11 activitati care iti distrug sanatatea mintala

1. O rutină de dimineață proastă

Începerea zilei cu o rutină proastă înseamnă probleme pentru sănătatea mintală.

Obiceiurile proaste de dimineață, cum ar fi graba dimineața, trezirea târzie și ignorarea nevoilor de auto-îngrijire, pot crește anxietatea, pot scurge energia și vă pot micșora productivitatea zilnică.

În zilele mele de școală, obișnuiam să fiu o minge de stres dimineața. Mă dădeam jos din pat, făceam duș în câteva minute, îmi înghițeam micul dejun și ieșeam din casă în 30 de minute.

Da, acea scenă ar putea părea strălucitoare atunci când este făcută de o șefă de fată într-un film, dar în viața reală, nu este un deliciu.

Nu trebuie să construiești rutina de dimineață „perfectă”, ci doar să renunți la toate lucrurile de dimineață care îți provoacă stres și să faci loc unor obiceiuri mai bune.

Este plăcut să te trezești la o oră bună (de preferință înainte de 8 dimineața), să respiri aer curat, să meditezi și să te antrenezi înainte de a porni să cucerești lumea (cucerirea merge mult mai ușor în acest fel, crede-mă).

Îmbrățișarea unei rutine sănătoase de dimineață nu este doar o alegere; Este cheia ta pentru o mentalitate mai strălucitoare și o viață mai echilibrată.

2. Stați în interior tot timpul

Vedeți, sunt o fată de interior căreia îi place să se ghemuiască în pat cu o carte bună și o ceașcă de ceai aburind.

Dar dacă stau prea mult în casă, mintea mea o ia razna și începe să-mi trimită semnale disperate să ies afară și să absorb niște vibrații bune din lume.

Fiind în interior pentru perioade lungi de timp vă poate oferi confort, siguranță și un mediu controlat, dar vine și cu izolare și lipsă de expunere.

Aceasta poate duce la o activitate fizică redusă, tulburări de somn, gânduri negative și febră de cabină.

Pentru a prospera și a primi gânduri pozitive, mintea ta are nevoie de prospețimea lumii exterioare și de expunerea la stimuli naturali.

Vorbesc despre înmuierea în lumina soarelui, așezarea sub un copac, ieșirea afară pentru plimbări lungi, citirea într-o cafenea confortabilă sau doar plimbarea pe stradă cu un prieten în timp ce savurați cafeaua.

Lucruri mici ca acestea sunt bune pentru sufletul tău și îți pot face mintea fericită. Cel mai bun lucru este că acestea sunt gratuite și disponibile pentru noi toți.

3. Lipsa mișcării

Când sunt blocat într-un singur loc prea mult timp, fie că este la birou sau pe canapea, starea mea de spirit tinde să scadă.

În astfel de momente, poate fi greu să-ți reamintești că mintea și corpul tău sunt interconectate.

Când nu te miști prea mult, pune un amortizor și asupra stării tale mentale.

Miscarea corpului face ca endorfinele sa curga, ceea ce stimuleaza starea de spirit si te ajuta sa gandesti mai clar.

De aceea este atât de important să fii activ pe tot parcursul zilei, fie că este vorba de acțiuni mici, cum ar fi să te ridici, să te întinzi, să faci treburi casnice sau să-ți faci timp pentru plimbări și exerciții fizice.

Purtați o bandă de fitness, lipiți un memento pe dulap pentru a fi mai activi și luați acele scări în loc să mergeți la lift (sfaturi clișeice, știu, dar ajută!)

Amintiți-vă că, atâta timp cât vă mișcați, câștigați (atât mental, cât și fizic).

4. Utilizarea excesivă a rețelelor sociale

Petrecerea prea mult timp pe social media poate duce la sentimente de inadecvare, anxietate și scăderea stimei de sine.

S-ar putea să vă comparați situația cu viața aparent perfectă a oamenilor de pe social media, ceea ce creează un sentiment de lipsă în loc să cultivați recunoștința.

Ca să nu mai vorbim, există modalități mai sănătoase și mai bune de a vă petrece timpul decât derularea fără minte prin feed-urile dvs., un obicei care vă face minții mai mult rău decât bine.

Pentru a reduce consumul de social media, provocați-vă să utilizați dispozitivele digitale în alte scopuri.

Urmăriți un film, descoperiți conținut motivațional pe YouTube și citiți articole de blog care vă inspiră să fiți mai buni.

Pe măsură ce vă este mai ușor să nu vă verificați fluxurile de social media la fiecare două ore, începeți să vă investiți timpul liber în activități fără ecran, cum ar fi cititul, mersul pe jos, jurnalizarea și meditația.

5. Neglijarea îngrijirii de sine

La fel cum o plantă neglijată se ofilește și se luptă să prospere, mintea ta poate experimenta un declin similar fără o îngrijire de sine regulată.

Gândurile și emoțiile tale s-ar putea să se încurce, s-ar putea să te lupți să te concentrezi sau să iei decizii, iar relațiile tale ar putea suferi și ele pe măsură ce devii iritabil și deconectat.

Este un cerc vicios. Neglijarea îngrijirii de sine duce la înrăutățirea sănătății mintale, ceea ce face și mai dificilă practicarea îngrijirii de sine.

Dragă cititorule, vreau să realizezi că îngrijirea de sine nu este egoistă; Este o investiție crucială în bunăstarea ta generală.

Este vorba despre recunoașterea faptului că meriți să te simți bine prin angajarea în acte simple care îți aduc bucurie.

Aceasta ar putea include jurnalizarea, angajarea în hobby-uri, odihna atunci când sunteți obosit sau pur și simplu stabilirea limitelor spunând nu atunci când trebuie.

Corpul, mintea și sufletul tău merită să fie răsfățate zilnic cu îngrijirea de sine.

Este cel mai bun mod de a te conecta la sinele tău interior și de a-l face să se simtă prețuit și confortabil.

6. Dieta nesănătoasă

Corpul tău nu este un fan al unei diete nesănătoase, dar minții tale îi displace și mai mult.

După ce te complaci în obiceiuri alimentare nesănătoase, neliniștea și disconfortul de care suferă corpul tău se duc direct la cap.

Gandeste-te la toate acele momente in care ai fost irascibil din cauza unei dureri de stomac de la mancatul in oras.

Nu ar fi zilele tale mai bune dacă există schimbări minime de dispoziție din cauza unei diete proaste?

Obiceiuri cum ar fi sărind peste mese, consumând prea multă mâncare nesănătoasă și alegând legumele din mese nu vă vor face nicio favoare sănătății.

Cheia pentru a stăpâni o alimentație sănătoasă este de a viza echilibrul.

Mâncați acele prăjituri, dar, de asemenea, spuneți da fructelor care stau inactive în frigider. Luați mâncare la pachet, dar asigurați-vă că următoarea masă este sănătoasă și gătită în casă.

Dacă îți hrănești corpul cu mâncare bună, creierul tău va primi aceeași bunătate. Cele două sunt interdependente, vă amintiți?

7. Gândiți prea mult

Adesea credem că avem pur și simplu obiceiul de a „gândi prea mult” și lăsăm lucrurile așa. Dar mintea ta nu poate aluneca într-o zonă de gândire excesivă fără permisiunea ta.

Te-ai gândit vreodată că ai putea fi predispus să te gândești prea mult pentru că îi permiți să se întâmple?

Gândirea excesivă este pur și simplu un alt termen pentru îngrijorare. Te face să intri prea adânc în gânduri care ar fi mai bine să fie lăsate singure.

Gândirea excesivă este modul minții tale de a încerca să obțină controlul asupra lucrurilor care de fapt nu sunt în controlul tău și asta duce doar la stres și copleșire.

Pentru o mai bună sănătate mintală, puneți un capac peste gândurile dvs. agresive și nu vă mai acordați permisiunea de a vă gândi prea mult. Viața ta va fi mai ușoară și mai liniștită în acest fel.

8. Nu te tii obiceiurile tale bune

Cu toții avem câteva obiceiuri personale care ne fac viața mai bună. Pentru mine, este rutina mea de dimineață și cititul înainte de culcare, două obiceiuri proeminente de care nu mă pot lipsi.

Dar sunt zile în care nu reușesc să respect aceste ritualuri și, ca urmare, sănătatea mea mintală se deteriorează.

Este important să rămâi la obiceiurile care te împământează și îți aduc mulțumire.

Dacă îți schimbi mereu rutina și renunți la obiceiurile tale bune, îți iei și punctele stabilizatoare ale minții.

Deci, oricare ar fi acele obiceiuri care te fac să te simți ca o femeie minunată, respectă-le și fă-le în mod regulat.

Chiar și atunci când lucrurile nu merg atât de bine, atâta timp cât aveți obiceiurile bune la care să vă întoarceți acasă, veți fi mai mult decât bine.

9. Esti prea ocupat

Unul dintre cele mai grave obiceiuri care vă afectează sănătatea mintală este să rămâneți ocupat tot timpul. Acum, știu, pentru unii dintre voi, o rutină ocupată nu este o alegere și chiar vă descurcați mai bine.

Dar știu că a existat un moment în viața mea când aș fi putut să încetinesc și să renunț la unele dintre obiectivele mele (asta nici măcar nu mi-a oferit nimic în schimb, surpriză, surpriză).

Văd atât de mulți oameni în jurul meu agitându-se și fiind stresați să facă totul pentru că acesta este singurul lucru pe care îl știu.

Deși adevărul este că poți alege întotdeauna să fii relaxat și să te concentrezi doar pe ceea ce contează.

Nu încercați să vă umpleți farfuria cu mai mult decât puteți mânca. Vei sfârși doar cu un corp obosit și o minte epuizată.

10. Perfecționismul

Ah, temutul microb numit perfecționism.

La un moment dat sau altul, suntem cu toții mușcați de ea, dar ca persoană care caută să-și îmbunătățească bunăstarea generală, este datoria ta să o scuturi din sistemul tău.

Perfecționismul creează o mentalitate „totul sau nimic”.

Te face să-ți stabilești standarde nerealiste, iar atunci când nu reușești să le îndeplinești, ajungi să te simți prost cu tine însuți.

Dorința de a fi perfect este de înțeles, dar nu într-o măsură în care această nevoie să conducă fiecare decizie din viața ta.

S-ar putea să te împiedice să începi, să renunți prea devreme sau chiar să nu te ții de obiectivele care nu au niciun scop în spatele lor.

Dar mai mult decât creșterea ta, sănătatea ta mintală este cea care suferă din această cauză.

În loc să încerci să fii perfecționist, permite-ți să fii om. Asta te va duce mult și departe în viață.

11. Cicluri de somn neregulate

Dacă ți-aș putea da cel mai important sfat în această postare, ar fi să-ți repari ciclurile de somn.

Modelele neregulate de somn pot duce la lene, iritare și schimbări de dispoziție, fără de care mintea ta este mai bună.

Du-te la culcare la o oră fixă, nu mai dormi târziu și asigură-te că dormi 7-8 ore în fiecare noapte.

Corpul și mintea ta merită o perioadă fixă de timp în fiecare zi, care se referă la somn, odihnă și reîncărcare.

Fără un somn bun, nu este posibil ca sănătatea mintală să înflorească la capacitate maximă. La urma urmei, somnul este cea mai bună meditație.