10 lecții de viață importante pe care să le înveți din experiență

Viața este o provocare, dar dacă vrei să excelezi, trebuie să înveți lecții de viață importante care îți vor întări spiritul și îți vor permite să depășești provocările. Lucrurile pe care trebuie să le înveți în viață sunt enumerate mai jos!

Este adevărat că nu putem niciodată să ne recuperăm o lecție. Trebuie să ne confruntăm cu realitatea, cu capul înainte. Dacă ne-am permis să fim sălbatici și liberi, doar atunci putem dobândi lecții de viață care ne vor ghida pe calea pe care trebuie să o urmăm pentru a prospera.

Se spune că, dacă nu se atinge fundul sacului, nu se poate învăța nicio lecție. Foaia de trișat în viață se găsește chiar în partea de jos.

„La școală, ți se predă o lecție și apoi ți se dă un test. În viață, ți se dă un test care te învață o lecție.”

– Tom Bodett

Ceea ce ne reține este frica. Nu suntem niciodată dispuși să pierdem, așteptăm cu nerăbdare să ne câștigăm viața, dar doar câțiva dintre noi și-au însușit lecțiile din eșecurile noastre. Dorim să renunțăm la experiența eșecului, dar eșecul ne învață cel mai mult.

Cheia este să ne acceptăm eșecurile și să învățăm să le folosim în avantajul nostru. Eșecul nu înseamnă să renunți, ci să muncești pentru a ajunge în vârf cu o motivație reînnoită pentru a câștiga.

Deci, care sunt câteva dintre lecțiile de viață pe care toată lumea ar trebui să le învețe?

„Oamenii nu învață niciodată nimic dacă li se spune, trebuie să afle singuri”

– Paulo Coelho

10 lecții de viață importante pe care să le înveți din experiențe

1. Există câteva lucruri pe care le facem în viață pentru că le iubim

Dedicăm timp, energie și pasiune acelor activități pe care ne place să le facem. Apoi, există sarcini pe care trebuie să le îndeplinim, deoarece este obligația și responsabilitatea noastră.

Este important să găsim un echilibru aici. Cu toții avem nevoie să câștigăm bani pentru a trăi, dar chiar dacă nu vă place slujba voastră, trebuie totuși să spargeți monotonia pentru a putea lucra în fiecare zi fără să vă epuizați. Doar pentru a face bani nu este o virtute.

Poți da vieții tale un scop mai mare dacă reușești să găsești un echilibru sănătos între interesele tale și profesia ta. Atunci când sănătatea, familia, munca, plăcerea și prietenii sunt menținute într-un echilibru sănătos, viața curge mai ușor.

2. Paralizia analizei ucide oportunitățile

Analizând excesiv (sau gândindu-se prea mult) o problemă până la punctul în care nu se face nicio alegere sau acțiune, în cele din urmă dezarmează rezultatul, este cunoscută sub numele de „paralizie prin analiză”.

Este posibil ca acest lucru să vi se fi întâmplat frecvent atunci când ați cântărit continuu avantajele și dezavantajele unui scenariu înainte de a lua o decizie, ceea ce a dus la ratarea unor oportunități.

Ieșirea din zona de confort este necesară dacă doriți să atingeți etape importante în viață. Faceți-o valoroasă asumându-vă riscuri.

3. Profeția care se împlinește singură

Fenomenul socio-psihologic cunoscut sub numele de „profeție care se împlinește singură” este acela în care cineva „prezice” sau „așteaptă” ceva, iar acea „prezicere” sau „așteptare” reapare doar pentru că acea persoană crede că așa va fi, iar comportamentele sale ulterioare se aliniază pentru a materializa aceste convingeri.

Atitudinea pe care o ai față de viață are un impact semnificativ asupra modului în care viața ta decurge. O viziune pozitivă asupra vieții îți crește șansele de a reuși în viață, deoarece acțiunile și comportamentul tău vor fi în concordanță cu ideile și convingerile tale.

4. Conversația pozitivă de sine

„Vorbirea de sine pozitivă” ne poate ajuta să susținem, să recunoaștem și să promovăm bucuria, speranța și împlinirea în viața noastră. Cum? Atunci când ne umplem gândurile cu un „self-talk” pozitiv, ne oferim nouă înșine motivația de a merge mai departe în viață.

