10 lucruri pe care introvertiții se pricep cel mai bine să le facă

Ca introvertit, este mult prea ușor să te fixezi pe lucrurile pe care ți-ai dori să le faci mai bine. Când oamenii vorbesc despre diferențele dintre introvertiți și extrovertiți, ei tind să se concentreze asupra lucrurilor pe care lumea noastră extrovertită le consideră puncte forte. Aceste lucruri, din păcate, sunt adesea zone în care introvertiții nu se ridică la înălțimea așteptărilor lumii de la ei.

Cu toate acestea, este important ca introvertiții să vadă toate modurile în care contribuie pozitiv la relații și la lumea din jurul lor. Introvertiții au multe puncte forte distincte. Adesea, acestea sunt lucruri pe care le fac mai bine decât omologii lor extrovertiți.

În cartea sa, Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking, Susan Cain vorbește despre modurile în care introvertiții ajută progresul societății. Dacă sunteți introvertit și nu ați citit încă această carte, o recomandăm cu căldură!

În timp ce Cain are propria ei perspectivă asupra punctelor forte ale introvertiților, am decis să compilăm propria noastră listă. Următoarele sunt zece lucruri pe care introvertiții se pricep cel mai bine să le facă.

1. Observație

Introvertiții sunt deosebit de buni la observarea lumii din jurul lor. Când merg în locuri, observă în mod constant împrejurimile și oamenii cu care sunt. Din acest motiv, ei observă adesea lucruri pe care alți oameni le-ar pierde.

De exemplu, introvertiții petrec atât de mult timp observându-i pe ceilalți încât, de obicei, sunt primii care observă când ceva este diferit cu un prieten. Aceasta devine un fel de superputere, deoarece le permite să se ocupe de relații interpersonale în continuă schimbare.

Acest lucru nu se aplică doar observării modelelor la oameni. Introvertiții tind să vadă imaginea de ansamblu atunci când alții sunt fixați pe detalii mici. Ei observă modele și tendințe la locul de muncă și în lume. Acest lucru le oferă informațiile și înțelegerea de care au nevoie pentru a fi inovatori în domeniul lor. Până când alții observă o tendință, adesea au venit deja cu soluții posibile.

Abilitățile lor de observare împrumută majoritatea celorlalte puncte forte. Ei sunt adesea buni rezolvatori de probleme, deoarece observă în mod constant. Ei dau sfaturi grozave pentru că văd lucruri pe care alții nu le văd. Acest talent nu este doar o abilitate izolată, ci una care dă putere tuturor domeniilor vieții lor.

2. Deliberare

Introvertiții sunt foarte buni la deliberare. Asta înseamnă că rareori acționează impulsiv (deși uneori pot acționa impulsiv în chestiuni mici). Ei preferă să se gândească la toate implicațiile unei decizii decât să acționeze pripit și să se facă de râs.

Am vorbit cu o extrovertită care a descris procesul decizional al soțului ei: „El se gândește cu atenție la fiecare decizie, unde eu doar fac lucruri. Dacă mergem la magazin să luăm lapte, chiar dacă primim întotdeauna 2% lapte, este întotdeauna o decizie pentru el. Nimic nu este neintenționat.”

În timp ce acest introvertit special se află la capătul extrem al spectrului, nimeni nu ar acuza un introvertit că este nechibzuit sau pripit. Puterea lor de deliberare s-a dovedit a fi un avantaj, deci este un atu pe care majoritatea introvertiților investesc în îmbunătățire.

Jena este deosebit de dureroasă pentru introvertiți. Deoarece urăsc sentimentul de a fi jenați, vor munci din greu pentru a se asigura că deciziile lor sunt luate în considerare cu atenție înainte de a acționa. Ei deliberează consecințele fiecărui cuvânt și acțiune înainte de a vorbi sau de a acționa.

3. Independența

Introvertiții sunt foarte buni la a face lucrurile independent. În timp ce oamenii extrovertiți își iau energia din a fi în preajma altora, introvertiții își iau energia din singurătate. Asta înseamnă că activitățile și proiectele care necesită timp singur sunt mult mai ușoare pentru introvertiți.

Cele mai multe dintre aceste locuri de muncă sunt lucruri care necesită introvertiților să petreacă o cantitate semnificativă de timp singuri, fie în munca lor de zi cu zi, fie în educația necesară pentru a ajunge la acel obiectiv de carieră.

Acesta este motivul pentru care introvertiții se bucură adesea de hobby-uri precum cititul și scrisul. În timp ce extrovertiții se pot lupta să se angajeze într-o activitate care le cere să fie singuri, introvertiții iubesc hobby-urile care le permit să exploreze idei mari în izolare.

În cariera lor, introvertiții tind să se descurce cel mai bine la munca pe care o pot finaliza singuri. Acest lucru îi face angajați excelenți în care se poate avea încredere să lucreze independent, fără micromanagement de la un angajator. Oamenii pot avea încredere în ei pentru a-și trage greutatea asupra proiectelor, mai ales dacă li se oferă spațiu pentru a face lucrurile singuri.

4. Ascultarea

Abilitatea unui introvertit de a asculta este unul dintre cele mai mari puncte forte. Ei pot avea perioade lungi în care sunt liniștiți, dar sunt mai mult decât fericiți să asculte prietenii și familia vorbind. Cel mai bun dintre toate, ei nu sunt doar ascultători pasivi. Ei ascultă în mod activ tot ceea ce spune cineva, în loc să asculte suficient pentru a răspunde.

Majoritatea introvertiților au fost complimentați pentru abilitățile lor de ascultare la un moment dat sau altul. În școala primară, părinții lor au auzit probabil că erau foarte buni ascultători (chiar dacă nu erau foarte buni la a vorbi în fața altora).

Ca adulți, abilitățile de ascultare ale introvertiților le oferă un avantaj în relațiile lor interpersonale. Prietenii și alte persoane semnificative apreciază adesea disponibilitatea lor de a asculta. La urma urmei, majoritatea oamenilor vor să se simtă auziți. Introvertiții sunt excelenți în a se asigura că oamenii știu că sunt auziți.

Acesta este motivul pentru care mulți introvertiți prosperă în locuri de muncă care implică multă ascultare. Ei fac terapeuți talentați, consilieri de orientare și clerici. În timp ce majoritatea ar presupune că o profesie orientată spre oameni ar fi mai potrivită pentru un extrovertit, abilitățile de ascultare ale unui introvertit sunt un avantaj în aceste cariere.

5. Inteligența emoțională

Introvertiții au de obicei niveluri ridicate de inteligență emoțională. În cartea lor Inteligența emoțională 2.0, autorii Travis Bradberry și Jean Greaves explorează patru abilități de inteligență emoțională de care oamenii au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Aceste abilități sunt conștiința de sine, auto-gestionarea, conștientizarea socială și gestionarea relațiilor.

Introvertiții tind să se descurce bine în toate aceste domenii ale inteligenței emoționale. Pentru a afla cum vă măsurați, puteți achiziționa cartea și puteți face evaluarea inteligenței emoționale.

Am vorbit cu o introvertită care a luat evaluarea într-una din clasele ei de facultate. Fiecare zonă este notată din 100. Majoritatea colegilor ei de clasă au avut scoruri la mijlocul anilor ’80 sau mai mici. Cu toate acestea, scorul ei de auto-gestionare a fost un impresionant 92! În timp ce colegii ei de clasă se minunau de nota ei mare, ea știa că era în mare parte din cauza personalității ei introvertite.

Introvertiții sunt buni la înțelegerea emoțiilor lor și la reglarea comportamentului lor. Ei sunt, de asemenea, deosebit de pricepuți la citirea altor persoane, o abilitate de inteligență emoțională care le servește bine în relații.

Conștiința lor de sine și empatia se combină pentru a-i face unii dintre cei mai buni membri ai familiei, prieteni și colegi de muncă. În loc să spună sau să facă lucruri în căldura momentului, este mai probabil să ia decizii puternice și inteligente din punct de vedere emoțional.

6. Consiliere

Introvertiții nu sunt doar buni la ascultare. Sunt minunați să asculte ce are cineva de spus și să le dea sfaturi grozave. Această abilitate îi face adesea să pară înțelepți dincolo de anii lor. Chiar dacă nu merg la consiliere profesională, ei sunt adesea persoana în care prietenii lor se confesează și caută sfaturi atunci când viața devine grea.

În timp ce mulți oameni ascultă ceea ce spui în încercarea de a formula un răspuns, introvertiții ascultă cu intenția de a înțelege. Din acest motiv, ei nu ascultă doar ceea ce spui. Ei iau notă de lucrurile pe care nu le spui cu voce tare.

Acest lucru le permite să înțeleagă cu adevărat complexitatea unei situații. Empatia lor îi ajută să investească emoțional în situația altei persoane. Când sunt investiți, ei aduc aceeași atenție la decizia unui prieten pe care ar aduce-o la a lor.

Înțelegerea și sfaturile lor îi fac deosebit de talentați în ocupații ca terapeuți și consilieri. În timp ce munca unui consilier se învârte în mare măsură în jurul ajutării clientului să se îmbunătățească, o perspectivă sau un sfat bine sincronizat este adesea catalizatorul de care au nevoie pentru o schimbare pozitivă. Introvertiții sunt foarte buni la furnizarea acestor pepite de înțelepciune.

7. Conversație

Cele trei puncte forte anterioare (ascultarea, inteligența emoțională și consilierea) contribuie la darul unui introvertit pentru conversație. În lumea noastră orientată spre extrovertiți, darul unui extrovertit de a juca este adesea apreciat mai mult decât gândirea liniștită a unui introvertit.

În timp ce personalitatea magnetică a unui extrovertit îl poate ajuta să facă o primă impresie orbitoare, abilitățile excelente de conversație vin mai natural la introvertiți. Conversația sănătoasă nu poate avea loc atunci când ambii oameni ascultă suficient pentru a-și formula răspunsul.

Ascultarea activă este o parte importantă a conversației. Fără ea, cealaltă persoană poate la fel de bine să vorbească cu ea însăși. Inteligența emoțională este necesară pentru a regla răspunsurile și pentru a înțelege motivațiile celeilalte persoane, două lucruri care promovează o conversație excelentă. Înclinația unui introvertit pentru consiliere îi permite să contribuie în mod semnificativ la o conversație, în loc să asculte singur.

Introvertiții sunt excelenți în a avea conversații semnificative și provocatoare. Ei vor depăși cu bucurie discuțiile mici în favoarea unei conversații profunde, făcându-i mari conversaționali!

8. Conducere

Introvertiții sunt cei mai buni lideri! Sunt lideri grozavi datorită tuturor punctelor forte pe care le-am menționat deja pe această listă, plus multe altele.

Când conduc, introvertiții au mai multe șanse să-și motiveze echipele cu atenția, abilitățile de ascultare și procesele solide de luare a deciziilor. Umilința și pregătirea lor îi fac lideri cu care oamenii vor să lucreze.

Deși oamenii presupun adesea că conducerea necesită o personalitate puternică, dar conducerea de succes pe termen lung necesită abilitățile mai des întâlnite la introvertiți. Deoarece procesează informații și iau decizii bine gândite pe baza dovezilor din fața lor, este mai probabil să-și conducă echipele spre succes.

De asemenea, este mai puțin probabil să presupună că știu totul despre o persoană. Din moment ce știu cât de mult din ei înșiși rămân necunoscuți altora, își dau seama că oamenii din echipa lor pot avea abilități care nu sunt încă dezvoltate sau utilizate. Nu le pasă doar să-și conducă echipa spre succes, ci să ajute fiecare persoană din echipa lor să-și atingă potențialul maxim.

9. Prietenie

Introvertiții sunt cei mai buni la a fi prieteni buni! Chiar dacă petrecerea timpului cu alții le folosește rezerva prețioasă de energie, ei sunt mai mult decât dispuși să sacrifice timp singuri atunci când văd un prieten la nevoie. Loialitatea lor față de prietenii lor are adesea prioritate față de propriile dorințe și nevoi.

Nu sunt genul de prieteni care să te trădeze. De fapt, introvertiții sunt foarte buni la păstrarea secretelor și la păstrarea loialității, chiar și atunci când cealaltă persoană i-a trădat.

Această loialitate este unul dintre cele mai mari puncte forte ale lor. La urma urmei, o persoană își poate atinge cel mai mare potențial atunci când are dragostea și sprijinul altora. În timp ce introvertiții au nevoie de mai mult timp pentru a se deschide și a construi conexiuni puternice, conexiunile pe care le creează sunt susceptibile de a dura o viață.

Am vorbit cu o extrovertită care a avut o ceartă cu colega ei de cameră introvertită din facultate. Ani mai târziu, s-au reconectat și au construit o prietenie mai puternică decât cea pe care o aveau înainte. Când extrovertita vorbea cu o prietenă comună de-a lor, a fost șocată să afle că colega ei de cameră introvertită nu a spus niciodată nimic negativ despre ea, în ciuda sângelui rău dintre ei.

Doar cine sunt introvertiții. Chiar și atunci când au sentimente negative față de cineva, este mai puțin probabil să împărtășească aceste gânduri cu alții. Loialitatea lor este de lungă durată, chiar și în fața unei prietenii pierdute.

10. Îngrijirea de sine

Introvertiții sunt regii și reginele îngrijirii de sine. Ei au nevoie de mult timp singuri pentru a se reîncărca, deoarece interacțiunile sociale le consumă energia. Asta înseamnă că au învățat cele mai bune modalități de a profita la maximum de timpul petrecut singuri.

Indiferent de interesele lor personale, cu siguranță știu un truc sau două despre cum să ai grijă de tine în timp ce ești stresat. Indiferent dacă au găsit amestecul perfect de ceai, cele mai bune lumânări parfumate sau cele mai relaxante hobby-uri, ei cunosc secretele îngrijirii de sine.

Cel mai bun dintre toate, sunt mai mult decât fericiți să-și împărtășească experiența și înțelepciunea cu prietenii și familia! Intreaba orice introvertit ce face pentru ingrijirea de sine si probabil ca va avea un raspuns. Îngrijirea de sine și introversiunea merg mână în mână, făcându-l unul dintre lucrurile pe care le fac cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *