11 lucruri pe care ar trebui să le lași în trecut

S-ar putea să nu fiți mândri de toate lucrurile pe care le-ați făcut în trecut, dar nu-i nimic. Trecutul nu este astăzi.

Iată 11 lucruri pe care să le lași în urmă și să te dezvolți dincolo de ele:

Să-i lași pe alții să îți scrie povestea vieții. – Ai putea să-ți petreci întreaga viață îngrijorându-te de ceea ce cred ceilalți despre tine sau de ceea ce își doresc pentru tine, dar asta nu te va duce prea departe. Dacă nu preiei controlul și nu-ți proiectezi propriul plan de viață, ai șanse să te încadrezi în planul altcuiva. Și ghici ce au planificat ei pentru tine? NU MULT!

Teama de a face greșeli. – Greșelile din trecut ar trebui să te învețe să îți creezi un viitor minunat; nu să te facă să te temi de el. Să îți fie mai puțin frică de a face mizerie în viața ta. Pentru că, de multe ori, cele mai mari realizări și cele mai frumoase creații ale noastre urcă din emoțiile pe care le trăim, lecțiile pe care le învățăm și mizeriile pe care le facem pe parcurs. Întrebați un poet, un artist, un compozitor, un îndrăgostit sau un părinte; pe termen lung, lucrurile rareori ies așa cum au fost planificate, doar că sunt mai bune decât ți-ai imaginat vreodată.

Credința că „perfect” înseamnă același lucru pentru toată lumea. – Oamenii perfecți au cicatrici pe față și un ten perfect. Oamenii perfecți au părul lung și șaten la 60 de ani și părul scurt și cărunt la 35. Oamenii perfecți poartă peruci. Oamenii perfecți fac sex cu bărbați, femei, cu amândoi sau cu niciunul. Oamenii perfecți abia văd peste tejgheaua de la magazinul alimentar și uneori se lovesc la cap în vârful ușilor. Oamenii perfecți au talia infinită ca mărime și geometrie.Oamenii perfecți au tonuri ale pielii la fel de deschise ca înghețata de vanilie și la fel de bogate în ciocolată neagră. Oamenii perfecți provin din toate colțurile acestei frumoase planete și pot fi văzuți peste tot – chiar și în oglindă. Da! Așa este! Perfect este modul în care ne naștem. Perfect este modul în care suntem acum. Perfect este exclusiv unic. Toți suntem perfecți așa cum suntem.

Gândirea negativă. – Dacă există un lucru de care sunt sigură, este că gândirea noastră poate sta în calea fericirii noastre. Gândurile noastre sunt cele care dictează cu adevărat modul în care ne simțim, așa că de ce să nu alegi gânduri care te fac să te simți extraordinar? Cu cât îți lauzi și îți sărbătorești mai mult viața, cu atât mai mult există în viață de sărbătorit. Poți alege să faci din restul vieții tale cea mai bună din viața ta.

Să faci ceva doar pentru că așa fac alții. – Acordă-ți permisiunea de a te îndepărta imediat de orice lucru care îți dă vibrații negative. Nu este nevoie să explici sau să dai sens. Ai încredere doar în ceea ce simți. Nu lua o decizie bazându-te doar pe popularitate. Doar pentru că alți oameni o fac nu înseamnă că este cea mai bună alegere pentru tine.

Nu-ți urmezi intuiția. – Într-o zi, viața ta îți va trece prin fața ochilor; asigură-te că merită să o privești. Oprește-te și gândește-te la asta. Gândește-te cu adevărat. Ce vrei cu adevărat să faci cu viața ta? Uită ce crezi că ar trebui să faci. Ce te excită? Ce ți se pare imposibil? Fii sincer cu tine însuți. Răspunsurile tale nu trebuie să impresioneze pe nimeni în afară de tine.

Amânarea obiectivelor și pasiunilor tale. – Diferența dintre ceea ce ești și ceea ce vrei să fii este ceea ce faci. Da, va durea. Va dura timp. Va fi nevoie de dedicare. Va fi nevoie de voință. Va trebui să iei decizii sănătoase. Va fi nevoie de sacrificii.Va trebui să-ți forțezi mintea și corpul la maximum. Vor exista tentații. Dar, îți promit, când îți vei atinge obiectivul, va merita. Și nu uita, nimic din ceea ce te pasionează nu este o pierdere de timp, indiferent cum se va întâmpla.

Credința că eșecul este opusul succesului. – Eșecul nu este opusul succesului, ci face parte din succes. Eșecul devine succes atunci când învățăm din el. Dacă îți schimbi modul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă. În loc să te uiți la ceea ce lipsește și la cât de departe mai ai de parcurs, concentrează-te pe ceea ce este prezent și pe cât de departe ai ajuns.

Arată o lipsă de respect. – Uneori trebuie să respecți sentimentele unei alte persoane chiar dacă nu înseamnă nimic pentru tine, pentru că gestul tău ar putea însemna totul pentru ea. Și nu uita că, în lume, ceea ce se învârte se întoarce. Primești respect atunci când oferi respect. Așa că tratează pe toată lumea cu bunătate și respect, chiar și pe cei care sunt nepoliticoși cu tine – nu pentru că sunt drăguți, ci pentru că tu ești.

Oameni care vor ca tu să fii altcineva. – Uneori devenim mai puternici atunci când cineva ne eliberează, iar alteori devenim și mai puternici atunci când lăsăm pe cineva să plece. Nu uita, ești prea fabulos pentru a te integra. Este mai bine să fii urât pentru ceea ce ești decât iubit pentru ceea ce nu ești. Nu schimba niciodată cine ești. Fii tu însuți. Oamenii te vor iubi pentru asta, iar dacă nu, lasă-i să plece.

Oameni care sunt deja plecați. – Nu există relații eșuate, pentru că fiecare persoană din viața ta are o lecție de predat. Uneori, pur și simplu, depășești oamenii. Nu încerca să repari ceea ce nu se poate repara, acceptă și mergi mai departe. Când cineva te părăsește, este important să te eliberezi emoțional de el. Și să știi că nu este un sfârșit – este un nou început. Înseamnă doar că rolul lui în povestea ta s-a încheiat. Povestea ta va continua.