Vorbe de sine pozitive, cum ar fi ” Pot face asta odată ce încerc.”,” Am capacitatea de a realiza mai mult decât atât.” și „Viața mea este mai bună decât a celor mai mulți oameni de acolo.” Atunci când autoverbalul negativ este înlocuit cu autoverbalul pozitiv semnificativ, veți obține puterea suplimentară de a cuceri viața.

5. Nu căutați aprobarea celorlalți.

Contează pentru tine dacă ceilalți oameni sunt sau nu de acord cu acțiunile, deciziile și cuvintele tale? Ceilalți oameni vor funcționa în funcție de propriile decizii bazate pe propriul lor sistem de valori. Este posibil ca sistemul lor de valori să nu se alinieze cu valorile și idealurile dumneavoastră.

Prin urmare, deciziile tale de viață îți aparțin în exclusivitate și nu depind de ceea ce cred alții despre ele. Este viața ta. A trăi în funcție de alți oameni doar pentru a fi validat și apreciat de aceștia este o prostie totală.

6. Conștiința de sine

Lecția este să fii conștient de tine însuți și să-ți cunoști nevoile, dorințele și pasiunile. Înconjurați-vă de oameni care vă încurajează și vă acceptă individualismul, în loc să vă promoveze ideile lor. Atunci când vă mențineți într-un mediu pozitiv și încurajator, veți putea să vă canalizați energia pe creșterea de sine.

Stai departe de persoanele care sunt de natură să se laude pe sine și care vorbesc de rău pe la spate despre alte persoane. Există o mare probabilitate ca acești oameni să vorbească de rău și în spatele tău.

7. Evitați autoflagelarea negativă

Vorbirea de sine negativă nu te duce nicăieri care să merite. Vorbirea de sine negativă este de natură limitativă și reflectă întotdeauna defectele și adversitățile tale și amplifică aspectele tale negative, punând în umbră aspectele tale pozitive.

Șmecheria este să nu te lași păcălit de un discurs negativ de genul: „Nu pot face asta”. ” Nu voi reuși niciodată în viață.” și „Toată lumea se descurcă mai bine decât mine.” Acest lucru vă minimalizează potențialul și vă blochează calea spre succes.

8. Nu încetați niciodată să învățați

O altă lecție de viață este să nu te oprești niciodată din învățat. Dacă crezi că știi totul, nu faci altceva decât să limitezi expansiunea cunoștințelor tale. Rămâi cu picioarele pe pământ și rămâi umil cu realizările tale.

Luați fiecare dintre realizările dumneavoastră ca pe o treaptă spre succesul final, dar nu vă lăudați niciodată cu succesul sau cu statutul dumneavoastră. Continuați să întrebați, fiți curioși și căutați răspunsuri până la sfârșitul vieții voastre.

9. Iubirea de sine

Iubirea de sine este mai urgentă și mai importantă decât să te îndrăgostești de altcineva. Alții vor rămâne, dar dacă nu poți iubi acele părți de neiubit din tine, nu vei putea niciodată să te îndrăgostești cu adevărat de un alt individ separat.

Iubirea celorlalți începe cu propria persoană. Privește în interiorul tău, aruncă o privire la persoana frumoasă care ești. Descoperiți-o, îmbrățișați-o și îndrăgostiți-vă de ea. Ceilalți vor începe să fie atrași de tine atunci când emani energie pozitivă și încredere în tine.

Iubește-te mai întâi pe tine însuți și toate celelalte se vor alinia. Trebuie să te iubești pe tine însuți pentru a reuși să faci ceva în această lume. – Lucille Ball

10. Deconectează-te de persoanele toxice care încearcă să-ți controleze viața

Mai ai încredere în tine însuți și mai primești sprijin din partea celorlalți pentru demersurile tale? În loc să îi urmați pe cei care caută să vă doboare, căutați inspirație la cei care au o influență bună.

Principala învățătură de minte de aici este să nu lași niciodată persoanele toxice din viața ta să te forțeze să nu mai ai vise mărețe. Deconectați-vă de cei care încearcă să vă deturneze viața, să vă tragă în jos , sau să vă manipuleze. Trăiește viața în afara obișnuitului și eliberează-te de controlul acestor persoan