănătatea mintală și descoperă câteva sfaturi simple pentru a te ridica mental.

Pe parcursul ultimilor 5 ani, am văzut o creștere rapidă a conștientizării mentale în jurul meu, ceea ce este un motiv de sărbătoare.

Nimic nu mă face mai fericită decât oamenii care caută modalități de a-și îmbunătăți sănătatea mintală și de a se implica în obiceiurile lor de autoîngrijire.

Ai o minte frumoasă și merită toată dragostea, atenția și grija ta.

Dar un lucru pe care l-am învățat în călătoria mea spre bunăstare este că este mai ușor să lucrezi la mintea ta dacă viața ta nu este guvernată de obiceiuri proaste care îți afectează sănătatea mentală.

Din cauza presiunii societății, a faptului că ne lăsăm influențați de lucruri nepotrivite sau că ne este frică să ieșim din zona de confort, ajungem să adoptăm obiceiuri care nu ne servesc în niciun fel și care, în schimb, ne golesc rezervele mentale.

Este important să vă debarasați de aceste obiceiuri, astfel încât să puteți face loc pentru obiceiuri mai bune, mai fericite și mai sănătoase.

În această postare, vom analiza 11 obiceiuri aparent inofensive care îți afectează negativ sănătatea mintală.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că fiecare persoană este diferită. Ceea ce ar putea fi dăunător pentru sănătatea mintală a cuiva ar putea să nu afecteze în același mod pe altcineva.

Așadar, nu ezitați să țineți cont de sfaturile cu care vă identificați și să treceți peste obiceiurile care credeți că nu vă afectează grav.

Acestea fiind spuse, iată 11 obiceiuri care, personal, cred că sunt rele pentru sănătatea ta mintală.

Citește mai departe pentru a deveni mai conștient de spațiul tău mental și pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

11 cele mai proaste obiceiuri pentru sănătatea ta mintală

1. Să ai o rutină de dimineață proastă

Un început de zi cu o rutină proastă înseamnă probleme pentru sănătatea ta mentală.

Obiceiurile proaste de dimineață, cum ar fi graba de dimineață, trezitul târziu și ignorarea nevoilor de îngrijire de sine, pot crește anxietatea, vă pot consuma energia și vă pot diminua productivitatea zilnică.

Pe vremea când eram la școală, eram o minge de stres dimineața. Mă dădeam jos din pat, făceam duș în câteva minute, înghițeam micul dejun și ieșeam din casă în 30 de minute.

Da, această scenă ar putea părea strălucitoare când este făcută de o șefă într-un film, dar în viața reală nu este un deliciu.

Nu trebuie să creați rutina de dimineață „perfectă”, ci doar să renunțați la toate lucrurile de dimineață care vă provoacă stres și să faceți loc unor obiceiuri mai bune.

Este plăcut să te trezești la o oră bună (de preferință înainte de ora 8 dimineața), să respiri aer curat, să meditezi și să faci exerciții înainte de a porni să cucerești lumea (cucerirea merge mult mai ușor în acest fel, crede-mă.)

Adoptarea unei rutine matinale sănătoase nu este doar o alegere; este cheia către o mentalitate mai bună și o viață mai echilibrată.

2. Statul în casă tot timpul

Vedeți, eu sunt o fată de interior care adoră să se ghemuiască în pat cu o carte bună și o ceașcă de ceai aburind.

Dar dacă stau prea mult în casă, mintea mea o ia razna și începe să-mi trimită semnale disperate să ies afară și să absorb niște vibrații bune din lume.

Statul în casă pentru perioade lungi de timp vă poate oferi confort, siguranță și un mediu controlat, dar vine și cu izolare și lipsă de expunere.

Aceasta poate duce la reducerea activității fizice, tulburări de somn, gânduri negative și febră de cabină.

Pentru a se dezvolta și a primi gânduri pozitive, mintea ta are nevoie de prospețimea lumii exterioare și de expunerea la stimuli naturali.

Vorbesc despre a te bucura de lumina soarelui, a sta sub un copac, a ieși afară pentru plimbări lungi, a citi într-o cafenea confortabilă sau pur și simplu a te plimba pe stradă cu un prieten în timp ce sorbi o cafea.

Lucruri mici ca acestea sunt bune pentru suflet și îți pot face mintea fericită. Cel mai bun lucru este că acestea sunt gratuite și disponibile pentru noi toți.

3. Lipsa de mișcare

Când stau prea mult timp într-un singur loc, fie că sunt la birou sau pe canapea, dispoziția mea tinde să scadă.

În astfel de momente, poate fi greu să vă reamintiți că trupul și mintea sunt interconectate.

Atunci când nu te miști prea mult, îți afectează și starea mentală.

Mișcarea corpului face să curgă endorfinele, ceea ce îți îmbunătățește starea de spirit și te ajută să gândești mai clar.

De aceea, este atât de important să fii activ pe tot parcursul zilei, fie că este vorba de acțiuni mici, cum ar fi să te ridici, să te întinzi, să faci treburi casnice sau să-ți faci timp pentru plimbări și exerciții fizice.

Poartă o banderolă de fitness, lipește un memento pe dulapul tău pentru a fi mai activ și ia acele scări în loc să mergi la lift (un sfat clișeic, știu, dar ajută!).

Nu uitați că atâta timp cât vă mișcați, sunteți învingători (atât mental cât și fizic.)

4. Utilizarea excesivă a rețelelor sociale

Petrecerea prea mult timp pe rețelele de socializare poate duce la sentimente de inadecvare, anxietate și scăderea stimei de sine.

S-ar putea să te trezești comparându-ți situația cu viețile aparent perfecte ale oamenilor de pe rețelele de socializare, ceea ce creează un sentiment de lipsă în loc să hrănească recunoștința.

Ca să nu mai vorbim de faptul că există modalități mai sănătoase și mai bune de a-ți petrece timpul decât să răsfoiești fără să te gândești la nimicuri, un obicei care îți face mai mult rău decât bine.

Pentru a vă reduce consumul de social media, provocați-vă să vă folosiți dispozitivele digitale în alte scopuri.

Vizionați un film, descoperiți conținut motivațional pe Youtube și citiți articole de blog care vă inspiră să fiți mai bun.

Pe măsură ce vă este mai ușor să nu vă verificați feed-urile de socializare la fiecare două ore, începeți să vă investiți timpul liber în activități fără ecrane, cum ar fi cititul, mersul pe jos, scrierea unui jurnal și meditația.

5. Neglijarea grijii de sine

La fel cum o plantă neglijată se ofilește și se străduiește să se dezvolte, și mintea ta poate suferi un declin similar dacă nu ai grijă de tine în mod regulat.

Gândurile și emoțiile se pot încurca, vă puteți concentra cu greu sau lua decizii, iar relațiile dvs. pot avea de suferit, deoarece deveniți iritabil și deconectat.

Este un cerc vicios. Neglijarea îngrijirii de sine duce la o înrăutățire a sănătății mintale, ceea ce face ca apoi să fie și mai greu să practicați îngrijirea de sine.

Dragă cititorule, vreau să-ți dai seama că grija de sine nu este egoistă; este o investiție crucială în bunăstarea ta generală.

Este vorba despre a recunoaște că meriți să te simți bine prin implicarea în acte simple care îți aduc bucurie.

Acest lucru poate include scrierea unui jurnal, implicarea în hobby-uri, odihnă atunci când sunteți obosit sau pur și simplu stabilirea unor limite prin a spune nu atunci când este nevoie.

Corpul, mintea și sufletul tău merită să fie răsfățate zilnic prin îngrijire de sine.

Este cel mai bun mod de a te conecta cu sinele tău interior și de a-l face să se simtă prețuit și confortabil.

6. Dieta nesănătoasă

Corpul tău nu este un fan al unei diete nesănătoase, dar mintea ta o detestă și mai mult.

După ce vă lăsați pradă unor obiceiuri alimentare nesănătoase, neliniștea și disconfortul de care suferă corpul dumneavoastră se duc direct la cap.

Gândește-te la toate momentele în care ai fost irascibil din cauza unei dureri de stomac după ce ai mâncat în oraș.

Nu ar fi zilele tale mai bune dacă ar exista schimbări minime de dispoziție din cauza unei diete proaste?

Obiceiuri precum săritul peste mese, consumul de prea multă mâncare nesănătoasă și eliminarea legumelor din mesele dumneavoastră nu vă vor face niciun favor sănătății.

Cheia pentru a stăpâni o alimentație sănătoasă este să urmăriți un echilibru.

Mănâncă acele prăjituri, dar spune da și fructelor care zac în frigider. Luați mâncare la pachet, dar asigurați-vă că următoarea masă este sănătoasă și gătită acasă.

Dacă îți hrănești corpul cu alimente bune, creierul tău va primi aceeași bunătate. Cele două sunt legate între ele, vă amintiți?

7. Să-ți permiți să te gândești prea mult

Adesea credem că avem pur și simplu obiceiul de a „gândi prea mult” și lăsăm lucrurile așa. Dar mintea ta nu poate aluneca într-o zonă de supra-gândire fără permisiunea ta.

Te-ai gândit vreodată că ai putea fi predispus la gândire excesivă pentru că îi permiți să se întâmple?

Gândirea excesivă este pur și simplu un alt termen pentru îngrijorare. Aceasta vă determină să vă adânciți prea mult în gânduri care ar fi mai bine să fie lăsate deoparte.

Gândirea excesivă este modul în care mintea ta încearcă să obțină controlul asupra unor lucruri care, de fapt, nu se află sub controlul tău, iar acest lucru duce doar la stres și copleșire.

Pentru o mai bună sănătate mintală, puneți un capac peste gândurile voastre galopante și nu vă mai dați voie să vă gândiți prea mult. Viața ta va fi mai ușoară și mai liniștită în acest fel.

8. Nu te ții de obiceiurile tale bune

Cu toții avem anumite obiceiuri personale care ne fac viața mai bună. Pentru mine, este vorba de rutina de dimineață și de cititul la culcare, două obiceiuri importante fără de care nu mă pot lipsi.

Dar sunt zile în care nu reușesc să mă țin de aceste ritualuri și, ca urmare, sănătatea mea mintală se deteriorează.

Este important să vă păstrați obiceiurile care vă fixează și vă aduc satisfacție.

Dacă vă schimbați mereu rutina și renunțați la obiceiurile bune, vă îndepărtați și punctele de stabilizare a minții.

Așadar, oricare ar fi acele obiceiuri care te fac să te simți ca o femeie minune, ține-te de ele și fă-le cu regularitate.

Chiar și atunci când lucrurile nu merg atât de bine, atâta timp cât ai obiceiurile tale bune la care să te întorci acasă, vei fi mai mult decât bine.

9. A fi prea ocupat

Unul dintre cele mai proaste obiceiuri care îți afectează sănătatea mintală este acela de a fi ocupat tot timpul. Acum, știu că, pentru unii dintre voi, o rutină ocupată nu este o alegere și chiar vă faceți binele.

Dar știu că a fost un moment în viața mea când aș fi putut să încetinesc și să renunț la unele dintre obiectivele mele (care nici măcar nu mi-au dat ceva în schimb, surpriză, surpriză.)

Văd atât de mulți oameni în jurul meu care se grăbesc și sunt stresați să facă totul pentru că doar asta știu să facă.

Deși adevărul este că poți alege oricând să fii relaxat și să te concentrezi pe ceea ce contează.

Nu încercați să vă umpleți farfuria cu mai mult decât puteți mânca. Nu veți sfârși decât cu un corp obosit și o minte epuizată.

10. Perfecționismul

Ah, gândacul temut numit perfecționism.

La un moment dat, cu toții suntem mușcați de ea, dar, ca persoană care caută să își îmbunătățească starea generală de bine, este de datoria ta să o scuturi din sistem.

Perfecționismul creează o mentalitate de tipul „totul sau nimic”.

Te face să-ți stabilești standarde nerealiste, iar când nu reușești să le îndeplinești, ajungi să te simți prost în pielea ta.

Dorința de a fi perfect este de înțeles, dar nu până la un punct în care această nevoie să conducă fiecare decizie din viața ta.

S-ar putea să vă împiedice să începeți, să renunțați prea devreme sau chiar să nu vă țineți de obiectivele care nu au niciun scop în spatele lor.

Dar mai mult decât creșterea ta, sănătatea ta mentală are de suferit din această cauză.

În loc să încerci să fii un perfecționist, permite-ți să fii un om. Asta te va duce mult și departe în viață.

11. Cicluri neregulate de somn

Dacă aș putea să-ți dau cel mai important sfat din această postare, ar fi să-ți rezolvi ciclurile de somn.

Tiparele de somn neregulate pot duce la lene, iritare și schimbări de dispoziție, lucruri de care mintea ta ar fi mai bine să se lipsească.

Mergeți la culcare la o oră fixă, nu mai dormiți până târziu și asigurați-vă că dormiți 7-8 ore în fiecare noapte.

Corpul și mintea ta merită o perioadă fixă de timp în fiecare zi pentru a dormi, a se odihni și a se reîncărca.

Fără un somn bun, nu este posibil ca sănătatea ta mentală să înflorească la capacitate maximă. La urma urmei, somnul este cea mai bună meditație.

Renunță la aceste obiceiuri pentru o sănătate mentală mai bună

Unele lucruri în viață nu pot fi controlate de noi. Nu ne putem salva de la durere, de a fi răniți sau de a trăi toate situațiile dificile care sunt menite să ne învețe lecții importante.

Dar, în viața de zi cu zi, ar trebui să faci întotdeauna ceea ce este mai bine pentru bunăstarea ta, iar acest lucru include eliminarea tuturor obiceiurilor care îți afectează negativ sănătatea mintală.

Așadar, asumă-ți responsabilitatea și lucrează cu blândețe pentru a te îndepărta de lucrurile care te împiedică să fii fericit.

Îți doresc toată pozitivitatea din lume, pe care o meriți.