10 LUCRURI pe care trebuie să le faceți pentru a acționa și a nu mai găsi scuze

Dacă vrem să ne schimbăm viața, trebuie să încetăm să ne mai găsim scuze.

Cei mai mulți dintre noi se fac vinovați de găsirea de scuze, fără să realizeze că, făcând acest lucru în mod continuu, nu facem decât să ne împiedicăm singuri să fim fericiți și să avem succes.

Am fost vinovat de acest lucru. Și, dacă sunt sinceră, uneori încă o mai fac.

Acum doi ani, eram la cel mai scăzut nivel. Am pierdut pe cineva foarte drag din cauza unei boli de lungă durată. A trebuit să renunț la locul de muncă din motive de sănătate mintală. Eram șomeră, îngropată în datorii și nu aveam economii.

Da, cu siguranță am ajuns la fundul sacului. Nu existau cuvinte pentru a descrie cât de pierdut, învins și deznădăjduit eram.

Îmi uram viața. Am urât fiecare minut din ea. În fiecare zi mă trezeam în mod constant cu nefericire și disperare.

Am vrut să o schimb. Am vrut să mă pun din nou pe picioare, să merg înainte și să-mi îmbunătățesc viața. Am vrut să fiu cu adevărat fericită.

Îmi tot spuneam că trebuie să fac ceva. Trebuia să mă ridic, să lupt și să merg înainte. Trebuia să-mi găsesc un loc de muncă. Trebuia să-mi refac viața. Trebuia să-mi plătesc încet datoria. Trebuia să încetez să mai trăiesc din cărțile de credit.

Viața mea trebuia să se schimbe – dar, în loc să fac ceva, în fiecare zi găseam o nouă scuză pentru a mă împiedica să acționez.

Mi-a luat ceva timp să realizez că, găsind mereu scuze, mă țineam blocată și nefericită.

Chestia este că, dacă continuăm să facem asta, nu facem decât să ne ținem prinși în acest ciclu fără sfârșit.

Un ciclu în care fie ne este prea frică să ne schimbăm viața, fie ne este prea frică să facem primul pas, fie suntem prea leneși să acționăm și să facem ceva.

Dacă vrei să știi cum să nu mai găsești scuze și să acționezi în sfârșit…

Recunoașteți adevărul…

Mi-am dat seama că, dacă vrem să ne îmbunătățim viața și să nu ne mai găsim scuze, trebuie mai întâi să fim dispuși să recunoaștem adevărul.

Trebuie să recunoaștem faptul că noi înșine ne facem acest lucru – că noi suntem cei care găsim în mod constant aceste scuze.

Odată ce ai înfruntat acest fapt, este timpul să te întrebi de ce? De ce continuați să le faceți? De ce vă țineți blocat? De ce te reții? De ce continui să găsești aceste scuze?

Schimbă-ți mentalitatea

Cei mai mulți dintre noi suntem vinovați de a fi cei mai mari critici ai noștri. Ne este atât de ușor să ne vorbim negativ și să ne batem în mod constant pentru toate greșelile noastre.

Dar problema este că dacă continuăm să ne agățăm de această negativitate. Dacă continuăm cu acest tip de mentalitate, vom ajunge întotdeauna să ne sabotăm succesul și fericirea.

Deci, în loc să ne agățăm de mentalitatea noastră negativă, să începem să ne reformulăm mintea.

În loc să spunem că nu voi fi niciodată în stare să o fac, să spunem că pot face asta.

Trebuie să ne motivăm și să avem încredere în capacitățile noastre. Trebuie să avem încredere în noi înșine că putem reuși, că ne putem schimba viața, că ne putem schimba poveștile.

Nu mai așteptați momentul potrivit

De câte ori ai refuzat o oportunitate sau te-ai împiedicat să acționezi, doar pentru că nu era „momentul potrivit”?

Întotdeauna mi-am dorit să-mi deschid propriul blog, dar în loc să o fac, mi-am găsit scuze și mi-am spus că nu este încă momentul potrivit.

Îți spun de pe acum, „momentul potrivit” pe care îl aștepți s-ar putea să nu vină niciodată. Pentru că, fie că recunoaștem sau nu, întotdeauna va apărea ceva care va intra în cele din urmă în conflict cu planurile sau obiectivele noastre.

Dacă încă așteptați momentul potrivit, nu faceți decât să vă împiedicați să faceți schimbarea și nu vă pregătiți cu adevărat pentru succes.

Cred cu tărie că nu există un moment perfect pentru a ne schimba viața. Trebuie să începem acum. Trebuie să facem acest pas acum și să avem încredere că lucrurile se vor rezolva.

Trebuie să acceptăm faptul că momentul potrivit nu va sosi niciodată. Așa că de ce să nu o facem acum?

Învățați să vă concentrați asupra punctelor dumneavoastră forte

Ești și tu vinovat că te concentrezi pe slăbiciunile tale?

Eu sunt. De fiecare dată când sunt pe punctul de a face ceva important, am tendința de a mă concentra asupra slăbiciunilor mele.

Așa că, vă spun că nu m-a ajutat deloc să fac asta. M-a făcut doar să mă simt anxioasă și speriată și m-a făcut să mă simt atât de prost în ceea ce mă privește.

Atunci când avem tendința de a ne concentra pe slăbiciunile noastre în loc de punctele noastre forte, nu facem decât să ne pregătim pentru eșec. Făcând acest lucru nu ne va face niciun bine.

Ne va face doar să ne îndoim de noi înșine și vom sfârși prin a fi prea speriați pentru a acționa și vom găsi mai multe scuze pentru a evita să o facem.

Amintiți-vă că fiecare are propriile slăbiciuni.

Putem fi conștienți de slăbiciunile noastre și să nu ne concentrăm asupra lor.

În schimb, haideți să ne concentrăm asupra punctelor noastre forte și asupra lucrurilor bune pe care le putem oferi altora.

Acceptă incertitudinea…

Viața va fi întotdeauna incertă. Nu vom ști niciodată ce se va întâmpla în continuare.

Îți spun asta, am petrecut mult timp încercând în mod constant să controlez fiecare aspect al vieții mele. Încercam mereu să prezic rezultatul fiecărei decizii.

Am pierdut atât de mult timp creând un plan B și un plan C.

Fiecare decizie pe care am luat-o a fost calculată. Mi-era prea frică să îmi asum riscuri. Prea speriată să înfrunt necunoscutul.

Dar realitatea este că, indiferent de cât de mult încercăm să prevedem și să controlăm fiecare moment al vieții noastre, nu putem.

Nu putem ști întotdeauna dacă părăsirea acestui loc de muncă și urmărirea viselor noastre nu ne va face decât mai mult rău decât bine. Nu putem ști întotdeauna dacă ieșirea din zona noastră de confort va duce doar la lucruri care nu vor merge bine.

Da, asumarea riscurilor poate fi înfricoșătoare. Ieșirea din zona noastră de confort este înfricoșătoare, dar nu înseamnă că și rezultatul va fi rău. Trebuie să renunți la negativitate.

Nu ne putem lăsa să ne mulțumim doar pentru că ne este prea frică de incertitudine. Trebuie să ne reamintim că viața însăși este incertă – așa că am putea la fel de bine să ne asumăm acest risc și să avem un salt de încredere că lucrurile vor merge bine.

Nu trebuie să ne împiedicăm să creștem și să învățăm doar pentru că ne este prea frică de necunoscut.

Nu mai da vina pe alții și asumă-ți responsabilitatea pentru toate acțiunile tale…

Am fost vinovat că am dat vina pe alții. Când am fost la cel mai scăzut nivel al meu, am dat vina pe alții pentru asta.

Îmi tot spuneam că motivul pentru care mă aflam aici era din cauza lor.

Dar acest lucru nu a făcut decât să provoace mai mult rău decât bine. Am fost atât de orbită de furie și de amărăciune, încât m-a împiedicat să mă confrunt cu realitatea că și eu sunt cea vinovată pentru tot ceea ce mi se întâmplă.

Am pierdut atât de mult timp dând vina pe alții în loc să-mi asum responsabilitatea și să fac ceva pentru a-mi îmbunătăți situația.

Așa că, dacă faceți asta, vă spun de pe acum, este o pierdere de timp.

Mi-am dat seama că trebuie să ne asumăm responsabilitatea acțiunilor noastre și a consecințelor pe care le aduce.

În loc să ne folosim tot timpul dând vina pe alții, haideți să începem să ne asumăm responsabilitatea pentru viețile noastre și să facem primul pas necesar pentru a ne schimba situația.

Acceptă eșecul și fii dispus să-ți accepți greșelile…

De cele mai multe ori, unul dintre principalele motive pentru care ne este atât de teamă să urmărim ceea ce ne dorim cu adevărat în viață este pentru că ne este prea frică să nu eșuăm.

Continuăm să ne găsim scuze pentru că ne este frică să nu reușim.

Te înțeleg. Și eu sunt vinovat de acest comportament. Crescând, am fost învățat că eșecul este un lucru rău.

Că eșecurile mele mă vor defini în mod constant.

Dar am învățat că acest lucru este cu siguranță greșit.

Eșecul nu este rău.

Eșecul este normal.

Eșecul înseamnă creștere.

Eșecul înseamnă învățare.

Cu toții eșuăm.

Trebuie să ne amintim că este perfect în regulă să nu fim perfecți – nu ne-am născut pentru a fi perfecți.

Odată cu greșelile, vine și învățarea. Odată cu eșecurile, vine și creșterea.

Nu lăsați frica de eșec să vă împiedice să vă urmăriți visele, să vă atingeți obiectivele și să deveniți cea mai bună versiune a dumneavoastră.

Așa că mergeți mai departe și faceți acest pas, faceți această schimbare, eșuați, faceți greșeli și învățați din ele. Creșteți și fiți mai buni.

Începeți prin a stabili obiective mici și realizabile…

Depășirea este cu siguranță unul dintre lucrurile care mă paralizează și mă împiedică să acționez.

Da, vrem să ne îmbunătățim viața. Vrem să ne stabilim obiective care să ne ajute să ne găsim un loc de muncă mai bun, să câștigăm mai mulți bani, să fim mai sănătoși, dar dacă ne permitem să ne stabilim obiective mari din prima zi, s-ar putea să facem mai mult rău decât bine.

Stabilirea unor obiective mari ne face adesea să devenim prea copleșiți și ajungem să nu mai facem nimic.

Așa că, în schimb, împărțiți aceste obiective mari în obiective mai mici. Împărțiți acele sarcini mari, în multe sarcini mai mici, mai ușor de realizat.

Opriți jocul comparațiilor…

Este atât de ușor să te compari cu alte persoane. Să-ți compari succesul cu al lor.

Când abia mi-am început blogul, desigur, creșterea a fost lentă, m-am simțit atât de înfrântă și fără speranță când am început să văd toți acești alți bloggeri de succes care au realizat atât de multe într-un timp atât de scurt.

Am continuat să compar progresele mele cu ale lor. Acest lucru nu făcea decât să mă facă să mă simt mai rău. Mă făcea să simt că nu fac suficiente progrese și că era mai bine să renunț.

Atunci când ne comparăm în mod constant cu alte persoane, nu facem decât să ne blocăm și să ne reținem pentru că ne este prea frică să mergem mai departe, gândindu-ne că nu facem niciun progres ca să continuăm.

Vreau să știi asta, călătoria fiecăruia este diferită. Cu toții avem timpi diferiți.

Doar pentru că nu ați reușit să realizați ceea ce au realizat ei în acel interval de timp nu înseamnă că nu veți avea succes.

Concentrează-te asupra propriei tale călătorii și a creșterii tale.

Crede în tine și fă primul pas…

Credeți în voi înșivă, mai ușor de spus decât de făcut, nu-i așa?

Cei mai mulți dintre noi suntem vinovați de a ne îndoi de noi înșine. Ne gândim în mod constant că nu suntem suficient de buni.

Noi nu suntem demni. Nu avem ceea ce trebuie. Nu suntem suficienți.

Dar știi ceva? Toate aceste lucruri sunt MINCIUNI.

Trebuie să încetezi să te îndoiești de abilitățile tale și să începi să crezi în ele.

Mi-am dat seama că, cu cât îți spui mai mult că nu poți să o faci, cu atât mai greu îți va fi să mergi mai departe și să continui.

Dacă vreți să vă schimbați viața,

Dacă doriți să vă construiți propria afacere,

Dacă doriți să câștigați mai mulți bani,

Dacă doriți să vă îmbunătățiți situația,

Trebuie să începi să crezi că TU POȚI!

Ești mult mai puternică decât crezi. Mult mai curajoasă. Ești capabil să realizezi lucruri mărețe – trebuie doar să crezi în tine, în ceea ce poți face și să faci primul pas.

Găsirea de scuze este un obicei prost care afectează o mulțime de oameni. Da, ruperea obiceiurilor proaste poate fi dificilă, dar este cu siguranță POSIBILĂ.

Puteți renunța la acest obicei. Aveți puterea de a nu mai găsi scuze și de a acționa.

Începeți prin a face unul sau două lucruri. Amintește-ți că, dacă vrei să-ți schimbi situația actuală, trebuie să încetezi să mai găsești scuze – aceasta este singura modalitate de a merge mai departe, de a-ți îmbunătăți viața și de a fi fericit.

Vizualizează-ți succesul. Închideți ochii și încercați să vizualizați cum v-ați simți dacă v-ați atinge obiectivele. Țineți-vă de această imagine, de acest sentiment, de fiecare dată când simțiți că vreți să tergiversați și să renunțați.

Poți să faci asta! Eu cred în tine!