10 lucruri pe care trebuie să le descoperim singuri

Învățarea este doar o componentă a vieții, la fel ca și membrele corpului uman. Putem învăța multe de la alții, dar unele lucruri din viață trebuie experimentate pentru a fi cu adevărat înțelese. Mai jos veți găsi o listă cu 10 astfel de lucruri, lucruri pe care trebuie să le descoperim singuri.

Dacă ții o pisică de coadă, înveți lucruri
pe care nu le poți învăța altfel.
– Mark Twain

Iubirea – Nu există un ghid oficial pentru a te îndrăgosti, pentru a te despărți de dragoste sau pentru a face față complexității emoționale a iubirii. Iubirea nu poate fi învățată și cu siguranță nu poate fi forțată. Iubirea este un sentiment instinctual, un sentiment puternic, pe care îl vom găsi cu toții în circumstanțe diferite și pe care fiecare dintre noi trebuie să îl descoperim pentru sine.

Prietenia – Unele personalități pur și simplu se potrivesc, iar altele se ciocnesc. La fel ca și dragostea, prietenia este un proces natural care nu poate fi forțat. Alte persoane ne pot selecta cunoștințele în locul nostru, dar, în timp, vom găsi singuri prietenia adevărată. Când conversațiile sunt confortabile și relaxate, iar un sentiment de încredere reciprocă este evident, prietenia adevărată a fost găsită.

Pierderea – La un moment dat, fiecare dintre noi va experimenta o pierdere în viață. Poate fi vorba de moartea unei persoane dragi, devastarea bunurilor personale sau o respingere vicioasă în carieră. Fiecare dintre noi va face față în mod natural pierderii în felul său unic, unii având nevoie de mai mult timp pentru a reflecta asupra ei decât alții. Deși se pot face sugestii, trebuie să ne dăm seama singuri, să murim dacă este necesar și să mergem mai departe atunci când suntem pregătiți.

The Short vs. Long Catch-22 – Există un paradox care se regăsește în diverse situații în care trebuie să alegem între împlinirea pe termen scurt și cea pe termen lung. Acesta guvernează calea pe care o luăm în ceea ce privește aspirațiile, dorințele și oportunitățile disponibile. Lucrurile care par pozitive pe termen scurt se pot transforma în acru pe termen lung.De asemenea, eforturile disciplinate de a îndeplini obiectivele pe termen lung pot duce la o existență mai anostă pe termen scurt. Oamenii pot încerca să ne sfătuiască în situații specifice, dar, în cele din urmă, trebuie să ne dăm seama cum să gestionăm singuri acest catch-22 în cadrul domeniului larg al vieții noastre.

Auto-iertarea – Cu toții facem greșeli. Este un element inevitabil al vieții. Deoarece suntem, fără îndoială, cel mai dur critic al nostru, uneori ne autoculpabilizăm în mod inutil pentru anumite acțiuni pe care le-am făcut sau nu le-am făcut. Acest lucru ne împiedică, de obicei, productivitatea și fericirea.Mulți instructori de auto-ajutorare încearcă să învețe autoiertarea, dar fiecare circumstanță și fiecare individ este ușor diferit de celălalt. Experiența este cheia. Experiența generală în abordarea procesului de încercare și eroare în diverse circumstanțe de viață este într-adevăr ceea ce ne crește nivelul de confort în ceea ce privește greșelile.

Echilibrul vieții – A trăi o viață sănătoasă și plină de satisfacții implică simpla artă a echilibrului. Trebuie să echilibrăm riscul vs. recompensa, familia și prietenii vs. obiectivele profesionale, cantitatea vs. calitatea… lista ar putea continua la nesfârșit. Cu timpul și cu suficientă experiență, vom putea evalua orice situație, vom putea descifra extremele de limită și vom găsi un mijloc fericit și sănătos între aceste extreme.

Responsabilitate și independență – Responsabilitatea nu este o calitate insuflată instinctiv în toate ființele umane. Unii dintre noi trebuie să muncească din greu pentru a duce o viață responsabilă. Cheia este să realizezi că este în regulă să ajuți pe cineva, dar întreaga povară a unei responsabilități nu ar trebui niciodată să fie luată de la proprietarul ei.Dacă este așa, proprietarul nu va învăța niciodată, devenind astfel dependent pentru totdeauna de alții. Cauza și efectul este ghidul suprem al responsabilității. „Dacă nu-mi găsesc un loc de muncă, nu voi avea bani pentru a cumpăra mâncare.” Succesul nostru în materie de responsabilitate va duce în cele din urmă la o independență completă.

Identitatea personajului – „Cine sunt eu?” Cu toții trebuie să ne dăm seama de acest lucru pentru noi înșine. Identitatea personajului este incredibil de dificil de definit. Cu toții avem idei în minte despre cine suntem, cine vrem să devenim sau cum vrem să trăim. Cel mai mare dar pe care îl are o ființă umană este liberul arbitru… capacitatea noastră de a gândi, de a face alegeri și de a acționa cu deciziile pe care le luăm. Aceste decizii modelează în cele din urmă persoana care suntem, identitatea noastră de caracter.

Trădarea – Confruntarea cu trădarea trimite, de obicei, o persoană într-un rollercoaster emoțional. Nu există o modalitate practică de a te pregăti pentru aceasta, deoarece fiecare act de trădare conține un set diferit de variabile. Când se întâmplă, de obicei rămânem cu o serie de întrebări. De ce? Există o altă versiune a poveștii? Putem trece peste asta? Acestea sunt întrebări la care numai persoanele implicate pot răspunde și cu care se pot confrunta.

Fericirea și succesul – Așa cum am afirmat în ultima mea postare, fericirea înseamnă să faci ceea ce iubești, iar succesul înseamnă să excelezi în ceea ce faci ceea ce iubești. Nimeni altcineva nu ne poate spune cum să fim fericiți sau ce să iubim. Pe măsură ce progresăm în viață, descoperim aceste mistere pe cont propriu. Odată ce ne-am dat seama ce înseamnă fericirea, putem trasa un curs pentru a ne atinge propria versiune personalizată a succesului.