11 lucruri care îi fac fericiți pe introvertiți

Modul în care introvertiții își duc viața poate părea derutant pentru extrovertiții lumii.

Oamenii se întreabă adesea „de ce sunt atât de tăcuți” sau „probabil că nu le place nimeni”. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste gânduri nu este un mod precis de a descrie un introvertit.

În timp ce mintea, inima și sufletul unui introvertit diferă puternic de cele ale unui extravertit, este nevoie doar de puțină educație și înțelegere pentru a vedea ce iubesc introvertiții. În acest articol, vă vom explica exact asta.

La final, vei înțelege mai bine lucrurile pe care le iubesc introvertiții.

1. Conversație profundă

A vorbi cu cineva poate consuma multă energie, indiferent cu cine este vorba. Dacă un introvertit are de gând să poarte o conversație, vrea să profite la maximum de ea imediat.

Discuțiile mărunte nu sunt prietenele introvertiților. Nu oferă niciun fel de hrană, pare neautentică și creează o pierdere de timp pentru cei mai puțin extrovertiți dintre noi.

În loc să purtați o conversație de suprafață, angajați o discuție profundă. Un lucru pe care introvertiții îl adoră este să își folosească mintea pentru a înțelege sensuri mai profunde. De exemplu, întrebați-le părerea despre un subiect controversat în loc de un „ce mai faci” tipic.

Ca urmare, introvertiții vor găsi interacțiunea mult mai satisfăcătoare.

2. Singurătate

Trăim într-o cultură și o societate în care se face multă agitație. Suntem mereu în mișcare, interacționăm cu străinii și ne aflăm în locuri aglomerate, cum ar fi metroul la orele de vârf. Toată lumea are nevoie de o formă de recompensă după o zi lungă.

În timp ce vedeți un introvertit care se implică cu ceilalți, ceea ce nu vedeți este faptul că se epuizează încet pe măsură ce trece ziua. O recompensă pentru un introvertit este singurătatea. Un spațiu departe de tot zgomotul și de afaceri. Un loc unde pot exista în pace, fără întreruperi.

Oferiți-i unui introvertit acest lucru atunci când are nevoie și va fi mai fericit.

3. Timp de reîncărcare

Principala diferență între introvertiți și extrovertiți este modul în care aceștia câștigă și pierd energie. Extrovertiții câștigă energie fiind în preajma altora. Le place să fie în grupuri și sunt mai predispuși să inițieze interacțiunea și iubesc petrecerile. Atunci când sunt singuri prea mult timp, încep să se simtă epuizați.

Asta nu înseamnă că introvertiții nu fac asta pentru a se distra. Dar, după un anumit timp, aceste activități vor epuiza semnificativ un introvertit. În timp ce aceste activități sunt distractive, introvertiții se vor bucura de faptul că vor avea ceva timp pentru a se reîncărca pentru următoarea ieșire socială. La fel ca o mașină fără baterie, un introvertit care nu are timp de reîncărcare nu poate funcționa la maxim.

4. Permiterea tăcerii

În cadrul potrivit, te vei simți foarte bine cu un introvertit. Sunt super extrovertiți, vorbăreți și într-o dispoziție excelentă; îți place fiecare minut, la fel și lor.

Dacă, la un moment dat, lucrurile încep să devină tăcute, permiteți acest lucru. Este ceva ce le face plăcere. Și doar pentru că le place tăcerea nu înseamnă că trebuie să fie ciudată. Tăcerea nu înseamnă că introvertitul a devenit dezinteresat de prezența ta sau de timpul petrecut cu tine. De fapt, s-ar putea ca ei să se bucure de timpul petrecut cu tine, chiar și în tăcere.

Nu este nevoie să vă simțiți stânjenit de acest lucru. Ei sunt încă foarte confortabili în preajma ta, așa că te poți simți în continuare confortabil în liniște alături de ei.

5. Hobby-uri

Toată lumea are o activitate care îi face fericiți. Fie că este vorba de drumuri lungi cu mașina, de muzică sau de un spectacol bun. Ceea ce au oamenii ca hobby-uri personale variază în funcție de fiecare persoană în parte. Ceea ce fac introvertiții pentru distracție este să își absoarbă hobby-urile la maxim. Câteva exemple de hobby-uri în care se vor cufunda adânc includ:

– Plimbări lungi și liniștite în natură

– Obsesia unei cărți sau a unui serial TV captivant

– Scrierea gândurilor lor într-un jurnal

– Aprecierea artei la un muzeu, o galerie sau un concert

Astfel de hobby-uri le permit introvertiților să se implice, să își exploreze mintea și să privească în jurul lor. Lăsați-i să fie în elementul lor natural, ca să spunem așa.

6. Timp de gândire

Introvertiții sunt gânditori grei. Analizează o situație, gândindu-se mai degrabă la rezultatele pe termen lung decât la cele pe termen scurt.

Dacă prezentați ceva unei persoane introvertite, dați-i timp să se gândească. Ei trebuie să vină cu ceea ce consideră că este cea mai bună opțiune. Asta pentru că tot ceea ce gândesc nu se va traduce imediat în cuvinte.

Dați-le timp creierului lor să își exprime ideile sau deciziile. Gândurile grăbite îi vor face să se simtă iritați sau să spună ceva care nu ar reprezenta cea mai bună contribuție a lor.

7. Adunări mai mici

În primul rând, haideți să demontăm mitul conform căruia introvertiților nu le plac oamenii. Unii sunt persoane foarte sociabile, petrecărețe. Acestea fiind spuse, tot se epuizează rapid în aceste medii.

Dacă vor să stea cu tine și cu prietenii lor, fă-o la o scară mai mică. Vor petrece în continuare timp cu persoanele la care țin, dar cu mai puțină suprastimulare și cu mai puțini oameni care să îi epuizeze.

8. Timp de lucru neîntrerupt

Vorbind de timp de gândire, este necesar să se acorde și timp de lucru neîntrerupt.

Nu-i deranjați în mod nepoliticos în timp ce se află în zonă. Acesta este momentul în care se află în cele mai bune sau cele mai profunde gânduri ale lor. Întreruperea unui introvertit le dă peste cap fluxul de lucru și înseamnă că trebuie să își restabilească concentrarea pe care probabil au muncit din greu să o perfecționeze.

Acest lucru se aplică la muncă, la jurnal, la crearea de artă, în esență la orice.

9. Animale

Această sursă de bucurie poate că nu este adevărată pentru fiecare introvertit, dar este pentru mulți dintre ei. Fie că este vorba de un câine, o pisică sau un pește, un companion animal este uneori cel perfect. Ei nu necesită conversație și furnizează o cantitate nesfârșită de dragoste necondiționată.

Introvertiții au o natură bună și grijulie în mod natural, ceea ce îi face părinți excelenți pentru animalele de companie. Sunt cel mai fericiți atunci când au prietenul lor blănos (sau solzos) lângă ei, oferindu-le o companie liniștită și constantă.

10. Trimiterea de SMS-uri în locul apelurilor telefonice

Revenind la subiectul tăcerii, atunci când comunicați la telefon, alegeți mesajele text în locul apelurilor.

Convorbirile telefonice deschid posibilitatea de a păstra tăcerea. Chiar dacă le place tăcerea, la un moment dat ar putea deveni ciudat. Evitați acest lucru bucurându-vă de o conversație prin SMS. Anunță-ți prietenul introvertit doar când degetele tale încep să obosească.

Dacă sunați, așa cum am menționat mai devreme, acceptați tăcerea din când în când.

11. Lucrul singur

Când vine vorba de proiecte, lucrul în grup nu este plăcut pentru un introvertit.

O vor tolera dacă vor alege grupul pe baza eticii profesionale sau a legăturii personale a unei persoane. În caz contrar, nu este distractiv.

Lucrul singur îi permite unui introvertit să se concentreze exclusiv pe munca sa, fără a se baza pe altcineva pentru a o face. În mintea lor, vor avea cele mai bune rezultate lucrând independent.

În aceste circumstanțe ideale, vor exista distracții minime, iar introvertitul își va putea păstra nivelul maxim de energie.