10 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de 8 in fiecare dimineață

 

Dimineața este cea mai importantă parte a zilei, deoarece ne influențează starea de spirit, energia, productivitatea și sănătatea. De aceea, este esențial să avem o rutină de dimineață care să ne ajute să ne pregătim pentru succes. Iată 10 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de 8 dimineața, dacă vrei să fii mai fericit, mai sănătos și mai eficient.

Trezeste-te devreme.

Nu este ușor să te dai jos din pat, mai ales când este frig și întuneric afară, dar există multe beneficii pentru a te trezi devreme. Vei avea mai mult timp pentru tine, vei evita aglomerația și stresul, vei fi mai creativ și mai concentrat. Încearcă să te culci mai devreme și să îți setezi alarma cu cel puțin o oră înainte de ora la care trebuie să pleci de acasă.

Bea apă.

După o noapte de somn, corpul tău este deshidratat și are nevoie de apă pentru a se reîmprospăta și a elimina toxinele. Bea un pahar mare de apă, eventual cu puțin suc de lămâie, pentru a-ți stimula metabolismul, digestia și imunitatea. Apa te va ajuta și să te simți mai plin și să eviți supraalimentarea la micul dejun.

Meditază.

Meditația este o practică excelentă pentru a-ți liniști mintea, a-ți reduce anxietatea și a-ți îmbunătăți starea de spirit. Nu trebuie să meditezi mult, ci doar câteva minute, într-un loc liniștit și confortabil. Focalizează-te pe respirația ta, pe senzațiile corpului tău și pe gândurile pozitive. Meditația te va ajuta să fii mai prezent, mai calm și mai încrezător în tine.

Fă mișcare.

Mișcarea este vitală pentru sănătatea fizică și mentală. Făcând mișcare dimineața, îți vei crește nivelul de energie, îți vei tonifia mușchii, îți vei îmbunătăți circulația și vei arde calorii. Nu trebuie să faci un antrenament intens, ci doar ceva care să te pună în mișcare, cum ar fi stretching, yoga, alergare sau dans. Mișcarea te va ajuta și să eliberezi endorfine, hormonii fericirii.

Mănâncă sănătos.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece îți oferă nutrienții și energia de care ai nevoie pentru a face față provocărilor. Alege să mănânci alimente sănătoase, cum ar fi fructe, cereale integrale, ouă, iaurt sau nuci. Evită alimentele procesate, bogate în zahăr, grăsimi sau sare, care îți vor crește nivelul de insulină și îți vor scădea performanța cognitivă.

Fă-ți un plan.

Pentru a fi mai organizat și mai productiv, este bine să îți faci un plan pentru ziua care urmează. Scrie pe o foaie sau într-o aplicație ce sarcini ai de făcut, care sunt prioritățile tale, cât timp îți aloci pentru fiecare și ce rezultate aștepți. Fă-ți un obiectiv să finalizezi cel puțin un lucru important înainte de ora 10. Așa vei evita procrastinarea și vei avea un sentiment de împlinire.

Îngrijește-te de pielea ta.

Pielea ta are nevoie de îngrijire, mai ales după ce a fost expusă la factori externi, cum ar fi poluarea, frigul sau soarele. Curăță-ți fața cu un produs potrivit tipului tău de piele, aplică o cremă hidratantă și o protecție solară. Nu uita să îți periezi și limba, pentru a îți împrospăta respirația și a elimina bacteriile. Pielea ta va arăta mai luminată, mai netedă și mai sănătoasă.

Învață ceva nou.

Dimineața este momentul ideal pentru a învăța ceva nou, deoarece mintea ta este mai odihnită, mai deschisă și mai receptivă. Poți să citești o carte, să asculți un podcast, să urmărești un videoclip sau să iei un curs online. Alege un subiect care te interesează și care îți aduce valoare. Învățând ceva nou, îți vei stimula creierul, îți vei extinde cunoștințele și îți vei dezvolta abilitățile.

Ascultă muzica preferată.

Muzica are un efect puternic asupra stării noastre de spirit, deoarece activează zonele cerebrale responsabile de emoții, amintiri și motivație. Ascultă o melodie care îți place, care îți dă energie și care îți inspiră optimism. Poți să cânți, să dansezi sau să te relaxezi pe ritmul muzicii. Muzica te va ajuta să te simți mai fericit, mai entuziasmat și mai pregătit pentru ziua care începe.

Zâmbește.

Zâmbetul este cel mai simplu și mai eficient gest pe care îl poți face pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Când zâmbești, creierul tău eliberează serotonină, dopamină și oxitocină, care te fac să te simți mai bine, mai calm și mai conectat cu ceilalți. Zâmbește în oglindă timp de 30 de secunde, zâmbește persoanelor dragi, zâmbește oamenilor pe care îi întâlnești. Zâmbetul te va face mai atractiv, mai încrezător și mai fericit.