10 trucuri psihologice care te vor lasa uimit

 

Un creier uman este o mașină complexă care are numeroase trucuri mentale subconștiente și ciudățenii în mânecă.
Și odată ce știi cum să accesezi aceste trucuri psihologice, poți avea cu ușurință un picior în viață.

Deci, indiferent dacă doriți să reușiți în carieră, să vă găsiți sufletul pereche sau să fiți mai încrezători din punct de vedere social, iată cele mai bune 10 trucuri psihologice care vă vor sufla mintea!

10 trucuri psihologice care te vor uimi

1) Somnul placebo îmbunătățește funcția creierului

Ai vreodată probleme cu somnul, te trezești amețit și nu ai energie a doua zi? Spunându-ți că ai avut un somn bun te poate face să te simți relaxat și proaspăt.

Studiile au descoperit că, dacă credeți cu adevărat că ați dormit suficient în noaptea precedentă, chiar și atunci când nu ați făcut-o, vă veți simți bine odihnit, mai energic și veți experimenta o funcționare cognitivă mai bună.

Cunoscut sub numele de somn placebo, acest truc arată că ne putem spune că suntem bine odihniți sau ne simțim obosiți, indiferent de calitatea reală a somnului nostru, ceea ce ne poate afecta performanța.

2) Mâinile calde creează impresii mai puternice

Știm cu toții că strângerile de mână sunt importante pentru o primă impresie excelentă, dar știați că și temperatura mâinii dvs. contează?

În subconștient asociem mâinile reci cu lipsa de încredere și neîncrederea, în timp ce mâinile calde sunt legate de un sentiment prietenos și primitor.

Deci, asigurați-vă că vă frecați mâinile împreună și încălziți-le înainte de o întâlnire importantă sau de un interviu de angajare pentru acea strângere de mână care sigilează afacerea.

3) Mai puține alegeri iau decizii mai bune

A avea mai multe opțiuni poate părea interesant atunci când luați o decizie, dar vă poate face să vă simțiți copleșiți.

Acest lucru este cunoscut sub numele de efectul „paradoxului alegerii”. Studiile arată că o gamă largă de opțiuni de alegere pot duce la rezultate comportamentale slabe și stări emoționale negative, ducând la decizii proaste.

Pe de altă parte, atunci când avem mai puține opțiuni din care să alegem, obținem o mai bună claritate și luăm decizii mai bune.

4) Observarea culorii ochilor îți sporește farmecul

Menținerea contactului vizual poate fi adesea ciudată, dar dacă doriți să impresionați pe cineva nou fără a arăta ca un târâtor, atunci pur și simplu observați culoarea ochiului pentru a menține contactul vizual puțin mai mult. Dar nu trebuie să le spuneți evident.

Oamenii de știință cred că aceste câteva momente suplimentare de observare a culorii ochilor lor vă pot face instantaneu să păreți mai atrăgători, carismatici, încrezători și prietenoși.

5) Guma de mestecat reduce stresul și anxietatea

Ești stresat și anxios înainte de un eveniment mare? O bucată de gumă ne poate ajuta să ne simțim mai relaxați și mai calmi, deoarece creierul nostru tinde să se simtă în siguranță atunci când mâncăm.

Studiile au descoperit că guma de mestecat sub stres poate reduce nivelul de cortizol, poate ameliora stresul, anxietatea și depresia, poate crește concentrarea și poate îmbunătăți starea de spirit și memoria pe termen scurt.

Deci, dacă doriți să vă simțiți mai liniștiți și mai confortabili în perioadele de stres, păstrați o bucată de gumă în jur.

6) Căscați pentru a ști cine vă urmărește

Ai avut vreodată sentimentul că ești urmărit într-un loc public? Ei bine, data viitoare când simți că cineva se uită la tine, pur și simplu uită-te la persoana pe care o suspectezi și căscă!

Deoarece căscatul este contagios, sunt șanse ca și urmăritorul tău să caște și să se dezvăluie. Studiile arată că căscatul contagios este un răspuns la căscatul altcuiva.

7) Cereți favoruri pentru a construi conexiunea

Te îndrăgostești de cineva din clasa sau locul tău de muncă? Apoi, pur și simplu cereți-le o mică favoare pentru a-i face să vă placă și să fie mai prietenoși. Cunoscut sub numele de efectul Ben Franklin, acest truc psihologic dezvăluie că atunci când cineva îți face o favoare, este mai probabil să facă mai multe favoruri pentru tine.

Aceasta este o formă de disonanță cognitivă care face persoana să creadă că te place, deoarece a făcut ceva frumos pentru tine.

8) Apropiați-vă pentru a evita certurile

Ești pe cale să intri într-o ceartă aprinsă cu șeful sau partenerul tău? Pur și simplu stați aproape de ei. A fi în imediata apropiere a agresorului poate reduce intensitatea agresiunii sale, deoarece este extrem de ciudat să fii supărat pe cineva care este chiar lângă tine.

Apropierea poate face pe cineva suficient de inconfortabil pentru a-și reduce agresivitatea și pentru a merge ușor cu tine.

9) Entuziasmul crește atracția

Vrei să-ți impresionezi partenerul sau să adaugi scânteie relației tale? Apoi săriți peste acea cină romcom și fantezie și îndreptați-vă spre parcul de distracții. Studiile arată că implicarea în activități interesante la o întâlnire poate crește excitarea emoțională.

Când îți duci întâlnirea într-un roller coaster sau chiar într-un film de groază, ei te leagă subconștient de emoție. Cunoscută sub numele de stimulare relaționalăemoția și adrenalina pot stimula atracția în rândul cuplurilor sau chiar al străinilor.

Deci, data viitoare când planificați o întâlnire, faceți ceva jucăuș, aventuros, pasional și spontan.

10) Miercurea este cheia fericirii

Săptămâna de lucru te epuizează? Trăiești de la un weekend la altul? Apoi planificați ceva minunat în fiecare miercuri. Prin reducerea săptămânii la jumătate și crearea unei recompense în fiecare miercuri, săptămâna se va simți mai puțin stresantă și va trece mult mai repede.

Puteți planifica ceva mic, cum ar fi să ieșiți la o întâlnire, să vă petreceți timpul cu prietenii sau să vă răsfățați cu o cină plăcută acasă. Acest lucru va elimina avantajul de la săptămâna de lucru și vă menține motivat.

După cum se spune, Este miercuri, băieții mei!

Aceste 10 trucuri psihologice sunt foarte interesante și atât de simple încât puteți începe să le încercați chiar de astăzi și să obțineți un avantaj în orice situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *