10 secrete care nu trebuie împărtășite niciodată

Toți avem secrete, unele mai mici, altele mai mari, unele mai importante, altele mai puțin. Dar oare câte dintre ele ar trebui să le păstrăm doar pentru noi și câte să le împărtășim cu ceilalți? Ei bine, există anumite secrete care nu ar trebui să ajungă niciodată la urechile altora, fie pentru că ne pot afecta imaginea, relațiile sau starea de bine, fie pentru că nu sunt de interes pentru nimeni.

Păstrarea secretelor este importantă pentru mai multe motive. Unul dintre ele este că secretele ne ajută să ne protejăm imaginea, relațiile și starea de bine. Dacă am dezvălui tot ce gândim, simțim sau facem, am putea să ne expunem la judecăți, critici, conflicte sau șantaj. De asemenea, am putea să le încălcăm încrederea și intimitatea celor care ne-au spus secretele lor. Un alt motiv este că secretele ne ajută să ne creăm o identitate proprie, care nu depinde de părerea celorlalți. Secretele ne arată cine suntem cu adevărat, ce ne dorim, ce ne temem, ce ne rușinează. Secretele ne oferă un spațiu privat, în care ne putem exprima liber și autentic. Un al treilea motiv este că secretele ne ajută să ne dezvoltăm relații mai apropiate și mai sincere cu anumite persoane. Când împărtășim un secret cuiva, îi arătăm că avem încredere în el și că îl respectăm. Când primim un secret de la cineva, îi arătăm că îl ascultăm și că îl sprijinim. Secretele creează o legătură specială între două persoane, care se bazează pe loialitate, discreție și empatie.

Iată care sunt acestea:

Planurile tale ambițioase.

Dacă ai un vis mare, o aspirație înaltă sau un proiect îndrăzneț, nu te grăbi să le spui tuturor. Păstrează acest secret doar pentru tine, până când se va îndeplini. De cele mai multe ori, planurile îndrăznețe au și multe puncte slabe, iar dacă le spui cuiva s-ar putea să te descurajezi și să crezi că nu poți reuși. Mai mult, s-ar putea să întâlnești persoane care să îți fure ideea sau să îți pună piedici. Așadar, taci și acționează, iar când vei avea rezultate, vei putea să le împărtășești cu mândrie.

Problemele tale financiare.

Banii sunt un subiect delicat, care poate genera multe conflicte, invidii sau judecăți. Dacă ai probleme financiare, nu este nevoie să le spui tuturor. Nu numai că nu îți vor rezolva situația, dar s-ar putea să te simți și mai rău după ce vei auzi sfaturi nesolicitate, comparații neplăcute sau comentarii răutăcioase. În plus, s-ar putea să îți pierzi respectul și încrederea celorlalți, care te vor vedea ca pe o persoană iresponsabilă sau incapabilă. Singurele persoane care ar trebui să știe despre problemele tale financiare sunt cele care te pot ajuta cu adevărat, cum ar fi partenerul de viață, familia sau un consilier financiar.

Detaliile intime ale vieții tale sexuale.

Viața ta sexuală este strict personală și nu ar trebui să fie subiect de discuție cu nimeni, nici măcar cu cel mai bun prieten. Nu numai că îți expui intimitatea și îți pierzi discreția, dar îți poți afecta și relația cu partenerul tău, care s-ar putea să nu aprecieze că împărtășești cu alții secretele voastre de dormitor. Mai mult, s-ar putea să îți creezi o reputație proastă, care să te urmărească mult timp. Așadar, păstrează pentru tine detaliile intime ale vieții tale sexuale și nu le transforma în subiect de bârfă.

Părerile tale negative despre ceilalți.

Dacă ai ceva de reproșat unei persoane, spune-i direct, nu în spatele ei. Dacă nu îți place de cineva, evită-l, nu îl vorbi de rău. Dacă nu ești de acord cu cineva, exprimă-ți opinia cu respect, nu cu ironie. Părerile tale negative despre ceilalți nu ar trebui să fie secrete pe care să le spui altora, ci motive de reflecție și de comunicare. Dacă le spui altora, nu faci decât să îți arăți lipsa de caracter, să îți pierzi credibilitatea și să îți faci dușmani. În plus, s-ar putea să ajungă la urechile persoanei vizate și să îți strici relația cu ea.

Faptele tale rușinoase din trecut.

Toți avem lucruri pe care le-am făcut în trecut și de care ne rușinăm. Poate că am greșit, poate că am fost naivi, poate că am fost influențați de alții. Oricare ar fi motivul, aceste fapte nu ar trebui să fie scoase la iveală, ci lăsate în urmă. Nu îți face bine să le spui altora, pentru că s-ar putea să te judece, să te critice sau să te șantajeze. Mai bine învață din greșelile tale și încearcă să le repari, dacă se poate. Nu lăsa trecutul să îți umbrească prezentul și viitorul.

Secretele altora.

Dacă cineva ți-a spus un secret, înseamnă că are încredere în tine și că se bazează pe discreția ta. Nu îl trăda și nu îi dezvălui secretul altcuiva, oricât de tentant ar fi. Nu numai că îți vei pierde prietenul și respectul lui, dar îți vei crea și o imagine de persoană neserioasă și nesigură. Dacă nu poți păstra un secret, mai bine spune-i persoanei respective să nu ți-l spună. Dacă ți l-a spus deja, fă tot posibilul să îl uiți sau să îl ignori. Nu îți asuma responsabilitatea de a împărtăși secretele altora, pentru că nu îți aparțin.

 

Sentimentele tale față de o altă persoană.

Dacă ai o pasiune secretă pentru cineva, fie că este vorba de un coleg, un prieten sau o vedetă, nu este indicat să îi spui celui mai bun prieten. Nu numai că îți riști reputația și intimitatea, dar s-ar putea să îți complici și situația, dacă prietenul tău nu este discret sau dacă are alte intenții. Mai bine păstrează acest secret pentru tine, până când vei avea curajul să îi spui persoanei respective sau până când îți va trece sentimentul.

Credințele tale religioase sau politice.

Aceste subiecte sunt foarte sensibile și pot genera controverse, conflicte sau neînțelegeri. Dacă ai o credință religioasă sau o orientare politică diferită de cea a prietenului tău, nu este nevoie să îi spui, dacă nu te întreabă. Nu încerca să îl convingi sau să îl critici pe el sau pe alții pentru opțiunile lor. Fiecare are dreptul la propria convingere, atâta timp cât nu încalcă legea sau drepturile altora. Respectă diferențele și nu le transforma în motive de dispută.

Visele tale ciudate sau erotice.

Toți visăm, dar nu toate visele merită împărtășite. Unele vise pot fi ciudate, înfricoșătoare sau erotice, și nu au neapărat o semnificație profundă. Dacă îi spui prietenului tău despre aceste vise, s-ar putea să îl plictisești, să îl sperii sau să îl jenezi. Mai mult, s-ar putea să îți interpreteze greșit visele și să îți atribuie intenții sau dorințe pe care nu le ai. Mai bine păstrează aceste vise pentru tine sau caută o explicație pe un site specializat, cum ar fi Cel mai mare dictionar de vise.

Secretele pe care ți le-a spus alt prieten.

Dacă un alt prieten ți-a spus un secret, nu îl divulga celui mai bun prieten. Astfel, nu faci decât să încalci încrederea celui care ți-a spus secretul și să îți pui la îndoială propria loialitate. Nu știi niciodată cum va reacționa cel mai bun prieten sau cum va folosi informația pe care i-ai dat-o. Poate că nu îi va păsa, poate că îl va răni sau poate că îl va folosi împotriva ta sau a celui care ți-a spus secretul. Așadar, nu îți asuma riscul de a împărtăși secretele altora, pentru că nu îți aduc niciun beneficiu.

Acestea sunt 10 secrete care nu trebuie împărtășite niciodată, nici măcar celui mai bun prieten. Păstrându-le pentru tine, îți vei proteja imaginea, relațiile și starea de bine. Nu uita că un secret nu mai este un secret dacă îl spui cuiva. ????