11 moduri de a deveni cea mai bună versiune a ta

 

Nu există o singură formulă sau metodă atunci când vine vorba de crearea celui mai bun „tu” absolut posibil. Cu toate acestea, abilitatea ta de a crea cea mai bună versiune a ta începe de la aceeași sursă: din interiorul tău. Te naști cu abilitatea de a fi o versiune mai bună a ta în fiecare zi. Odată ce accepți că ai puterea de a te schimba, ești gata să începi să creezi un tu de succes și uimitor.

Fiecare dintre următoarele sfaturi, trucuri și subiecte de auto-îmbunătățire pot fi ajustate pentru a se referi la viața ta, cine ești ca persoană și tipul de auto-îmbunătățire pe care îl cauți. Cu toate acestea, pentru a găsi cu succes motivația și pentru a-ți trăi viața la potențialul său maxim, semnificația și mesajul care stau la baza fiecărui subiect nu pot fi manipulate.

1. Asumă-ți responsabilitatea pentru tine

Uită-te la tine. Reflectați la cine sunteți.

  • Ce fel de lucruri îți place să faci?
  • Ce fel de mâncare mănânci?
  • Cu ce fel de oameni îți petreci timpul?
  • Ce decizii de viață ai luat?
  • Ai luat aceste decizii rapid sau ai ezitat, ai discutat cu o jumătate de duzină de oameni, te-ai gândit mai mult și apoi ai decis ce să faci?

Aceste întrebări sunt o reflectare directă a persoanei care ai devenit. Cu toate acestea, acum 20 sau 30 de ani, ați fi răspuns la întrebări în același mod? Sunt șanse ca răspunsurile tale să se fi schimbat cel puțin într-o oarecare măsură. Este important să accepți că te schimbi și crești pentru totdeauna. Mâncați alimente diferite, purtați haine diferite, întâlniți oameni diferiți, vă faceți prieteni, pierdeți prieteni și luați decizii nesfârșite de viață care nu vă afectează întotdeauna doar pe voi. Asta e viața.
Important este să îți asumi responsabilitatea pentru acele decizii pe care le iei, indiferent pe cine afectează. Sunteți la fel de importanți ca toate celelalte ființe umane și meritați același respect și onestitate ca oricine altcineva.

Indiferent de deciziile pe care le luați, acestea sunt rezultatul a ceea ce ați făcut pentru a ajunge la acel punct de decizie. Prin urmare, atunci când te afli într-o situație care fie nu i-ar face mândri pe părinții tăi, fie una care nu este ideală, recunoaște-ți greșelile și asumă-ți responsabilitatea pentru ele. Odată ce accepți responsabilitatea, o greutate uriașă va fi luată de pe umerii tăi. Învinovățirea lumii și a oricui în afară de tine pentru problemele tale nu îți va rezolva niciodată problemele. Asumându-ți vina și responsabilitatea pentru acțiunile tale, vei învăța să creezi iubire necondiționată pentru tine și să devii o versiune mai bună a cine ești în călătoria ta de dezvoltare personală.

2. Fii prezent în fiecare moment

Indiferent dacă vă petreceți ziua cu familia, faceți voluntariat la un eveniment caritabil local, luați mese la un restaurant din apropiere sau stați la birou și efectuați apeluri de vânzări, fiți acolo complet. Ați fost puși pe această planetă pentru a vă conecta și a vă împărtăși talentele cu cei din jurul vostru. Nefiind prezenți, nu vă împărtășiți darul.

Ori de câte ori observați că sunteți distras de alte gânduri în timpul unei activități – lista de sarcini, telefonul, următorul eveniment din programul dvs. – încurajați-vă atenția înapoi la momentul în care vă aflați. Acest lucru poate fi valabil ori de câte ori descoperi că mintea ta rătăcește sau oricând atenția ta a alunecat în afara momentului prezent.

3. Învață-ți creierul

Creierul tău este cel care controlează tot ceea ce faci. Indiferent dacă este conștient sau subconștient, creierul tău are roata. Când te judeci negativ pe tine (sau pe altcineva) cu privire la felul în care arăți, nu crezi că ești capabil să atingi un obiectiv sau nu crezi că ești drăguță, slabă sau suficient de bună pentru tipul sau fata ta de vis, creierul tău vorbește.

Elimină auto-vorbirea negativă din viața ta! Opriți comutatorul negativ, de judecată, răutăcios și pesimist. Activați pozitivitatea și optimismul.

La fel cum ți-ai învățat creierul să citească în școala primară, să conducă în liceu, să se înghesuie pentru un test la facultate și să facă față stresului vieții de zi cu zi, ești capabil să-ți înveți creierul să gândească pozitiv despre tine și despre ceilalți. Dacă repeți o activitate, o rețetă sau un cântec de suficiente ori, îl vei memora și va deveni parte din memoria ta. Aceeași repetiție este necesară pentru a vă schimba obiceiurile proaste și pentru a vă îmbunătăți vorbirea de sine.

Indiferent de ceea ce vă puneți jos, inversați-l și repetați gândul pozitiv pentru voi înșivă. Din nou și din nou. Spune-ți în mod repetat că ești frumoasă și că meriți tipul (sau gala) viselor tale. Spune-ți în mod repetat că ești capabil să atingi un obiectiv provocator. Din nou și din nou. Nu-ți da nici o slăbiciune. Meriți lumea și lumea te merită la potențialul tău maxim. Nu te strădui pentru nimic mai puțin decât succesul și, desigur, cea mai bună versiune a ta.

4. Iartă

Agățarea de problemele, argumentele și greșelile trecutului te împiedică să prosperi și să devii cea mai bună versiune a ta, ca să nu mai vorbim de crearea unei sănătăți mintale precare. În momentul în care ierți și lași negativitatea să plece, ești liber. S-ar putea să nu fii liber imediat, dar ești cu un pas mai aproape de creșterea personală și fericire. Nu va mai trebui să îndurați acea durere. Fără această durere, ești capabil să-ți investești timpul și energia în aspectele pozitive ale vieții tale (succesul tău) și să devii cea mai bună și autentică versiune a ta care poți fi.

5. Riscați

Chiar dacă viața poate fi înfricoșătoare sau intimidantă, trebuie să încetezi să te temi și să mergi doar pentru asta. Fie va funcționa, fie nu. S-ar putea să fiți surprinși de rezultat. Dacă decideți să nu aplicați niciodată la locul de muncă de vis, să nu faceți niciodată o ofertă pentru casa dvs. de vis, să nu rezervați niciodată un zbor către o vacanță de vis sau să nu vă întrebați niciodată fata (sau tipul) de vis, nu veți ști niciodată ce ar putea fi.

Există un motiv pentru care prietenii și familia sunt în viața ta. Când lucrurile nu funcționează așa cum speri, ele sunt acolo pentru a te prinde, sprijini și apoi te împinge din zona ta de confort la următorul nivel de decizii de cucerire a fricii. Când îți asumi riscul fricii în zona ta de confort, ești pe cale să devii cea mai bună versiune a ta.

6. Fii sincer

A fi sincer cu tine însuți și cu ceilalți te va duce mult mai departe decât înșelând și mințindu-ți drumul prin viață. Chiar dacă ești singurul care știe că ai mințit, trebuie să trăiești cu minciunile tale. Viața ta ar fi mai ușoară dacă ai fi sincer de la început. Acest subiect se leagă strâns de cel privind asumarea responsabilității pentru tine însuți.

Stabiliți obiective oneste. Nu fi nerealist. Nu te pregăti pentru eșec și dezamăgire. Începeți cu pași mici și construiți-vă. Muncește puțin mai mult în fiecare zi și vei învăța în timp că ești capabil să fii sincer cu tine însuți.

7. Prioritizează

Alegeți oameni, activități și lucruri care vă fac fericiți. Scapă de restul.

Nimic nu este o pierdere mai mare de timp decât să petreci timp cu oamenii sau cu lucruri care te fac nefericit. Viața este prea scurtă pentru a fi prins în drame, decizii proaste și zile nefericite. Timpul tău este important și este esențial să-l delegi eficient. Asigurați-vă că vă acordați ceva „timp pentru mine”. Aceasta poate însemna:

  • Dormitul într-o oră suplimentară
  • Practicarea yoga
  • Trezirea devreme și meditația
  • Bea cafea în timp ce urmărești știrile de dimineață

Orice ar fi, găsește-ți mojo-ul și nu-l lăsa niciodată să plece!
Când îți dai seama că nu ești fericit să faci ceva sau că meriți să-ți folosești mai bine timpul, renunță la orice te face să te simți așa. Nu-ți mai pierde timpul și începe să-ți trăiești viața la maxim.

8. Spune „Da” vieții

Când vă confruntați cu o oportunitate uimitoare, mergeți la ea! Dacă sunteți o persoană matinală, nu mai așteptați cel mai bun prieten al dvs. căruia îi place să doarmă și mergeți la sala de sport pentru clasa de spin 5:00 a.m. Sau, dacă ești o persoană nocturnă, nu mai alege să mergi la concerte cu prietenii tăi care adorm la ora 8:00. Nu mai aștepta ca alți oameni să spună „Da” vieții cu tine și începe să-ți trăiești propria viață. Odată ce te hotărăști să alegi viața, vei deveni TU cine ești menit să fii. Fii minunat și încântă-te să creezi următorul capitol al poveștii tale de viață!

9. Aveți echilibru

La fel ca totul în viață, luați toate lucrurile cu moderație. Dacă ai dat cu piciorul în fund la o clasă de antrenament ucigașă și simți că meriți să te răsfeți, mergi mai departe și tratează-te! Dacă ați lucrat o zi lungă la birou, mergeți acasă și petreceți timp cu familia și bucurați-vă de activități care nu au legătură cu munca. Nu deveni prea absorbit și investește-ți tot timpul într-un singur lucru. De-a lungul timpului, veți pierde echilibrul și puteți pierde relațiile și conexiunile cu oamenii. Păstrați legătura cu cei dragi și petreceți timp de calitate (fiți prezenți) cu ei.

10. Fii recunoscător pentru această viață uimitoare

Aruncă o privire în jurul tău. Stați într-o cafenea, derulând acest articol? Sau ești la masa din bucătărie? Sau întins în pat? Oriunde te-ai afla, exact în această secundă este un loc bun pentru a fi. Viața este atât de uimitoare și noi, ca oameni, suntem norocoși să facem parte din ea. Simțiți recunoștință, exprimați-o și fiți recunoscători pentru fiecare zi care vă este dată.

11. Iubește-te

Călătoria spre a deveni cea mai bună versiune a ta poate implica unele subiecte sensibile și este posibil să trebuiască să depășești unele obiceiuri proaste pe care ai prefera să le lași măturate sub covor. De-a lungul drumului, practicați compasiunea de sine și iubirea de sine pentru cine sunteți – negii și toate celelalte. După cum a spus cu înțelepciune Dr. Seuss, „Nu este nimeni în viață care să fie Tu mai bun decât Tine.” Și ceea ce te face TU, implică toate avantajele, precum și provocările.

Nu te mai lupta cu cine ești și cu ceea ce ai devenit și iubește-te așa cum ești. Acest tip de iubire de sine nu va face decât să-ți susțină procesul de a deveni cea mai bună versiune a ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *