10 LUCRURI DIN VIAȚĂ PE CARE NU LE POȚI CONTROLA ȘI CE POȚI FACE ÎN SCHIMB

A fost o vreme când eram un obsedat de control. Îmi plăcea să-mi planific zilele până la cele mai mici detalii și mă străduiam să mă ocup de rutina mea.

Știi acele femei care sunt mereu organizate și care se ocupă de fiecare aspect al vieții lor?

Eram așa de o sută de ori, o calitate care avea avantajele ei, dar care în mare parte era o sugătoare de suflet.

De ce? Pentru că, oricât ai încerca, unele lucruri în viață sunt imposibil de controlat (și nici nu sunt menite să fie controlate.)

Știu pe propria piele cât de frustrant poate fi atunci când lucrurile nu merg așa cum vrei tu, dar un lucru pe care l-am realizat este că există fericire în arta de a renunța.

Mi-am petrecut ultimul an îmbrățișându-mi eșecurile, trăind clipa și slăbind controlul asupra lucrurilor pe care credeam că nu pot trăi fără să le comand.

Și, făcând toate acestea, m-am eliberat de nevoia constantă de a deține controlul.

Care este rezultatul? O sănătate mentală mai bună, mai multă liniște și o mentalitate mai relaxată – Toate acestea sunt sigur că și dumneavoastră ați dori să le obțineți.

n această postare, vom analiza cele 10 lucruri din viață pe care nu le poți controla și ce poți face în loc să încerci să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat.

Este timpul să nu-ți mai irosești timpul și energia în locuri nepotrivite și să îmbrățișezi o versiune mai lipsită de griji a ta.

10 lucruri din viață pe care nu le poți controla

1. Nu poți controla: Opiniile celorlalți despre tine

Este frustrant atunci când oamenii nu sunt de acord cu tine, deși știi că ai dreptate, nu te plac fără motiv sau acționează în moduri care depășesc înțelegerea ta.

Dar, oricât ai încerca, nu poți controla opiniile altora despre tine și nici nu poți schimba modul în care te privesc.

Este bine să fii plăcut de toată lumea, desigur, dar nu este un obiectiv realist.

Ai putea fi cel mai drăguț suflet de pe pământ, dar tot vei găsi oameni care nu sunt de acord cu ceea ce faci sau spui. Este mai bine să fii autentic decât să fii un om care mulțumește oamenii.

Ce puteți face: Concentrează-te pe gândurile și acțiunile tale

În loc să-ți pierzi somnul din cauza oamenilor care nu te înțeleg, concentrează-te pe tine ca individ și construiește-ți puterea interioară.

Lucrați la eliminarea emoțiilor negative pe care le aveți față de ceilalți, fie că este vorba de furie, tristețe sau resentimente.

Adoptă o perspectivă care ți se pare corectă și lasă-i pe ceilalți să se dezvolte în călătoriile lor, în timp ce tu te concentrezi pe a ta.

Fiți amabil, dar nu ezitați să vă apărați sau să vă detașați de persoanele care vă fac să vă simțiți prost.

Ceea ce aleg alții să creadă despre tine nu te definește; doar tu poți decide cine ești și ce valori reprezinți.

2. Nu poți controla sau schimba: Trecutul

Știm cu toții că trecutul nu poate fi schimbat, dar totuși petrecem prea mult timp cu gândul la lucruri care ar fi fost diferite dacă am fi făcut lucrurile altfel.

Trecutul nu trebuie retrăit în felul ăsta.

Ar trebui să învățați din greșeli, să vă prețuiți amintirile plăcute și să renunțați la orice regrete persistente.

Nu are rost să-ți tulburi prezentul cu fantomele trecutului.

Ce puteți face: Trăiește în prezent

În loc să regretați momente din trecut care nu pot fi schimbate, adoptați mindfulness, adică arta de a trăi în momentul prezent.

Nu puteți anula ceea ce s-a făcut deja, dar vă puteți îmbunătăți ziua de astăzi concentrându-vă asupra lucrurilor care vă stau în putere.

Creați-vă obiceiuri sănătoase, prețuiți oamenii din viața dumneavoastră și acordați prioritate lucrurilor potrivite la momentul potrivit.

Prezentul este adevărul suprem al vieții, în care ar trebui să faci tot posibilul să trăiești.

3. Nu poți controla: Vârsta ta

Îți poți imagina pe tine însuți la 5 ani plângând că ai vrea să fii mai mare sau mai tânăr?

Nu, pentru că acel copil era prea ocupat să se joace cu jucării sau să prindă fluturi. Doar pe măsură ce creștem, apare această nevoie de a opri timpul sau de a sări înapoi în el.

