10 lucruri puternice pe care poti le faci ca sa ai viata mai usoara

Cu siguranță nu se poate nega că viața poate fi dificilă. Suntem adesea atrași într-un milion de direcții și responsabilități diferite. Înecându-se în atât de mult stres și griji încercând să navigheze prin minimele vieții. În acele momente, să-ți dai seama cum să-ți faci viața mai ușoară poate părea nimic altceva decât un gând trecător.

Exact așa m-am simțit. Când încercam să-mi revin după atâtea eșecuri, am fost prinsă în agitația neobosită, încercând să fac tot ce pot pentru a-mi schimba viața fără să recunosc cu adevărat cât de epuizată, epuizată și epuizată mă simțeam deja.

În acea perioadă, am crezut cu adevărat că așa ar trebui să se simtă viața. M-am gândit că în fiecare zi ar trebui să mă simt mereu ca și cum aș alerga acest maraton fără sfârșit, înecându-mă în lista mea de sarcini, stres și griji. Abia dacă ai șansa să respiri și să încetinești.

Dar a fost greșit din partea mea să cred că viața ar trebui trăită în acest fel. A fost greșit pentru mine să cred că o viață fericită și de succes se simte ca și cum ai tânji constant după o pauză. Pentru că adevărul este că, în acele momente, abia simțeam că trăiesc.

În fiecare zi simțeam că doar exist. Ca și cum aș fi fost doar un pasager în propria mea viață. M-am gândit că viața ar trebui să fie întotdeauna dificilă și stresantă, pentru că dacă nu era, atunci însemna că nu făceam suficient. Dar m-am înșelat complet crezând asta.

Viața noastră este mult prea prețioasă pentru a o irosi doar existând și supraviețuind. Am învățat că, indiferent de locul în care te afli în viața ta acum, ai puterea în tine de a crea o viață pe care o iubești. Aveți puterea în voi să vă faceți viața mai ușoară.

În timp ce acest lucru cu siguranță nu înseamnă că viața va fi doar zile însorite înainte. Cu siguranță nu spun că putem pocni din degete și atunci toate problemele noastre vor dispărea.

Dar ne putem schimba obiceiurile și putem face pași mici pentru a ne ajuta să găsim calm și pace chiar și în vremuri dificile. Puteți face mici schimbări în fiecare zi, care vă vor ajuta să vă ușurați viața.

În această postare, vă voi împărtăși pașii pe care i-am făcut și care m-au ajutat să fac viața mai puțin copleșitoare. Acești pași m-au ajutat enorm să creez o viață care nu este doar mai ușoară, ci și profund semnificativă și sper că va face același lucru pentru tine.

Cum să-ți faci viața mai ușoară

1. Învață să renunți la lucrurile dincolo de controlul tău

Cât de des ați petrecut atât de mult timp și energie încercând să controlați fiecare aspect mic al vieții voastre doar pentru a fi întâmpinați cu dezamăgire și frustrare atunci când lucrurile merg prost?

Cu siguranță sunt vinovat de asta pentru cea mai lungă perioadă de timp. Întotdeauna am crezut că dacă muncesc foarte mult, planific meticulos și anticipez fiecare rezultat, atunci pot preveni ca lucrurile să meargă prost. Că, cumva, dacă continui să fac asta, îmi pot face viața mai ușoară.

Dar este de fapt exact opusul. Făcând acest lucru nu face viața mai ușoară, pentru ceea ce merită, doar o face mai dificilă și atunci când lucrurile se destramă de fapt, ne face și mai greu să ne confruntăm cu capul înainte și să ne revenim.

Realitatea este că, indiferent cât de mult încercăm, vor exista întotdeauna lucruri și circumstanțe care sunt dincolo de controlul nostru. Indiferent de cât de mult timp și efort încercăm să controlăm fiecare lucru mic din viața noastră, tot nu va garanta că totul va merge conform planului nostru. Viața încă ne poate lovi cu surprize.

Permițându-ne să petrecem atât de mult timp și energie încercând să controlăm totul în viața noastră va duce doar la atât de mult stres, dezamăgire și, sincer, ne face să ne simțim mai învinși. Există libertate și pace în renunțare.

Amintiți-vă că renunțarea la control nu înseamnă să ne predăm haosului și zgomotului vieții. Este vorba despre acceptarea faptului că unele lucruri și circumstanțe sunt dincolo de controlul nostru și concentrarea în schimb asupra lucrurilor pe care le putem controla de fapt.

Cum ar fi alegerile, atitudinile și reacțiile noastre. Eliberați-vă de această povară și permiteți-vă să îmbrățișați viața așa cum este de fapt, imprevizibilă și imperfectă.

2. Învață să spui nu

De câte ori nu te-ai suprasolicitat spunând în mod constant da altor oameni, când de fapt nu ai vrut să o faci în primul rând?

De câte ori nu te-ai înecat într-un număr copleșitor de responsabilități și obligații, temându-te că a spune nu îi va dezamăgi pe ceilalți?

Nici măcar nu pot începe să vă spun de câte ori am făcut asta. Am fost întotdeauna vinovată că am spus în mod constant da altor oameni, în special celor mai apropiați de mine, indiferent de cât de epuizată și epuizată mă simțeam deja, pentru că îmi era atât de frică să-i dezamăgesc.

Și adevărul să fie spus, motivul pentru care mi se pare atât de dificil să le spun nu este pentru că am crezut că atâta timp cât sunt considerat util altor oameni, atunci sunt suficient și demn.

Dar chestia este că, dacă ai continuat să te întinzi subțire spunând în mod constant da cererilor altora, mai devreme sau mai târziu nu vei mai avea nimic de dat.

A învăța să spui nu și a stabili limite nu înseamnă să fii egoist, nepoliticos sau să-i excluzi pe ceilalți. Este vorba despre respectul de sine și onorarea timpului, energiei și priorităților.

Învățând să spunem nu lucrurilor care nu se mai aliniază cu valorile și obiectivele noastre, ne oferim de fapt spațiul pentru a ne face timp pentru lucrurile care contează cu adevărat pentru noi și pentru a avea grijă de propriile nevoi și bunăstare.

3. Stabiliți obiective clare

O parte din a-ți da seama cum să-ți faci viața mai ușoară este stabilirea unor obiective clare. Stabilirea unor obiective clare nu înseamnă doar crearea unei liste de sarcini de zi cu zi. Este vorba despre crearea unei vieți care se aliniază cu aspirațiile și valorile tale.

Stabilirea unor obiective clare înseamnă identificarea lucrurilor care contează cu adevărat pentru tine, ceea ce vrei să obții, descompunerea acestora în pași gestionabili și concentrarea energiei și atenției asupra urmăririi lor.

Începeți prin a reflecta asupra a ceea ce doriți cu adevărat să realizați. Gandeste-te la obiectivele tale pe termen lung si unde vrei sa te vezi in viitor. Este important să iei în considerare toate domeniile vieții tale în timp ce reflectezi asupra viziunii tale.

Asigurați-vă că obiectivele dvs. sunt specifice și realizabile. De asemenea, un alt lucru important de reținut atunci când stabiliți obiective clare este să nu vă fie frică să faceți pași mici. Obiectivele și sarcinile mari pot duce adesea cu ușurință la copleșire și poate fi mai dificil pentru tine să le urmezi.

Împărțiți-le în pași mici ușor de gestionat. Fiecare pas ar trebui să fie realizabil în intervalul de timp dat.

4. Creați o rutină de dimineață

De ani de zile, nu m-am gândit prea mult la rutina mea de dimineață. Întotdeauna ajungeam prins în haos și mă grăbeam de la o sarcină la alta. Nu mi-am făcut timp să-mi dau seama că graba de dimineață stresată și anxioasă mi-a afectat foarte mult întreaga zi.

Diminețile pot fi un ton-setter atât de puternic pentru întreaga noastră zi. Dacă ne începem în mod constant ziua în frenezie și haos, acel sentiment haotic poate persista adesea pe tot parcursul zilei.

Creează-ți o rutină de dimineață care funcționează cel mai bine pentru stilul tău de viață. Acum, motivul pentru care spun asta este pentru că, în timp ce îmi cream propria rutină de dimineață, aveam această noțiune că trebuie să urmez cum arată dimineața altor oameni de succes.

Dar problema este că, dacă urmăm o rutină care nu este potrivită stilului nostru de viață. Ne va fi mult mai greu să rămânem cu ea. Mi-am dat seama că cheia pentru a crea rutina perfectă de dimineață este prin proiectarea unei serii de pași și obiceiuri intenționate care te vor pregăti pentru o zi reușită și mai ușoară.

Nu există o abordare universală. Creați un set de activități care se aliniază cu obiectivele, preferințele și aspirațiile dvs. Făcând acest lucru, vă va fi mult mai ușor să urmați și să rămâneți cu el.

5. Practică iertarea

Probabil te întrebi cum joacă iertarea un rol în a-ți da seama cum să-ți faci viața mai ușoară. Sincer să fiu, nu știam cu adevărat că iertarea poate juca un rol atât de important în această călătorie.

Am crezut că este vorba despre schimbarea obiceiurilor noastre. Vedeți, crescând, am fost profund rănit de unii oameni pe care îi iubesc. Am fost făcut să cred că nu eram nimic fără realizările mele și că nu eram suficient și demn dacă nu mă făceam util pentru ei.

M-am agățat de această furie și am lăsat-o să mă consume ani de zile fără să-mi dau seama că acest lucru nu m-a ajutat în niciun fel, pentru că ceea ce merită doar mi-a făcut viața mai dificilă. Permițându-mi să păstrez acel resentiment, m-am ancorat în trecut și m-am împiedicat să mă eliberez de durere și să merg mai departe.

Știu cât de dificilă poate fi iertarea. Este important să ne amintim că iertarea nu se referă la invalidarea greșelilor lor sau la minimizarea durerii pe care au provocat-o. Este vorba despre alegerea de a vă elibera de acel bagaj emoțional pe care l-ați purtat atât de mult timp și, în cele din urmă, de a oferi spațiu pentru vindecare și pentru a merge mai departe.

Este vorba despre a te elibera din strânsoarea amărăciunii și a-ți permite să trăiești și să îmbrățișezi pe deplin călătoria vieții tale.

De asemenea, vă rog să nu ezitați să vă oferiți aceeași iertare. Umani cum suntem cu toții, suntem cu toții obligați să facem greșeli și cu siguranță nu sunteți o excepție de la asta. Oferindu-ți iertare nu înseamnă că eviți responsabilitatea.

Este vorba despre a-ți recunoaște greșelile, a învăța din ele și a-ți permite șansa de a merge mai departe.

6. Nu vă fie frică să cereți ajutor

Când mă luptam în viață, indiferent cât de învinsă mă simțeam, nu spuneam sau arătam niciodată altor oameni, nici măcar celor mai apropiați de mine, prin ce treceam. Întotdeauna am avut această noțiune că, din moment ce aceasta este problema mea, atunci ar trebui să fiu eu cel care o rezolvă.

Și, sincer să fiu, mi-a fost foarte greu să mă deschid față de alți oameni. Întotdeauna am presupus că, deschizându-mă în fața lor, îi voi împovăra și cu problemele mele.

Dar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat când eram în cel mai de jos punct al vieții mele este că, indiferent de ceea ce crezi, nu vei fi niciodată cu adevărat o povară pentru oamenii care te iubesc cu adevărat. Ei vor de fapt să fie acolo pentru tine și așteaptă doar să-i lași să intre.

Viața poate fi foarte dificilă uneori și vă rog să știți că a cere ajutor nu înseamnă că sunteți un eșec sau că sunteți slab. Cu toții avem nevoie de ajutor și cu toții avem nevoie de cineva în colțul nostru care să ne țină de mână atunci când lucrurile devin prea dificile pentru noi.

A cere ajutor nu îți diminuează în niciun fel puterea. Cred cu adevărat că este nevoie de curaj și putere pentru a cere ajutor și a ne permite să fim vulnerabili.

7. Renunță la comparația socială

În lumea de astăzi, este atât de ușor să cazi în jocul comparației. Cu tot ceea ce vedem pe social media, compararea noastră cu alți oameni devine aproape a doua natură.

Cu siguranță nu sunt străin de acest sentiment. Ani de zile am fost în mod constant înlănțuit de o viață în care comparam succesul altor oameni cu al meu. Nu mi-am dat seama că, făcând asta, îmi bazam viața pe propriile standarde.

Îmi trăiam viața alergând constant după idealuri pe care alți oameni le considerau valoroase, în loc să trăiesc efectiv viața pe care mi-o doresc. Și permiteți-mi să vă spun, trăind acest tip de viață a fost pur și simplu epuizant și m-a făcut să mă simt prost despre mine.

Simțeam în mod constant că nu sunt suficient sau demn. Dacă doriți să vă faceți viața mai ușoară, învățarea de a renunța la comparația socială este vitală. Să știți că viața este mult prea scurtă și prea prețioasă pentru a o petrece trăind viața altcuiva.

Cu toții avem călătorii diferite de făcut și nu trebuie să continuați să urmăriți standardele altor oameni doar pentru a vă simți demni sau valoroși. Pentru că sunteți suficienți și demni așa cum sunteți acum. Vă rugăm să vă eliberați de povara de a vă compara în mod constant viața cu alții.

Meriți să trăiești viața pe care ți-o dorești. Meriți să-ți urmezi visele.

8. Faceți îngrijirea de sine un non-negociabil

Când avem atât de multe lucruri pe lista noastră de sarcini, luarea unui timp liber pentru îngrijirea de sine nu este cu siguranță în mintea noastră. Sunt vinovat de asta de ani de zile.

Întotdeauna am crezut că sacrificiul de sine pentru nevoile altora și obiectivele mele este calea către o viață fericită. Dar cu siguranță nu a fost cazul. Acum nu se poate nega faptul că munca grea și agitația sunt importante, dar să nu uităm să recunoaștem că încetinirea, luarea unei pauze și practicarea îngrijirii de sine sunt la fel de esențiale.

Nu ar trebui să tratăm îngrijirea de sine ca pe un lux sau ceva ce bifăm de pe lista noastră de sarcini o dată pe an, apoi uităm de ea în următoarea. Ar trebui să tratăm îngrijirea de sine ca pe un non-negociabil.

Practicarea îngrijirii de sine nu numai că ne oferă șansa de a respira și de a avea grijă de nevoile noastre, dar reduce și stresul și ne ajută să evităm epuizarea, ceea ce duce în cele din urmă la o viață mai ușoară.

Oricât de clișeic ar suna, chiar nu poți turna dintr-o ceașcă goală. Am învățat asta pe calea cea grea. Îngrijirea de sine nu este egoistă. Este o necesitate și este o formă de iubire de sine. Nu ne putem aștepta să trăim vieți semnificative și fericite dacă am continuat să ne neglijăm nevoile și bunăstarea.

Meriți să ai grijă de nevoile tale. Meriți să iei o pauză și să-ți faci timp pentru lucrurile care îți hrănesc sufletul și îți dau bucurie.

9. Practicați recunoștința zilnică

Știu că probabil am auzit expresia „Fii recunoscător” de mai mult de o duzină de ori și totuși, uneori, încă pare imposibil de făcut.

Este ușor să fii recunoscător atunci când totul în viața ta merge bine, dar când lucrurile se destramă, când te lovești de o problemă după alta, găsirea a ceva pentru care să fii recunoscător poate părea imposibilă. Este exact ceea ce am simțit pentru mine când navigam în cel mai jos punct al vieții mele.

M-am lăsat înecată de negativitate și am ales să-mi concentrez toată atenția asupra lucrurilor care nu merg bine în viața mea. Sincer, am crezut în acea perioadă că făcând acest lucru mă făcea mai responsabil și mai motivat să continui să împing.

Dar ceea ce a făcut a fost exact opusul. Pur și simplu m-a făcut amar și furios pe lume și mi-a făcut viața mult mai grea. Sincer să fiu, concentrarea asupra a tot ceea ce mergea prost m-a făcut să mă simt mai deznădăjduită.

Obișnuiam să cred că a fi recunoscător este o pozitivitate toxică. Am urât când cineva trecea prin ceva și alții îi vor spune doar să fie recunoscători.

Dar un lucru pe care l-am învățat în timp ce navigam prin cel mai întunecat moment al vieții mele este că a fi recunoscător nu înseamnă a pretinde că totul este în regulă. Nu este vorba despre respingerea a ceea ce treci sau despre invalidarea durerii pe care o simți.

Este vorba despre a-ți permite să găsești bucurie în lucruri simple, recunoscând și abordând în același timp provocările prin care treci. Recunostinta nu inseamna sa iti eviti problemele.

Pentru ceea ce merită, permițându-mi să găsesc bucurie chiar și în mijlocul luptelor și provocărilor nu numai că m-a făcut să mă simt mai bine, dar mi-a dat și speranța și puterea de care aveam nevoie pentru a continua.

10. Trăiește o zi la un moment dat

Nici măcar nu pot începe să vă spun de câte ori m-am trezit fixându-mă constant asupra viitorului și de toate ce-ar fi dacă, fără să-mi dau seama că viața trecea pe lângă mine.

Mai des decât ne-ar plăcea să recunoaștem, ne trezim în mod constant rumegând despre viitor sau chiar despre experiențele trecute, fără să ne dăm seama că, făcând acest lucru, ne furăm șansa de a ne trăi cu adevărat viața.

Ne prindem în capcana fixării constante asupra tuturor lucrurilor de tipul „ce-ar fi dacă” ale viitorului, până la punctul în care ne înecăm constant în atât de mult stres și anxietate.

Am fost cu siguranță vinovat de acest lucru și, sincer să fiu, în acea perioadă, am crezut că aceasta era cea mai bună cale de urmat. Am petrecut atât de mult timp și energie încercând să planific viitorul și să anticipez fiecare rezultat, nereușind să realizez că, făcând acest lucru, pierdeam să trăiesc cu adevărat momentul care se desfășura în fața mea.

Am învățat că a trăi o zi la un moment dat nu înseamnă cu siguranță abandonarea tuturor obiectivelor și planurilor noastre. A trăi o zi la un moment dat este despre găsirea echilibrului între planificarea obiectivelor noastre viitoare și bucuria momentului prezent al vieții noastre.

Alegând să trăiești o zi la un moment dat, te eliberezi în cele din urmă de greutatea trecutului și de grijile și anxietățile viitorului, ducând în cele din urmă la o viață mai ușoară și mai semnificativă.

Gânduri finale

Cel mai bine este să vă amintiți că a afla cum să vă faceți viața mai ușoară nu înseamnă să eliminați provocările sau să evitați luptele. Este vorba despre adoptarea anumitor mentalități, obiceiuri și credințe care ne vor ajuta să navigăm și să facem față coborâșurilor și coborâșurilor vieții cu pace și grație.

În cele din urmă, calea de a-ți face viața mai ușoară este un lucru profund personal. Nu trebuie să urmați fiecare pas aici, să găsiți ceea ce funcționează pentru dvs., să explorați ce alți pași v-ar putea ajuta și să începeți de acolo.

Pe măsură ce avansați cu această călătorie, vă rugăm să vă amintiți să vă oferiți dragoste și răbdare de-a lungul drumului, mai ales în acele zile grele. Amintiți-vă că, indiferent de cât de învinși vă puteți simți în unele zile, aveți puterea în voi să creați o viață pe care o iubiți. O viață care se aliniază cu obiectivele tale și o viață care îți aduce pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *