11 moduri de a trece printr-o zi proastă pentru sănătatea mintală

Ce este o zi proastă pentru sănătatea mintală? Ei bine, aveți vreodată zile care vi se par imposibil de depășit?

În cazul în care energia ta este scăzută, nimic nu merge conform planului și orice lucru mărunt te irită la culme?

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a trece peste o zi proastă din punct de vedere al sănătății mentale.

11 moduri de a trece printr-o zi proastă de sănătate mintală

Atunci când te lupți zilnic cu lucruri precum anxietatea și/sau depresia, vei avea zile în care nu te vei simți suficient de puternic din punct de vedere mental pentru a le combate.

În unele zile vor câștiga și asta este în regulă.

Știu că eu mă simt în vârful lumii într-o zi, iar în următoarea mă voi închide și mă voi întreba ce naiba este în neregulă cu mine. Nimic din jurul meu nu va fi de fapt în neregulă, dar gândurile mele mă conving de contrariu.

Pur și simplu nu mă simt cel mai bine, indiferent de cât de multe medicamente iau, cât de multă atenție practic sau cât de mult fac exerciții fizice.

Asta pentru că, în unele zile, depresia mea nu este dispusă să vadă partea bună a lucrurilor. Vrea să mă țină la pământ, iar atunci îmi dau seama că este o zi proastă din punct de vedere al sănătății mintale.

Îmi place să fac o comparație cu un braț rupt. Puteți face toate lucrurile corecte, cum ar fi fizioterapia și odihna. Dar, la sfârșitul zilei, brațul tău este tot rupt și are nevoie de timp pentru a se vindeca singur.

Nu spun că creierul tău este stricat, dar depresia și anxietatea nu sunt întotdeauna ușor de gestionat. Vei avea momente în care nu te vei simți atât de bine. Totuși, asta nu înseamnă că ceva este în neregulă cu tine.

Ceea ce vreau să știi este că atunci când alegi să te ocupi de sănătatea ta mentală, te angajezi pe termen lung.

11 moduri de a trece printr-o zi proastă de sănătate mintală

Nu există o soluție rapidă și ușoară pentru anxietate sau depresie. În unele zile veți face pași uriași în călătoria dvs., iar în altele veți avea senzația că ați dat înapoi.

Nu uitați că aici există un terapeut certificat care vă stă la dispoziție pentru a vă vorbi sau a vă trimite mesaje în orice moment.

1. Acceptarea practicii

Când începi să realizezi că astăzi nu este ziua ta, un lucru pe care îl poți face este să te antrenezi să accepți acest lucru.

Spuneți-vă: „Evident, ziua de astăzi nu merge chiar așa cum am plănuit. Creierul meu nu vrea să lucreze cu mine, iar asta este în regulă. Pot să fiu blând cu mine astăzi și să sper că mâine va fi o zi mai bună.”

Acceptarea te ajută să ajungi la un acord cu creierul tău. Opriți rezistența care vă spune că ar trebui să fiți mai fericit decât sunteți.

Acesta este un mod de a practica atenția în viața de zi cu zi. Mindfulness vă încetinește gândurile care se precipită și vă permite să fiți în momentul prezent. Acceptând lucrurile pe care nu le puteți schimba și reducând anxietatea în acest proces.

Nu uitați să descărcați activitățile gratuite de mindfulness, astfel încât să vă puteți întoarce rapid la o zi mai bună!

2. Renunță la propria judecată

Într-o zi proastă din punct de vedere al sănătății mentale, doriți să evitați să vă simțiți mai rău decât este necesar.

Este foarte frustrant atunci când mintea ta nu vrea să lucreze cu tine, crede-mă că știu. Dar, de asemenea, nu prea ai ce să faci în această situație.

În schimb, puteți înceta să vă spuneți „Sunt un eșec pentru că nu sunt capabil să-mi controlez anxietatea/depresia în acest moment”.

Nu te mai face să te simți mai rău! Conversația de sine într-o zi proastă din punct de vedere al sănătății mintale este atât de importantă pentru a vă ajuta să vă reveniți pe drumul cel bun.

Opriți judecata. Nu te jigni și nu te simți frustrat pentru că nu te îmbunătățești. Iartă-te și ai răbdare cu acest proces.

3. Continuați să acționați și încercați să nu vă îmbufnați

Când am o zi proastă sau o săptămână proastă, vreau să evit totul în ziua mea liberă. Am închis jaluzelele și am stat în pat toată ziua.

Acest lucru este în regulă pentru o mică parte a zilei, dar nu pentru TOATĂ ziua.

Ori de câte ori o fac pentru întreaga zi, mă simt groaznic. Ca și cum aș fi cedat depresiei mele și i-am dat exact ceea ce își dorea… izolare și negativitate.

  • Nu vă lăsați pradă mentalității actuale. Încercați să acționați chiar dacă nu vă simțiți în stare.

Practicați lucruri care știți că vă vor ajuta. Îmi curăț casa în profunzime pentru că, atunci când lucrurile sunt curate, mă simt mult mai bine. Sau ascultați o muzică bună pentru a vă elibera tensiunea.

4. Fă un antrenament rapid de 8 minute

Există o mulțime de antrenamente rapide în zilele noastre pe care le puteți face în mai puțin de 10 minute.

Beneficiul acestui lucru este că, mai târziu în cursul zilei, vă puteți spune „Am făcut sport astăzi!”.

De asemenea, îți îmbunătățește starea de spirit la nivel subconștient. Nu uitați, acceptați că astăzi nu este cea mai bună zi a dvs. Nu trebuie să vă provocați prea mult, iar un antrenament rapid vă asigură totuși că practicați autoîngrijirea chiar și în cele mai proaste zile.

5. Gătește-ți mâncarea preferată

Gătitul aduce multă pace. Dacă îți face plăcere, asta este.

Dacă nu este ceva ce vă place să faceți, puteți sări peste acest pas. Eu personal nu am multă energie pentru a găti, dar când o fac, îmi place foarte mult.

Creativitatea pe care o implică vă poate ajuta să vă inspirați. Iar atunci când te răsfeți cu mâncarea ta preferată, este o formă excelentă de autoîngrijire.

Aveți vreodată zile proaste din punct de vedere mental, în care aveți impresia că nimic nu merge bine în viața voastră? Aflați ce trebuie să faceți în zilele de sănătate mintală proastă. Aceste 11 sfaturi vă vor ajuta să rămâneți sănătoși și pozitivi în timpul celor mai grele momente din viața dumneavoastră.

6. Descarcă-te la un prieten apropiat

În zilele tale proaste, spune-i celui mai apropiat prieten ce se întâmplă. Comunicarea a ceea ce simțiți vă va ajuta cu siguranță să vă simțiți mai bine. Suprimarea sentimentelor nu face decât să înrăutățească situația.

Atunci când nu-i dai drumul, poți chiar să începi să crezi că exagerezi sau că ceea ce simți nu contează. Dacă nu aveți pe cineva disponibil în momentul în care aveți nevoie, o altă opțiune bună este să vă scrieți gândurile într-un jurnal.

Acest lucru te ajută să ajungi la un punct în care gândurile tale nu mai sunt atât de copleșitoare în capul tău și încep să aibă mai mult sens odată ce le pui pe hârtie.

7. Fă o baie fierbinte înainte de a te culca

Întotdeauna am crezut că oamenii care îți spun să faci baie sunt o soluție ușoară. De exemplu, „Fă o baie și toate problemele tale vor dispărea!”.

Doar ca să știi, asta nu se va întâmpla. Cu toate acestea, vă va ajuta să vă relaxați și este o modalitate excelentă de a vă pune pe primul loc.

Băile fierbinți sunt o soluție pentru mine la ora 20:00 într-o vineri seara. Împreună cu niște lumânări și muzică liniștită, mă simt ca și cum aș fi răsfățată.

Dacă ești o persoană foarte sensibilă, ca mine, atunci o baie fierbinte te poate ajuta să te eliberezi de o mulțime de supraîncărcări acumulate.

Stingeți luminile și păstrați muzica calmă și liniștită. Asigurați-vă că ceilalți oameni din casă sunt ocupați cu alte lucruri și folosiți acest timp pentru a vă reseta.

8. Mergeți la o plimbare

Din nou, nu spun acest lucru doar de dragul de a o face. Funcționează pentru mine și cred că poate funcționa și pentru tine.

Am doi câini, așa că trebuie să ies la o plimbare lungă cel puțin o dată pe zi, de dragul lor. Când ratez o plimbare, știu asta. De fapt, aceasta poate fi cauza unei zile proaste pentru sănătatea mea mentală. Nu numai că mă simt vinovată că nu-mi plimb câinii, dar nu mă simt la fel de energizată.

O plimbare în natură este atât de benefică pentru oricine are probleme de sănătate mintală. Sunetele pe care le auziți și soarele pe piele sunt exact ceea ce are nevoie corpul dumneavoastră zilnic. Atunci când corpul tău este fericit, mintea ta devine și ea fericită.

Faceți cercetări despre locurile bune pentru a face o drumeție în apropierea locului în care locuiți. Mie nu-mi place să mă plimb pe lângă drumuri aglomerate, pentru că sunt zgomotoase și mă stresează.

Aflați-vă preferințele personale pentru o plimbare și începeți să o faceți doar 10 minute pe zi. După ce faceți asta, notați cum vă simțiți. Poți chiar să folosești un dispozitiv de urmărire a stării de spirit zilnice pentru a vedea dacă funcționează pentru tine.

Dacă vă înscrieți pentru caietul meu de lucru gratuit de bunăstare mentală, există un tracker de dispoziție imprimabil acolo pe care îl puteți folosi!

9. Creați un set de instrumente pentru sănătatea mintală

A fi pregătit pentru ce e mai rău poate fi de ajutor în multe feluri. Când ești supărat și nemotivat, este greu să gândești rațional și să-ți amintești lucrurile bune din viața ta.

De aceea, crearea unui set de instrumente de sănătate mintală este perfectă pentru o zi proastă de sănătate mintală. Este ceva ce puteți crea astăzi folosind ideile din această postare, iar aici este o listă cu alte lucruri pe care le puteți adăuga la ea:

  1. Creați o listă de redare a melodiilor dvs. preferate
  2. Folosiți aceste îndemnuri de jurnal pentru a scrie în jurnalul dvs.
  3. Mănâncă aceste alimente pentru a-ți îmbunătăți mentalitatea
  4. Practicați aceste exerciții de meditație de 5 minute
  5. Adaugă aceste cărți pe lista de lectură pentru sănătatea ta mintală
  6. Petreceți timp în preajma animalelor
  7. Citiți citate inspiratoare
  8. Încercați una dintre aceste pături ponderate pentru a vă ajuta cu anxietatea

10. Luați o pauză și găsiți puțină inspirație

Când ești stresat, intri în modul de supraviețuire. Asta înseamnă să faci minimul necesar pentru a te descurca. Acesta constă în a mânca și a dormi și în lucrurile pe care trebuie să le faci, cum ar fi munca și școala.

Nu există suficient spațiu în viața ta pentru a te bucura de lucruri atunci când ești în modul de supraviețuire. Dar, atunci când ai o zi proastă din punct de vedere al sănătății mentale, este bine să iei o pauză și să te concentrezi pe găsirea din nou a inspirației.

Fă un pas înapoi și gândește-te la ce lucruri te entuziasmează. Ce vă motivează să vă treziți dimineața? Dacă nu vă puteți gândi la nimic în acest moment, încercați să vă luați o după-amiază liberă și să găsiți ceva.

Gândiți-vă la lucrurile pe care vă place să le faceți în timpul liber sau la ceea ce obișnuiați să faceți atunci când nu vă simțeați atât de anxios. Poate că era să te plimbi cu bicicleta sau să mergi la un curs de olărit.

  • Orice ar fi, începeți să faceți cercetări și încercați să vă organizați programul pentru a vă da seama cum să adăugați mai multe lucruri inspirate în viața dumneavoastră.

Când ești inspirat, începi să aprinzi acea scânteie în tine. Scânteia care are nevoie de atenție constantă, altfel se va stinge.

De fiecare dată când scânteia se stinge, îți pierzi motivația și te întrebi care este scopul tău în viață. Este esențial pentru sănătatea ta mentală să continui să te inspiri pentru a merge înainte.

11. Discutați cu un profesionist

Întotdeauna este bine să discutați cu un profesionist dacă nu reușiți să vă eliberați de sentimentele de anxietate și depresie.

Acesta este un ghid pentru persoanele care sunt capabile să își gestioneze sănătatea mintală în cea mai mare parte a timpului, doar că au anumite zile în care au nevoie de puțin ajutor.

Dacă vă aflați într-un punct în care gândurile anxioase sau depresive vă acaparează viața, discuția cu un profesionist vă poate ajuta să vă întoarceți pe drumul cel bun și să vă simțiți mai bine.

11 moduri de a trece printr-o zi proastă de sănătate mintală – Concluzie

Sper ca aceste lucruri să vă ajute în viitor, pentru orice zile proaste de sănătate mintală pe care le aveți. Fiecare persoană este diferită în ceea ce privește modul în care gestionează stresul și zilele proaste, de aceea am vrut să vă ofer o varietate de opțiuni.