Știu că poate fi descurajant să realizezi că îmbătrânești, dar vârsta ta este unul dintre lucrurile pe care nu le poți controla.

Ce puteți face: Recunoașteți frumusețea fiecărei etape a vieții

Când oamenii îmi spun că nu le place ziua lor de naștere, mă simt tristă. Fiecare etapă a vieții este frumoasă. Este adevărat că toți avem parte de cărți diferite.

Unii au avut o copilărie nu prea bună, iar alții se luptă să treacă la vârsta adultă.

Dar unele probleme sunt comune pentru toată lumea, iar cea mai bună modalitate de a trece peste ele este să te bucuri de orice fază a vieții în care te afli.

Dacă viața a fost bună pentru tine acum un deceniu, poate fi bună și acum, atâta timp cât îți dai voie să fii fericit și îmbrățișezi puterea prezentului.

4. Nu poți controla: Durerea care nu ți-a apărut încă.

La acesta mi-a fost greu să renunț. În copilărie, mi-a fost mereu teamă să nu fiu rănită de oameni sau de propriile mele acțiuni.

Acest lucru m-a făcut să fiu reticent în a ieși din zona mea de confort, care este un loc plăcut, dar unde nu se produce nicio creștere.

De multe ori, oamenii încearcă să se ferească de suferință luând decizii sigure, dar sfârșesc prin a fi răniți într-un fel sau altul.

Și asta pentru că nimeni nu poate evita pe deplin durerea. În viața ta, vei întâlni oameni sau vei ajunge în situații care te vor răni.

Încercarea de a schimba acest lucru nu te va face neapărat rezistent la răni (nu este un cuvânt, dar ai înțeles ideea).

Ce puteți face: Trăiește fără frică

Este greu să te expui știind că există riscul de a fi rănit.

Dar îndrăgostirea, creșterea în viață și succesul în urmărirea scopurilor tale înseamnă adesea să-ți riști inima.

Uită-te la durerile din trecut și vezi cum te-au făcut mai puternic. Nu lăsați perspectiva de a fi rănit să vă împiedice să vă trăiți viața.

Meritați să prosperați și să zburați în viață, chiar dacă asta înseamnă să vă împiedicați de câteva ori pe drum.

5. Nu poți controla: Standardele de frumusețe societale

Zilele trecute am văzut o casetă care prezenta schimbarea normelor de frumusețe de-a lungul secolului trecut și m-a făcut să realizez cât de irelevante sunt standardele de frumusețe ale societății.

Nu trebuie să vă vedeți prin prisma acestor standarde.

Întotdeauna vor exista moduri în care nu vei reuși. Adică, aceste așteptări diferă chiar și de la o țară la alta!

Ai doar un singur corp și o singură viață, iar dacă îți petreci zilele încercând să te modelezi pentru a te încadra în aceste standarde, vei regreta foarte mult când vei ajunge la linia de sosire, crede-mă.

Ce puteți face: Trăiește după o definiție deschisă a frumuseții

În loc să te forțezi să fii într-un anumit fel, creează-ți o definiție deschisă a frumuseții și trăiește în funcție de ea.

Acest lucru înseamnă să te apreciezi așa cum ești, să lucrezi la obiectivele corporale pe care vrei să le urmărești și să recunoști frumusețea oamenilor în orice formă și formă.

Când vă priviți în oglindă, apreciați-vă trăsăturile naturale și declarați că sunt frumoase.

Faceți mai multe lucruri care vă fac să vă simțiți sănătoși și puternici, fie că este vorba de exerciții fizice, de plimbări sau de purtarea hainelor de la brandul dumneavoastră preferat.

Și, cel mai important, petreceți timp cu oameni care vă găsesc frumoasă.

6. Nu poți controla: Vremea și anotimpurile

Poate părea un lucru amuzant de adăugat pe listă, dar nu putem subestima importanța vremii și a anotimpurilor în viață.

Poate fi enervant să vă schimbați planurile din cauza ploii sau să ieșiți afară pentru a merge la serviciu când este frig, dar vremea și anotimpurile nu pot fi controlate de om.

Este normal să ai anotimpurile tale preferate, dar nu are rost să urăști condițiile meteo care nu sunt pe placul tău.

Ce puteți face: Romantizați fiecare anotimp

Romantismul este cea mai bună modalitate de a îmbrățișa vremea schimbătoare. O ceașcă de cafea și lumânări parfumate pot face chiar și cele mai îmbufnate suflete fericite în timpul iernii.

Purtarea unei rochii de vară drăguțe cu sandale poate face ca o zi călduroasă să fie mai bună, iar prinderea picăturilor de ploaie în palmele deschise te poate face să apreciezi mai mult prezența norilor.

Creați liste de dorințe de sezon, călătoriți în destinații care au condiții meteorologice pe placul dumneavoastră (bună ziua, dragii mei munți) și adaptați-vă la anotimpurile care vin.

7. Nu poți controla: Cum se comportă ceilalți

La fel ca părerile oamenilor despre tine, nu poți schimba nici modul în care se comportă cu tine.

Uneori, comportamentul rău al oamenilor este deliberat, alteori sunt doar probleme personale.

În orice caz, este zadarnic să vă asumați sarcina de a îmbunătăți comportamentul unei persoane, fie că este vorba despre dumneavoastră sau despre altcineva.

Ce puteți face: Îmbunătățiți-vă propriul comportament

Este ușor să găsești defecte în comportamentul altcuiva, dar este mai greu să lucrezi asupra ta.

Dar dacă nu vă place ca oamenii să fie nepoliticoși, furioși sau confuzi, atunci cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru voi înșivă este să nu vă mai lăsați pradă acestor tipuri de comportamente.

Fă o listă cu trăsăturile pe care le urăști la alți oameni și încearcă să le elimini din mintea ta. Va fi bine atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău.

8. Nu poți controla: Cum te simți

Dacă am putea să ne controlăm emoțiile, viața ar fi mai ușoară. Dar sentimentele pe care le ai față de situații și oameni te fac să fii cine ești.

Este în regulă să ai opinii puternice, să nu-ți placă ceva sau să iubești pe cineva despre care credeai că nu o vei face niciodată.

Încercarea de a controla ceea ce simțiți ar duce doar la sufocare, dar recunoașterea și înțelegerea vă vor oferi libertate.

Ce puteți face: Gândiți înainte de a acționa

Sentimentele sunt frumoase, dar asta nu înseamnă că ar trebui să acționați în funcție de toate.

Cei mai mulțumiți oameni în viață sunt cei care reacționează cu înțelepciune și nu se lasă copleșiți de sentimente.

Găsește soluții sănătoase pentru a face față emoțiilor tale. Țineți un jurnal regulat, faceți terapie, meditați și vorbiți cu un prieten.

Conștientizarea de sine vă va ajuta mult să vă stăpâniți acțiunile.

9. Nu poți controla: Circumstanțele imprevizibile

Viața este plină de incertitudini, iar evenimentele neașteptate se pot întâmpla în orice moment. Aceste evenimente sunt adesea în afara controlului dumneavoastră.

Poate fi înspăimântător când viața îți oferă cărți neașteptate, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te adapta și a răspunde mai bine la ele.

Ce puteți face: Consolidarea tuturor aspectelor vieții tale

Persoanele care au un sistem de viață puternic sunt, de obicei, capabile să facă față mai bine incertitudinilor.

Aveți un stil de viață sănătos, acordați prioritate sănătății mentale, acordându-vă îngrijire personală în mod regulat, creați-vă un sistem de sprijin puternic și fiți înțelept din punct de vedere financiar.

Chiar și abilitățile simple de zi cu zi, cum ar fi gătitul, condusul și curățenia, pot fi de mare ajutor în perioade de criză.

Cel mai important, construiți o legătură mai puternică cu voi înșivă, astfel încât să puteți fi cu adevărat acolo pentru voi înșivă în momentele de suferință.

10. Nu poți controla: Rezultatul a tot ceea ce faci

Când îmi pun rufele la spălat în fiecare dimineață, știu că voi avea haine curate într-o oră.

Dar, pe de altă parte, să te pregătești pentru un examen de admitere la facultate? Este cu totul altă poveste, una cu diverse rezultate probabile.

Nu poți prezice rezultatul a tot ceea ce faci în viață și, sincer, este mai bine să nu o faci, pentru că acest lucru îți oferă opțiunea de a crede în tine însuți și îți deschide un tărâm al posibilităților.

Ce puteți face: Concentrează-te pe progres

În loc să vă faceți griji cu privire la lucrurile care ar putea merge prost în călătoria dumneavoastră de creștere, concentrați-vă asupra progresului dumneavoastră.

Împărțiți-vă obiectivele majore în pași mai mici și luați lucrurile zi de zi.

Cu cât renunți mai repede la perfecționism și începi să lucrezi, cu atât mai aproape vei fi de atingerea obiectivelor tale.

Nu vă mai îngrijorați de aspectele incontrolabile ale vieții

Nu este ușor să recunoști părțile incontrolabile ale vieții, dar acesta este primul pas pentru a te elibera de nevoia de a fi mereu în control.Este în regulă să lăsați unele lucruri în seama forțelor externe și să vă concentrați asupra lucrurilor pe care le puteți controla.

Și sper că această postare a reușit să vă ajute să realizați frumusețea echilibrului dintre acțiune și acceptare.