10 sfaturi pentru a face față colegilor negativi

Deși un loc de muncă toxic se poate manifesta în multe feluri, în cea mai mare parte, acesta provine de la colegii negativi și energiile negative de la locul de muncă. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să supraviețuiți într-un astfel de loc de muncă atunci când lucrurile devin toxice.

Ceilalți oameni sunt nașpa. Glumeam… dar uneori chiar așa se poate simți! A avea de-a face cu oameni care se plâng sau sunt negativi poate fi epuizant. Atât negativitatea, cât și pozitivitatea sunt contagioase. În cadrul unui sondaj recent, Gloria ne-a întrebat dacă am putea împărtăși câteva sfaturi pentru gestionarea energiilor negative sau a colegilor la locul de muncă.

Iată zece sfaturi pentru gestionarea energiilor negative la locul de muncă:

1. Concentrează-te pe tine și pe ceea ce este în controlul tău.

Amintește-ți cine ești și ce este important pentru tine. De ce ești aici? (în acest loc de muncă, în această situație, în această cameră… care este motivația ta profundă?) Există ceva care contează pentru tine. Poate că este vorba de a avea un impact la locul de muncă sau de a-ți întreține familia.

Conștientizează-ți clar valorile și ceea ce contează pentru tine și ia decizia de a nu lăsa negativismul altora să te deraieze. Rămâi angajat față de adevărul tău și de prioritățile tale dacă vrei să faci față energiilor negative la locul de muncă.

Concentrează-te pe ceea ce poți controla. Numai lucrurile care pot fi inițiate de tine sau care se află sub controlul tău merită timpul și atenția ta. Folosiți cele cinci întrebări puternice din pasul zece de mai jos ori de câte ori vă simțiți blocat.

2. Fii constient cand sa te retragi

Refuzați să vă lăsați absorbit de dramele altora. Dacă oamenii din jurul tău sunt negativi sau bârfesc, retrage-te din conversație. Părăsiți încăperea dacă este necesar. Dacă vă faceți griji că veți jigni oamenii, încercați să spuneți; „Trebuie să merg la baie / să dau un telefon / să iau un pahar cu apă” și pur și simplu scuzați-vă.

Ieșiți din cameră sau părăsiți conversația. Atunci când acest lucru nu este posibil, redirecționați conversația către subiecte mai pozitive sau pur și simplu păstrați liniștea și mergeți în locul vostru fericit din interior.

3. Nu barfi

Nu bârfiți. Bârfa îi face pe oameni să știe că ești deschis la drame. Poate fi tentant să vorbești despre alții, mai ales ca o modalitate de a construi o legătură prin intermediul unui dușman comun. Dar, în cele din urmă, bârfa este o formă de dramă. Luați-vă angajamentul de a trăi o viață fără bârfe și opriți-vă ori de câte ori spuneți ceva negativ despre alții.

Dacă oamenii bârfesc în jurul tău, părăsește conversația sau spune: „Mi-am luat angajamentul de a spune doar lucruri pozitive despre ceilalți… așa că voi tăcea!”. Aceasta este o modalitate excelentă de a face față energiilor negative la locul de muncă.

4. Când ei merg jos, noi mergem sus

Atunci când aveți îndoieli, amintiți-vă de cuvintele minunate ale lui Michelle Obama: „Când ei merg jos, noi mergem sus”. Fiți o persoană mai bună, nu vă coborâți la nivelul celorlalți dacă aceștia încearcă să vă tragă în jos.

Amintește-ți că ești mai mare decât asta. Viața este mai mare decât asta. Când vei fi pe patul de moarte, această situație nu va mai conta deloc. Reîncadrează-te, concentrându-te din nou pe imaginea de ansamblu și fiind o persoană mai mare.

5. Recunoașteți-vă factorii declanșatori.

Dacă te lași absorbit de dramele altora, dacă nu poți rămâne neutru sau calm, înseamnă că ești declanșat într-un fel sau altul. Ceva din ceea ce fac ei se potrivește cu un punct de durere din tine. Altfel, nu te-ar deranja în acest grad.

Fiți curioși, întrebându-vă: „Hmm, de ce îmi amintește asta? Când m-am mai simțit așa înainte?”

Fă-ți treaba pentru a-ți elimina propriile declanșatoare și o mare parte din drama din jurul tău se va dizolva pur și simplu.

6. Lasă-l să plece

Țipă într-o pernă, scrie în jurnalul tău sau scrie o scrisoare oribilă către acea persoană pe care nu o vei împărtăși niciodată (scrie asta acasă! Nu vrei să fie găsită la birou). Fă ce ai nevoie pentru a scoate acea energie de rahat din sistemul tău. Un studiu a constatat că persoanele care au ținut un jurnal timp de trei zile, douăzeci de minute pe zi, au raportat scoruri de depresie semnificativ mai mici.

Există câteva meditații și tehnici de vindecare energetică pentru a renunța la energiile negative ale altor persoane la locul de muncă.

O modalitate rapidă și eficientă de a renunța la sentimentul de eliberare este să folosești respirația profundă a burții. Ori de câte ori vă aflați într-o situație negativă, respirați adânc de câteva ori până în burtă pentru a vă calma. Inspiră adânc până la cinci și expiră până la opt. Având o expirație mai lungă, vă va activa sistemul nervos parasimpatic și vă va ajuta să vă calmați.

7. Puterea ritualului.

Un alt truc util este de a avea un mic ritual sau un obicei zilnic pentru a renunța la energia negativă a altor persoane. Unui client de-al meu care lucra la un start-up tehnologic cu creștere rapidă îi plăcea să vizualizeze că renunță la stresul zilei de fiecare dată când se urca în lift pentru a pleca de la serviciu. Pe măsură ce liftul cobora, își imagina că elibera tot stresul din ziua lui. Apoi asculta muzică optimistă în timp ce părăsea liftul pentru a se simți foarte fericit.

Spălatul pe mâini sau aprinderea unei lumânări la prima oră când ajungeți acasă de la serviciu este un alt ritual simplu și eficient. Pare o prostie, dar încercați și vedeți cu ochii voștri. În timp ce simțiți apa caldă și bulele de săpun pe mâini, vizualizați sau imaginați-vă că vă spălați de energia negativă a altor persoane și de stresul din ziua dumneavoastră. Faceți acest lucru înainte de a intra în spațiul privat cu cei pe care îi iubiți. Acest lucru te va ajuta să eviți să aduci acea energie negativă în casa ta.

8. Practicați auto-compătimirea și iertarea.

Atunci când ești frustrat de comportamentul altora, în loc să-i judeci sau să te învinovățești pentru că îi judeci, practică autocompătimirea. Începeți prin a vă spune: „Este greu. Și alți oameni s-au luptat cu asta. Permiteți-mi să fiu blând cu mine însumi în acest moment„.

Apoi, imaginați-vă ce i-ați spune unui prieten care se confruntă cu o situație similară. Spuneți-vă aceleași cuvinte și vouă înșivă.

De asemenea, puteți practica iertarea față de persoana al cărei comportament v-a afectat negativ. Încercați să vi le imaginați ca pe un copil mic, inocent și fericit. Vedeți dacă puteți avea compasiune pentru acea versiune a lor.

Nu uitați că în interiorul fiecărui bătăuș, nesimțit sau nemernic se află o fetiță sau un băiat rănit care nu a primit ceea ce avea nevoie. Când cineva se simte întreg și complet, nu simte nevoia să le facă rău celorlalți. Oamenii atacă sau sunt negativi față de alții doar pentru că ei înșiși suferă. Gândește-te la un moment în care ai făcut sau ai spus ceva de care nu ești mândru; sufereai în interior când ai făcut-o?

Puneți-vă în locul lor, gândindu-vă: „Această persoană, la fel ca mine, vrea să aibă succes. Această persoană, la fel ca și mine, încearcă să își dovedească valoarea. Această persoană, la fel ca mine, vrea să se simtă iubită și îngrijită. Această persoană, la fel ca mine, vrea să fie respectată. Această persoană, la fel ca mine, a experimentat durere în viața sa și uneori se descarcă pe alții într-un mod neproductiv. Această persoană, la fel ca mine, merită să simtă iubire și apartenență….”

9. Înconjoară-te de oameni fericiți.

Iată un adevăr brutal și iubitor; dacă te afli în mod constant înconjurat de oameni nefericiți, poate că tu ești numitorul comun! Acesta nu este un adevăr distractiv de recunoscut, dar a-l numi este primul pas pentru a-l schimba.

Dacă acest lucru vi se pare adevărat, nu vă învinovățiți. Este în regulă. Puteți face o nouă alegere în orice moment și puteți începe să vă înconjurați de oameni fericiți. Fiți atenți la cultura unei organizații și căutați semnale de alarmă. Sunt oamenii cu adevărat fericiți să fie acolo?

Gândește-te la ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit și alege o organizație care să ți se potrivească(dacă ești un părinte care vrea să plece până la ora 16:00 pentru a vedea meciul de fotbal al copilului tău, nu lucra la un start-up condus de tineri singuri de 20 de ani care stau la birou până la ora 20:00…decât dacă par empatici. Expuneți-vă nevoile în avans și vedeți cum reacționează).

10. Nu fiți o victimă. Folosiți aceste cinci întrebări puternice.

De fiecare dată când vă simțiți afectat de energii negative la locul de muncă, încercați să vă puneți următoarele cinci întrebări;

Hmmm, cum contribui eu la această situație?

Hmmm, ce îmi doresc cuadevărat (care este sub controlul meu și poate fi inițiat de mine)?

Ce sunt dispus să fac pentru a crea acest lucru?

Care este darul sau oportunitatea în această situație? Cum mă face aceasta o persoană mai bună?

Ce îmi arată acest contrast despre mine și despre dorințele mele? Dacă această situație îmi arată ceea cenu-mi doresc, cum vreau să aleg diferit data viitoare?

Aceste întrebări vă vor ajuta să nu vă mai simțiți ca o victimă și să începeți să vă simțiți împuternicit să vă alegeți propria realitate.