10 obiceiuri surprinzătoare ale oamenilor calmi, pe care trebuie să le înveți

Te simți invidios pe oamenii care rămân calmi și liniștiți indiferent de ce se întâmplă în viața lor? Ce-ar fi dacă ți-am spune că și tu te poți îmbiba cu obiceiurile oamenilor calmi și poți obține un comportament relaxat?

Da, ați citit bine! Există anumite lucruri pe care oamenii calmi le fac în mod diferit și care îi ajută să alunece prin viața lor fără să transpire.

De ce sunt unii oameni atât de relaxați și calmi?

Poate că aveai impresia că calmul și calmul, mai ales în fața stresului sau a incertitudinii, este o trăsătură naturală și că ori te naști cu ea, ori nu. Dar nu este cazul. Persoanele extrem de calme fac în mod conștient un efort pentru a rămâne stabile, indiferent de circumstanțele în care se află. Ei urmează cu sârguință câteva obiceiuri sănătoase în viața de zi cu zi, care îi ajută să:

 • Gestionați stresul
 • Răspundeți în mod pașnic la conflicte
 • Înfruntă provocările
 • Rămâneți echilibrat
 • Procesarea emoțiilor nedorite

10 obiceiuri ale oamenilorfoarte calmi

1. Practicarea atenției

A fi conștient înseamnă a trăi și a te concentra asupra momentului actual. Prin practicarea atenției, vă aduceți conștiința la voi înșivă și nu vă faceți griji pentru lucruri care nu se întâmplă în acest moment. Acesta este motivul pentru care mindfulness ajută oamenii calmi să diminueze stresul și anxietatea și să rămână relaxați.

Pentru a exersa conștientizarea, puteți încerca să faceți plimbări lungi pentru a vă limpezi gândurile, să meditați, să faceți yoga, tai chi sau să scrieți într-un jurnal.

2. Gestionarea timpului

Oamenii calmi nu se grăbesc în viața lor. Își planifică din timp și își gestionează eficient timpul. Atunci când au ceva de făcut sau un loc unde trebuie să ajungă, încep cu mult timp la dispoziție. De aceea, chiar dacă se confruntă cu întârzieri nejustificate, nu se agită și reușesc să își îndeplinească sarcina la timp.

3. Acordarea priorității la îngrijirea de sine

Oamenii calmi nu-și compromit niciodată ritualurile de bază de îngrijire de sine. Un somn bun, o alimentație bună și suficient timp personal pentru a se relaxa și a se întineri nu sunt în discuție. Își fac timp pentru hobby-urile lor, vorbesc cu persoanele la care țin și au grijă de ei înșiși în toate privințele, fie că este vorba de aspectul fizic, emoțional sau spiritual. O viață bine echilibrată le permite să emane acea dispoziție rece pe care cu toții o dorim atât de mult.

4. Autoreglementarea

Oamenii calmi știu, de asemenea, să facă diferența între grija de sine și indulgență. Ei au un nivel ridicat de conștiință de sine care îi face să fie disciplinați. Persoanele care nu sunt niciodată stresate au un stil de viață foarte activ. Ei fac exerciții fizice în mod regulat, practică diverse sporturi, se culcă și se trezesc devreme și se mențin în formă. Un stil de viață sănătos contribuie în mare măsură la menținerea seninătății în aceste vremuri stresante pe care le trăim.

5. Menținerea rutinei

Oamenii calmi nu vor ca mintea lor să fie împovărată de gânduri inutile și, prin urmare, încearcă să facă anumite treburi zilnice în același mod în fiecare zi. Aceștia ușurează presiunea vieții de zi cu zi prin predeterminarea unor lucruri, cum ar fi ce vor mânca la micul dejun sau ce vor purta la serviciu.

Fă-ți un plan de masă săptămânal și ritualuri zilnice de dimineață, astfel încât să scoți aceste lucruri din procesul zilnic de luare a deciziilor și să dai o pauză minții tale.

6. Stabilirea unor limite sănătoase

A învăța să te afirmi este unul dintre obiceiurile majore ale oamenilor relaxați. Aceștia știu unde să tragă linia și nu ezită să spună nu atunci când este nevoie. Acest obicei îi face pe oamenii calmi să își echilibreze viața cu grație. Nu se deranjează să ceară ajutor atunci când se blochează, își iau pauze de la serviciu pentru a-și menține mintea concentrată și nu își sacrifică niciodată viața personală de dragul angajamentelor profesionale și viceversa.

7. Acceptarea retrocedărilor

Flexibilitatea este ca o a doua natură pentru oamenii calmi. Oricât de mult ar prefera să meargă după un plan, sunt întotdeauna gata să accepte faptul că viața este imprevizibilă și că lucrurile pot lua-o razna în orice moment. Această atitudine de acceptare îi face să se adapteze bine la fiecare criză din viață și să își păstreze perspectiva calmă.

8. A fi umil

Oamenii calmi nu au un sentiment de sine exagerat. Își fac treaba cu convingere, dar nu acordă niciodată prea multă importanță sau nu se mândresc cu realizările lor. Sunt oameni umili și cu picioarele pe pământ, care cred că trebuie să își facă treaba și să nu aștepte nimic în schimb.

9. Gestionarea așteptărilor

Oamenii calmi își gestionează așteptările prin observarea obiectivă a celorlalți și prin acceptarea lor fără a-i judeca. Atunci când oamenii le rănesc sentimentele sau se comportă într-un mod neașteptat, aceste ființe liniștite de tip zen nu fac niciodată un munte din cârtiță.

10. Menținerea legăturilor autentice

Cei care sunt mereu cool știu că regula de bază este să fii autentic; autentic față de tine însuți și autentic față de cei din jur. Oamenii calmi își fac un scop din a stabili legături reale cu oamenii. Aceștia se mențin autentici în toate domeniile vieții lor și întrețin relații oneste cu membrii familiei, prietenii, cunoștințele și chiar cu străinii.

Alte obiceiuri ale oamenilor calmi includ:

 • Își folosesc cu discernământ telefoanele și alte gadgeturi și nu lasă aceste dispozitive să le conducă viața.
 • Practică respirația profundă atunci când se simt stresați sau copleșiți
 • Nu se grăbesc înainte de a reacționa și răspund întotdeauna proporțional cu evenimentul.
 • Ei evită stimulentele precum cofeina, tutunul etc., care îi mențin pe oameni la limită.
 • Aceștia își scriu sentimentele sau se angajează în activități creative sau fizice care acționează ca o ieșire pentru emoțiile lor.
 • Ei sunt întotdeauna recunoscători.
 • Ei știu că nu pot controla totul.
 • Ei sunt buni cu ei înșiși și nu se pedepsesc pentru fiecare greșeală sau eșec.

Păstrați-vă calmul

Deci, vedeți, este nevoie de exercițiu și de efort pentru a-ți păstra seninătatea într-o lume care îți va testa răbdarea în fiecare zi. Dar, odată ce înveți trucul de a fi calm și relaxat, îți vei da seama că toată această muncă a meritat din plin. Nu te vei mai enerva din cauza factorilor de stres externi și, indiferent de câte mingi curbe îți va arunca viața, le vei scoate pe fiecare din parc.

Deci, asta a fost tot pentru subiectul nostru „Obiceiuri ale oamenilor foarte calmi” și acum că știți cum sunt oamenii relaxați, nu uitați să vă împărtășiți părerea comentând mai jos.