10 obiceiuri zilnice care te vor face de fapt mai inteligent

S-ar putea să ai impresia că inteligența este o cantitate fixă ​​atunci când ești tânăr și nu se schimbă după aceea. Dar cercetările arată că te înșeli. Modul în care abordăm situațiile și lucrurile pe care le facem pentru a ne hrăni creierul ne pot îmbunătăți semnificativ puterea mentală .

Asta ar putea însemna să te întorci la școală sau să-ți umpli rafturile de cărți (sau e-readerul) cu volume groase pe subiecte profunde, dar a deveni mai inteligent nu înseamnă neapărat un angajament uriaș de timp și energie, potrivit unui fir recent despre întrebări și… site-ul de răspunsuri Quora.

Atunci când o persoană pasionată de autoperfecționare a întrebat comunitatea: „Ce ai face pentru a fi un pic mai inteligent în fiecare zi?”, mulți cititori – inclusiv meditatori dedicați, tehnicieni și antreprenori – au contribuit cu sugestii utile.

Care dintre aceste 10 idei le poți integra în rutina ta zilnică?

Fiți mai inteligent cu privire la timpul dvs. online
Fiecare pauză online nu trebuie să însemne verificarea rețelelor sociale și satisfacerea rației zilnice de poze cu animale drăguțe. De asemenea, internetul este plin de resurse de învățare excelente, cum ar fi cursuri online, discuții TED intrigante și instrumente de dezvoltare a vocabularului. Înlocuiți câteva minute de skateboarding cu câini cu ceva mai hrănitor din punct de vedere mental, sugerează mai mulți respondenți.

Scrieți ce ați învățat
Nu trebuie să fie frumos sau lung, dar dacă vă acordați câteva minute în fiecare zi pentru a reflecta în scris asupra a ceea ce ați învățat, cu siguranță vă va stimula puterea creierului. „Scrieți 400 de cuvinte pe zi despre lucrurile pe care le-ați învățat”, sugerează profesoara de yoga Claudia Azula Altucher. Mike Xie, cercetător asociat la Bayside Biosciences, este de acord: „Scrieți despre ceea ce ați învățat”.

Faceți o listă de „făcut”
O mare parte din inteligență este dată de încredere și fericire, așa că stimulați-le pe amândouă făcând o pauză pentru a enumera nu lucrurile pe care le mai aveți de făcut, ci mai degrabă toate lucrurile pe care le-ați realizat deja. Ideea unei „liste de lucruri făcute” este recomandată de celebrul VC Marc Andreessen, precum și de Azula Altucher. „Faceți o listă cu ce am făcut pentru a arăta toate lucrurile pe care, de fapt, le-ați realizat”, sugerează ea.

Scoateți placa de Scrabble
Jocurile de societate și puzzle-urile nu sunt doar distractive, ci și o modalitate excelentă de a vă antrena creierul. „Jucați jocuri (Scrabble, bridge, șah, Go, Battleship, Connect 4, nu contează)”, sugerează Xie (pentru o stimulare a creierului la nivel ninja, exersați-vă memoria de lucru încercând să jucați fără să vă uitați la tablă). „Jucați Scrabble fără ajutorul unor indicii sau cărți”, este de acord Azula Altucher.

Aveți prieteni inteligenți
Poate fi dur pentru stima de sine, dar să ieși cu oameni care sunt mai deștepți decât tine este una dintre cele mai rapide căi de a învăța. „Păstrați-vă o companie inteligentă. Amintiți-vă că IQ-ul dvs. este media celor mai apropiate cinci persoane cu care vă petreceți timpul”, scrie Saurabh Shah, account manager la Symphony Teleca. „Înconjoară-te de oameni mai inteligenți”, este de acord dezvoltatorul Manas J. Saloi. „Încerc să petrec cât mai mult timp cu responsabilii mei tehnici. Nu am avut niciodată o problemă în a accepta faptul că sunt un programator mediu în cel mai bun caz și că mai am multe lucruri de învățat… Întotdeauna să fii umil și să fii dispus să înveți.”

Explică-le celorlalți
„Dacă nu poți explica simplu, înseamnă că nu înțelegi suficient de bine”, spunea Albert Einstein. Posterele de pe Quora sunt de acord. Asigură-te că ai învățat cu adevărat ceea ce crezi că ai învățat și că informația este cu adevărat întipărită în memoria ta, încercând să o înveți pe alții. „Asigură-te că poți să o explici altcuiva”, spune simplu Xie. Studentul Jon Packles elaborează această idee: „Pentru tot ceea ce înveți – mare sau mic – rămâi cu ea cel puțin atât timp cât îți ia să fii capabil să o explici unui prieten. Este destul de ușor să înveți informații noi. A fi capabil să reții acele informații și să-i înveți pe alții este mult mai valoros”.

Faceți lucruri noi la întâmplare
Shane Parrish, deținătorul blogului mereu fascinant Farnam Street, povestește în răspunsul său de pe Quora despre cursul de caligrafie din tinerețe al lui Steve Jobs. După ce a abandonat școala, viitorul fondator al Apple avea mult timp liber și s-a rătăcit la un curs de caligrafie. La vremea respectivă părea irelevant, dar abilitățile de design pe care le-a învățat au fost ulterior integrate în primele Mac-uri.

Ce trebuie să rețineți: Nu știi niciodată ce va fi util înainte de vreme. Trebuie doar să încerci lucruri noi și să aștepți să vezi cum se leagă acestea de restul experiențelor tale mai târziu. „Nu poți să conectezi punctele privind înainte; le poți conecta doar privind înapoi. Așa că trebuie să ai încredere că punctele se vor conecta cumva în viitor”, citează Parrish spusele lui Jobs. Pentru a avea puncte de conectat, trebuie să fii dispus să încerci lucruri noi – chiar dacă acestea nu par imediat utile sau productive.

Luați-vă niște timp liber
Nu este o surpriză faptul că meditatoarea dedicată Azula Altucher recomandă să vă oferiți spațiu pentru ca creierul dumneavoastră să proceseze ceea ce a învățat – „stați în liniște zilnic”, scrie ea – dar nu este singura persoană care subliniază necesitatea de a vă lua un timp de odihnă de la stimularea mentală. Petreceți ceva timp doar gândind, sugerează polițistul pensionat Rick Bruno. El face o pauză de la discuțiile interioare în timp ce face exerciții fizice. „Mă gândesc la lucruri în timp ce alerg (aproape în fiecare zi)”, relatează el.

Citește mult
OK, nu este un șoc, dar a fost cel mai frecvent răspuns: Cititul pare cu siguranță esențial. Părerile variază cu privire la care este cel mai bun material de lectură care stimulează creierul, cu sugestii care variază de la dezvoltarea unui obicei de a citi un ziar zilnic până la alegerea unei varietăți de ficțiune și non-ficțiune, dar toată lumea pare să fie de acord că cantitatea este importantă. Citiți mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *