10 semne că ai nevoie să-ți cureți energia negativă din tine

Care sunt semnele că ai nevoie să îți cureți energia negativă?

Introducere

Chiar și cei dintre voi care nu sunt familiarizați cu spiritualitatea probabil că au folosit (sau cel puțin au auzit) termenii „energie negativă” sau „energie proastă” o dată sau de două ori.

De exemplu, oamenii obișnuiesc să folosească acești termeni atunci când ceva nu se întâmplă așa cum au așteptat sau cum au dorit.

Mai mult, oamenii cu care nu ne înțelegem sunt adesea considerați ca având „energie proastă”.

Dar există într-adevăr?

Ei bine, adevărul este că este un termen destul de nouă eră.

De multe ori, este folosit pentru a arunca vina asupra altcuiva. Dar adevărul este că toți suntem alcătuiți din energie, așa că nu este ceva ce poate fi cu adevărat blamat.

Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că nu putem simți energia negativă sau să scăpăm de ea. Astăzi, vom analiza semnele și modul de curățare a energiei negative din noi înșine.

Nu vă vom minți – s-ar putea să necesite puțină practică.

În cele din urmă, veți putea identifica factorii declanșatori pentru a putea preveni energia proastă încă de la început.

Vom intra direct în detalii.

Știm că nu vreți să așteptați în jurul energiei pozitive!

Lista a 10 semne că ai nevoie să-ți cureți energia negativă din tine:

Insatiable Desire For More Stuff

Dorință nesățioasă pentru mai multe lucruri

Persoanele cu energie negativă tind să asocieze cumpărarea de lucruri cu emoții pozitive. Cu toate acestea, într-un studiu publicat în revista Neuron, cercetătorii au analizat ce se întâmplă în creier atunci când ne gândim să cumpărăm lucruri.

Au descoperit că atunci când o imagine a unui produs este proiectată în fața ochilor oamenilor, nucleul accumbens (o zonă a creierului care reprezintă un sit primar care mediează comportamentul de recompensă) se activează atunci când subiecții apreciază ceea ce văd.

Practic, centrul plăcerii din creier intră în acțiune și inunde creierul cu dopamină la simpla gândire că obținem ceea ce dorim.

A fi insensibil

Persoanele negative nu sunt de obicei foarte empate sau compătimitoare. Unele sunt rapide în a condamna și încetează să laude. Și unii se bucură de necazul altora – un fenomen cunoscut sub numele de schadenfreude.

A fi un plângăcios

Persoanele care petrec mult timp plângându-se de lipsurile și greșelile altor oameni pot avea o negativitate excesivă.

Unii oameni se plâng despre sporturi, alții despre politică sau despre asociația locală a părinților și profesorilor. Dar veninul provine din aceeași sursă – „energie proastă”.

Comunică doar pentru a critica

Oamenii pot fi competitivi, dar persoanele care simt amărăciune față de alții sau față de propria viață tind să domine și să distrugă chiar și în situații non-agresive și în medii neutre.

În conversații, fie că este o discuție pașnică sau o dispută aprinsă, este important să ai calm atunci când îți exprimi poziția și respect față de cealaltă persoană.

Lipsa aprecierii

Persoanele negative adesea nu observă cât de mult îi iubesc și se îngrijesc de ei ceilalți.

Uneori, nu realizează nici măcar cât de bine le tratează oamenii și deseori se apără când prietenii lor încearcă să le ofere sfaturi.

Apreciază-ți prietenii și amintește-ți că sfaturile lor nu sunt menite să te rănească.

Sunt numiți „prieteni” dintr-un motiv.

Probleme de memorie

Negativitatea afectează însăși natura creierului, prin urmare, fii atent la orice semne de probleme cognitive.

Acestea se datorează nivelurilor crescute de cortizol (hormonul „stresului”), care pot cauza probleme de memorie și dificultăți în crearea de noi amintiri, conform psihologilor.

Frică

Tulburarea de panică este comună în cazul unei persoane cu o stare de spirit negativă, deoarece emoțiile lor sunt în afara controlului lor, iar ei nu știu când vor avea momente de extaz sau de scădere.

Mai mult, teama de a avea un atac de panică sau de anxietate generală este frecventă la persoanele care experimentează schimbări extreme de dispoziție.

Notă importantă – cercetătorii care studiază tulburarea de panică au constatat că peste 25% dintre cei cu anxietate pot fi diagnosticați clinic cu tulburare bipolară.

Autodispreț

Toți avem îndoieli în unele momente. Dar dacă cineva pe care îl cunoști se plânge că se simte lipsit de valoare sau că îi lipsește încrederea de bază, este posibil să se simtă deprimat și să aibă o viziune negativă asupra vieții.

Acest lucru se poate manifesta prin neconfortul de a vorbi în clasă sau prin insecurități fizice.

Sentimentul de a te simți inutil poate împiedica oamenii să facă lucruri, chiar și sarcini simple pe care mulți dintre noi le facem fără să stăm prea mult pe gânduri.

Dacă recunoști aceste semne la cineva pe care îl cunoști, ar putea fi că acea persoană experimentează depresie din cauza energiei lor negative.

 

Lipsa motivației

Dacă cineva pe care îl cunoști nu dorește niciodată să iasă din casă, ar putea avea o stare de spirit negativă.

Uneori, avem nevoie cu toții de puțin timp petrecut singuri; totuși, dacă cunoști pe cineva care evită să interacționeze cu lumea, ar putea fi un semn al unei probleme subiacente.

Situațiile pot deveni destul de intense

Potrivit cercetătorilor, intensitatea reprezintă cât de mare poate ajunge furia pe o scară de la unu la zece, unde unu înseamnă calm și zece înseamnă furie extremă.

Majoritatea oamenilor își pot controla furia înainte de a ajunge la un cinci pe această scară, dar persoanele cu energie negativă au dificultăți în a face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *