10 semne de avertizare că ești epuizat mental și emoțional

 

Când vă simțiți epuizați mental și emoțional, s-ar putea să nu știți întotdeauna, dar se va manifesta sub forma câtorva semne de avertizare. Te vei simți extrem de obosit și copleșit în cea mai mare parte a timpului, dar vei continua pentru că nu asta este viața? Indiferent ce se întâmplă, trebuie să „treci prin putere”.

„Cu toții obosim în cele din urmă; Se întâmplă tuturor. Chiar și soarele, la sfârșitul anului, nu mai este o persoană matinală. ” – Joyce Rachelle

Te simți ușor obosit?

Dormi prea mult sau prea puțin?

Te trezești în fiecare dimineață obosit și epuizat, chiar dacă ai dormit bine?

Când trăim o viață ocupată și stresantă, se poate simți adesea copleșitoare. Sperăm că viața noastră se va schimba în bine, dar, în schimb, lucrurile par să se înrăutățească. Fie că este vorba de muncă, familie, un partener dificil sau chiar un obicei prost pe care nu îl puteți elimina, situațiile stresante prelungite pot duce la epuizare mentală și emoțională, cunoscută și sub numele de epuizare.

Burnout-ul este o stare de epuizare mentală și emoțională care poate fi cauzată de stresul prelungit și excesiv. Te face să te simți epuizat emoțional, uzat și copleșit tot timpul.

Când ești epuizat mental și emoțional, te simți prins în capcană sau blocat ca și cum nu ai avea control asupra vieții tale. Burnout-ul nu numai că vă poate afecta cariera, relațiile și fluxul normal al vieții, dar această stare cronică vă poate afecta chiar sănătatea pe termen lung și vă poate afecta grav calitatea vieții

Acesta este motivul pentru care trebuie să învățăm să identificăm semnele unui burnout și să luăm măsuri cât mai este timp.

10 semne de avertizare că ești epuizat mental și emoțional

1. Te simți constant obosit.

Spre deosebire de oboseala normală, oboseala te face să te simți epuizat din interior. Simți că nicio cantitate de somn sau cafea nu te poate face să te simți mai bine. Nivelul tău de energie a atins un minim istoric și nu pare să se îmbunătățească.

2. Te enervezi ușor.

Te enervează chiar și cele mai mici lucruri. Vezi doar negativitate în jurul tău și te simți în mod constant iritat. Îți pierzi cumpătul din cauza unor chestiuni nesemnificative. Ești foarte sensibil la negativitatea care te înconjoară și asta te face să te simți fără speranță.

3. Îți lipsește motivația.

În ultima vreme, simți că ți-ai pierdut încrederea în viață. Nimic nu pare să te motiveze să faci un efort pentru a trăi mai bine. Nu ai voința de a duce lucrurile la bun sfârșit și te lupți constant să găsești motivația necesară.

4. Întotdeauna întârzii.

Nu ești niciodată la timp pentru nimic. Întârzii tot timpul, deoarece îți lipsește motivația de a face ceva. Nimic nu contează cu adevărat pentru tine, așa că a fi punctual pare lipsit de importanță acum. Nici măcar nu mai ai timp pentru tine.

5. Te confrunți cu atacuri de anxietate.

Te confrunți de anxietate destul de des. Pe măsură ce te irită chiar și cele mai mici lucruri, atacurile de anxietate au devenit o experiență zilnică. Devii îngrijorat inutil și te simți și mai obosit și epuizat.

6. Fugi de responsabilități.

Deși nu eviți responsabilitățile în mod deliberat, te simți prea secătuit de energie de toată povara și stresul. Te simți ca o victimă și pur și simplu nu mai poți suporta.

7. Te simți detașat și izolat.

Simți un fel de detașare de tot și de toată lumea din viața ta. Nu mai ești afectat de nimic. Nu simți emoții puternice și există o amorțeală în interior. Te simți izolat de emoțiile tale și de lumea din jurul tău.

8. Te simți greață și letargică.

Greața, letargia și amețelile sunt semne că sunteți prea obosit și aveți nevoie de odihnă. Aceasta înseamnă că mintea și corpul tău se confruntă cu o defalcare mentală și emoțională din cauza stresului excesiv.

9. Plângi fără niciun motiv.

A fi afectat de cele mai mici lucruri te face să te rupi ușor. Odată cu epuizarea mentală și emoțională, ne pierdem capacitatea de a face față situațiilor provocatoare. Acest lucru intensifică stresul și te face să lăcrimezi fără niciun motiv. Lacrimile sunt de la toată durerea pe care o țineți înăuntru.

10. Nu poți dormi corect.

Este greu pentru tine să dormi, chiar dacă te simți epuizat mental, fizic și emoțional. Este dificil pentru tine să-ți calmezi gândurile și să adormi. Indiferent cât timp stai în pat, gândurile tale continuă să se grăbească în mintea ta, făcând insomnia un obicei prost pe care nu îl poți elimina.

Te poți identifica cu majoritatea acestor semne ale unui burnout? Nu îţi face griji!

Epuizarea emoțională este o afecțiune tratabilă.

Dacă vă simțiți copleșiți tot timpul, atunci există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a face lucrurile mai bune. Micile schimbări în obiceiurile zilnice te pot ajuta să gestionezi și să previi epuizarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *